Банер
10922548_1607587916119366_6379954884693221898_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Славянският хороскоп
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 06 Март 2014 16:28

Перун (Индрик, Единорог) - От 24 декември до 20 януари

Славяните са представяли Перун като не млад мъж с посребрели коси и брада. В народните легенди той е представян в образа на ездач, препускащ в небето на кон или с колесница. В колесницата му са впрегнати бели и черни крилати коне. Гръмотевиците били за грохота, разнасящ се от колесницата му. Той е изобразяван също и като разгневен мъж на средна възраст с гъста рижава брада.

Самото име Перун е много древно. В превод на съвременен език то означава “разярен”.

Хората, родени в периода от 24 декември до 20 януари, са мъжествени и безстрашни. За тях от особено голямо значение впечатлението, което правят на околните. Те респектират и повечето хора се страхуват от тях. Не обичат скандалите, държат на реда и дисциплината. Ако енергията им не намери приложение, стават агресивни. В положителен аспект Перун е войн, а в отрицателен – гуляйджия, хулиганин.

Перун е син на Сварог и Лада. Раждането на Перун е ознаменувано със силно земетресение. Още като съвсем малък е похитен от Скипер – получовек, полускорпион. Това събитие подробно е описано в древната шумерско-вавилонска поема за Гилгамеш. Скипер охранявал входа към отвъдния свят. Заедно с Перун, той похитил и сестрите му богините Жива, Марена и Леля. Скипер приспал Перун във вечен сън, а сестрите му превърнал в космати чудовища.

Лада привикала останалите си синове и им заповядала веднага да отидат и да освободят Перун и сестрите му. Превърнали се те в птици и литнали по белия свят. Обходили го надлъж и нашир, но не открили и следа от малкия Перун и сестрите му. Тогава забелязали дремещото на входа на подземното царство чудовище Скипер. Като забелязал синовете на Сварог веднага се скрил. Тогава братята разбрали къде са похитеният им брат и трите им по-малки сестри. Влезли в пещерата и дълго се лутали из тъмните подземия и най-накрая забелязали спящия непробуден сън Перун. През годините докато го търсили той израсъл, възмъжал, но не успели да го събудят. Единият от братята носел със себе си жива вода, намокрили лицето му с нея и той се събудил жив и здрав. Като дошъл на себе си и изслушал разказите на братята си, той се заканил на всяка цена да открие сестрите си и да отмъсти на Скипер.

Не малко препятствия преодолял в тъмното царство Нави, сблъскал се с ужасни чудовища, но най-накрая открил сестрите си Жива, Марена и Леля, превърнати от Скипер в чудовища. Освободил ги и се отправил към двореца на Скипер, направен от човешки кости. Дълго се били, но в крайна сметка Перун надвил чудовището. Разтворила се майката Земя и погълнала Скипер.

Месец януари се съотнася с много странно същество – звярът Индрик, изображение на който се явява Еднорогът. Символът на месеца се явява битката между Лъва и Еднорога, а смисълът на този символ е борбата на свободната личност с времето. Любопитен факт е, че никъде в запазените ръкописи не се споменава кой е победителят в тази борба. В това се състои и закона за еволюцията на света: годишният цикъл – кръг и свободната воля – и вектор, равни по сила, осигуряващи непрекъснатото движение по спиралата – безкрайното развитие.

Хората, родени в месеца на Еднорога, притежават силна воля и се отличават със нестандартно мислене. Последователни и логични са в действията си, търпеливи и упорити. В крайна сметка винаги успяват да наложат своите идеи. Не им липсва амбиция. Понякога са доста инатести и своенравни. Дълго наблюдават хората около себе си, проучват навиците им до най-малката подробност и благодарение на това, успяват след това успешно да ги манипулират.


Стрибог (Кришен) - от 21 януари до 20 февруари

Хората, родени под покровителството на Стрибог са религиозни и мистични. И мъжете и жените са увлечени от древните учения. Те владея до съвършенство изкуството да прикриват истинските си чувства.

В източнославянската митология Стрибог е богът на ветровете. Обикновено е представян като беловлас старец, живеещ накрай света, в далечна гора или на пустинен остров сред океана. Според преданията той управлявал всички ветрове по земята, заедно с Перун заповядвал на гръмотевиците и мълниите; заедно със Сварог и Сварожич победил Черния змей; помогнал на Перун в борбата му със Скипер.

Хората, родени под негово покровителство притежават бърз и пъргав ум, умеят да намират бърз изход от всяка ситуация; те са изключително комбинативни и много бързо се адаптират. Умът им винаги работи, идеите им са оригинални и срещат добър прием. Непрекъснато се развиват и квалифицират.Род - от 21 февруари до 20 март

Нерядко в преданията Род е бил наричан първооснова и творец на Вселената. Той символизира всички живи същества в света. Хората, родени под негово покровителство, често имат чувството, че притежават целия свят и усещат своята свързаност с всички хора.

Осъзната или неосъзната, тази съпричастност се явява основата на живота и благополучието на хората, родени в този времеви интервал. За тях важат с пълна сила думите: “Ако искаш нещо да се промени, промени го сам”. Тези хора са изключително възприемчиви, вътрешно богати; много предани към близките и приятелите си, бързо се привързват. При тях интуицията преобладава над интелекта. Имат големи сърца, бързо и лесно прощават чуждите грешки.

Род покровителства мъдрите хора, достигнали до премъдростите на трите царства: небесното, земното и подземното. Хората, родени в периода от 21 февруари до 20 март са много добри психолози.

Именно през този период всичко живо се пробужда за любов. Затова и сексуалността на тези хора е изключително силна. Ако решат да пуснатчара си в действие, трудно може да им се устои.

Притежават невероятния талант да объркват близките си и да ги отклоняват от правия път. Те са страстни и ненаситни любовници.Ярило (Яр) - От 21 март до 20 април

Първият месец от славянския календар е бил под покровителството на божеството Яр или както е по-известно Ярило. Името му се превежда като "млад, страстен, изпълнен със сила”.

Хората, родени в този промеждутък от време, са наследили любвеобилността на бога на Вселенското слънце. Те са склонни да се влюбят от пръв поглед. Мъжете са изключително властни, обичат да подчиняват жените си, задоволяват нагона си и след това ги отблъскват. Жените могат да бъдат любвеобилни и истински в чувствата си до момента, в който отношенията не се задълбочат. При първия индикация за по-сериозни намерения от страна на мъжа, веднага прекратяват връзката. И мъжете, и жените са много независими и от всичко най-много държат на своята независимост.

Ярило е бог на пролетното слънце, любовта и страстта у древните славяни. Затова и хората, родени в този времеви интервал са романтични по натура. На тях, както и пролетното слънце, което ту гали нежно със своите лъчи, ту силно припича, им е присъщо непостоянството. Tе могат да ви се кълнат във вечна любов и приятелство, а утре предметът на тяхното обожание ще бъде някой друг.

Хората, родени под покровителството на Ярило са съгласни на всичко само и само да избегнат скуката и рутината на сивото ежедневие. При тях чувствата надделяват над разума. Тези хора са интересни събеседници, новатори, родени лидери. Обичат да рискуват. Във всяко нещо се стремят да бъдат първи. Вярата в доброто им помага да избегнат нещастията и опасностите.

Тези хора са добри домакини, но за да има мир вкъщи е по-добре с тях да не се спори. Те са добри лидери и трудно работят в колектив, особено ако са в ролята на подчинени.

Свикнали са грабят от живота с пълни шепи. За да се чувстват комфортно трябва от всичко да имат по много: пари, любов, деца, работа, удоволствия. През целия си живот се стремят да побеждават, да преодоляват прегради. Не се боят от никаква работа.
Имат силна потребност непрекъснато да се намират в състояние на емоционална превъзбуденост, на влюбеност, нуждаят се от вдъхновение. Когато всичко това е налице семейното му щастие е крепко и всичко е наред, липсва ли нещо обаче нищо не може да го удържи.

Древните славяни представят Ярило като млад мъж, пълничък влюбен жених, облечен в бели дрехи, бос, яхнал бял кон.Лада (Леля) - от 21 април до 21 май

Месец май се управлява от Лада, богинята на любовта и хармонията, на пролетта и красотата. Където и да се появят родените под нейно покровителство хора, въдворяват домашен уют и топлота. Това са хора практични, суетата и мързелът са им чужди; хора, които са в хармония със себе си и околните. Те са естети, изключително миролюбиви и търпеливи. Много чувствителни – страдат от дисхармонията в отношенията. Имат силна нетърпимост към лъжата, измамата и предателството. Много искрени и преми, но доста инертни като натури. Обичат парите и боравят с тях разумно.

Лада – славянската богиня на любовта и живота. Хората, които тя покровителства живеят в хармония с природата, те са нежни и лесно раними. Имат много добра душевна организация. Състрадателни са и са готови да се притекат на помощ в трудни моменти. Лада се отличава със сантименталност; тя е фантазьорка по натура, интуицията и въображението й са добре развити.


Летница (Леля) - от 22 май до 2 юни

Хората, родени в този период имат добри рефлекси, бързи реакции, здрава и устойчива психика. Те са много подвижни, ловки, но непредсказуеми и често непостоянни. Природно интелигентни, с лекота постигат всичко. Тези хора са много отзивчиви и винаги готови да се притекат на помощ. Понякога са доста раздразнителни. Реакциите им са доста непредсказуеми и с тях никога не можете да скучаете.

За покровителка на хората, родени в този времеви промеждутък, се е считала още древната богиня Леля. Тя е богиня на любовта, покровителства щастието и красотата. Родените под нейно покровителство хора не трябва да се притесняват, че може да останат сами. Според древните поверия тя винаги помага на влюбените.

Родените през май имат добро чувство за хумор, добра душа и горещо сърце.


Кострома (Доля) - От 2 до 12 юни

Първата декада на юни е била посветена на богинята Костром. Това е времето когато приключва пролетта и започва лятото. Хората, родени в периода от 2 до 12 юни са изключително талантливи. Улавят вибрациите на Космоса и описват впечатленията си с думи. От там и литературният им талант.

Богинята има две превъплъщения, затова и в характера на хората, родени под нейно покровителство се забелязва известна двойнственост. Те са хора, които живеят тук и сега, наслаждават се пълноценно на всеки миг от живота. Добре познават правилата на живота, бързо се адаптират към промените и са много любопитни – интересуват се от всичко. Имат добри ораторски качества и са отлични компаньони.

Родените в периода от 2 до 12 юни са много контактни, имат много приятели, но семейство създават късно. След себе си оставят богато духовно наследство. Такива хора е невъзможно да бъдат забравени.

За древните славяни богинята Костром е била въплъщение на пролетта и плодородието. В древните обреди е имала две значения. В обреда за изпращане на пролетта, тя е изобразявана като млада жена с дъбови клонки в ръка. По време на ритуалните погребения е изобразявана като сламено чучело на жена. То било изгаряно от древните славяни. Ритуалното изгаряне на чучелото е било съпроводено със смях. Погребалният обред е имал за цел да обезпечи плодородието на земята.Додола (Доля) - от 13 до 21 юни

Додола за древните славяни е била богиня на лятото като годишно време и лятото на човешкия живот – младостта. Тя покровителствала младите момичета, техните забави, песни, игри, гадания, вярвания, всички момински тайни.

Хората, родени под нейно покровителство имат вечно млади души. Те са наивни, но и доста мързеливи. Още в най-ранна възраст трябва да привикнат към дисциплина.

Те вярват в чудесата. За тях животът е игра, забавление, изобщо нищо не вземат на сериозно. Родени са с голям късмет, нещата им се подреждат от само себе си и не им се налага да се трудят усърдно за да постигнат това, към което се стремят.

Притежават силен енергиен заряд и заразяват околните със своята жизненост и веселост. Те са изключително приятна компания. Склонни са на трайни и силни чувства, обичат домашния уют и децата.Велес (Коляда) - от 22 юни до 6 юли и от 8 юли до 22 юли


Хората, родени по времето, което попада под покровителството на бог Велес са склонни към окултните науки. Те са много ласкави и любвеобилни. Обичат домашния уют и децата.

Опасност за тях представлява склонността им за бягство от реалността в дълбините на собственото им подсъзнание. Те са романтични мечтатели, страстни и чувствителни. Склонни са обаче към алкохолизъм. Обичат да живеят на широко и харчат пари с лека ръка.

Бог Велес е майстор на магията и тайнствата, управлява тъмните сили. Той е научил хората на езика на звездите и им е разкрил тайните на астрологията. Родените под негово покровителство имат изострено чувство за законите на природата и света и страдат от всяка дисхармония. Тяхното призвание е да съумеят да съхранят всичко старо и добро, да следят за запазването на традициите.Купало - 7 юли

Всяка година на 7 юли се решава съдбата на света: ще бъде ли Светлина или светът ще бъде погълнат от непрогледна Тъмнина. Всяка година битката печели Доброто, но победата не идва от самосебе си. Това е денят на Иван Купало и той е по-особен от всички останали дни.

Някога в нощта на 6 срещу 7 юли цяла Европа била обхваната от многочислени пожари. В огромна Германия, Северна Скандинавия, далечна Британия и безкрайна Русия – всички тези земи били обхванати от пожари – “очите на Света”

Купало е бог на лятото, летните цветове и плодове. Весел и прекрасен, той е изобразяван най-често в лека дреха, а в ръцете си държи цветя и горски плодове. На главата си има венец от цветя.

Древните славяни са го причислявали към знатните богове. В началото на жътвата са му принасяли жертви. В полетата са се палели огньове, а млади момичета и момчета с венци на главите са пеели и играели около огъня. В края на празника хората са прескачали огъня като се е вярвало, че по този начин ще предпазят добитъка си от болести и горските духове.

За хората, родени под покровителството на Купало огънят е от изключително голямо значение. Водата и огънят им дават магическа сила. За също са много важни семейството и продължението на рода. Обичат уютната домашна обстановка и семейното щастие. Всички брачни обреди в Древна Русия са били свързани с празника на Купало.

Покровителстваните от Купало са философи, склонни към самоанализиране, имат богат вътрешен свят. Те са сантиментални, любвеобилни, често са увлечени от мистиката.

Родените на 7 юли се стремят към простия и естествен начин на живот. Задоволяват се и с малкото. Парите и материалните блага ги правят нещастни. Щедростта и благородството правят живота им пълен и прекрасен. Трябва да носят ленени дрехи, да пътешестват повече и да се стараят да прекарват повече време сред природата.Дажбог (Вишен - от 23 юли до 23 август

Родените в периода от 23 юли до 23 август са покровителствани от Дажбог. Той е един от главните славянски богове. Образът му се свързва със Слънцето и света.

Хората, покровителствани от Дажбог са великодушни, лоялни и откровени. Страстни и горди, умни и силни. Много често тези хора заемат високи постове, принадлежат към елита на обществото. Много често обаче прекалено големите им амбиции ги превръщат в тирани. Не обичат някой да застава нa пътя им, това ги прави агресивни.

Обикновено тези хора имат големи възможности и умеят правилно да ги използват. Те са умни и находчиви, но понякога гордостта им пречи.

Родените под покровителството на Дажбог са трудолюбиви и упорити, много амбициозни, но и доста нетърпеливи.

Царственият характер на върховния бог на славяните са наследили и хората, родени в периода между 23 юли и 23 август. Винаги успяват да се покажат в най-бляскавата си страна. Често се оказват в центъра на вниманието, а това ги ласкае още повече. Изискват от околните уважение към собствената им персона, искат винаги да излизат победители от всяка ситуация, да имат най-хубавото, най-отбраното. Те са великодушни и са готови да помогнат в случай на нужда.

Най-успешно се реализират в политиката и военното дело. Умеят добре да преценяват всяка ситуация и бързо да вземат важни решения. Ценят красотата във всичките й проявления. Семейството за тях е предмет на гордост, стараят се да обезпечат децата си.Майя (Сева) - От 24 август до 8 септември

Родените в периода от 24 август до 8 септември са под покровителството на богинята Мая, олицетворяваща природата.

Тя непрекъснато се е намирала в процес на кръговрат на жизнените сили, поддържала е животът. По същия начин и хората, които се намират под нейно покровителство непрекъснато са ангажирани с нещо, като в повечето случи работят за благото на хората около тях. Това обаче изобщо не ги изморява – дори напротив, не могат да живеят без да се грижат и да помагат на някого. Ако решат да отдъхнат, ще предпочетат да се усамотят с някоя интересна книжка, ще шият гоблен или т.н.

Родените в този период имат нужда да усещат подкрепата на своите близки. Ако не са спокойни или се чувстват несигурни много бързо губят силите си.

Хората, които богинята Мая покровителства, живеят в хармония с природата. Те са нежни и много чувствителни. Винаги са готови да се притекат на помощ, дори и на непознати. Обичат да фантазират, интуицията и въображението им са силно развити. Те са гостоприемни и приветливи. Имат тънко чувство за хумор. Не обичат конфликтите, стараят се да ги избягват или предпочитат да отстъпят, вместо да се впускат в безсмислени спорове.

Те са изключително дипломатични и с тях се работи много лесно. Винаги се стремят да бъдат коректни в отношенията си с околните. Притежават чувство на такт и мярка, много търпеливи и скромни, задоволяват се и с малко.

На бъдещето обаче гледат с недоверие, липсва им решителност и оптимизъм. Понякога са прекалено мнителни и недоверчиви по отношение на околните и доста консервативни. Обичат когато в живота им цари ред и хармония, промените и новостите ги плашат и изнервят.

Най-добрите качества на родените в периода от 24 август до 8 септември са: справедливост и доброта, стремеж към хармония, мир и покой. Като съпрузи са къщовници и в общи линии с тях се живее добре.Рожаница - от 9 до 11 септември

Родените под покровителството на Рожаница са спокойни и хармонични натури. Те са прикрити и срамежливи, понякога мързеливи. Стремят се към прост начин на живот. Предпочитат да работят сами, отдават се на работата до себеотрицание, те са същински “работни пчелички”. Държат на думата си и поемат ли някакъв ангажимент, нямат мира докато не го изпълнят.

Рожаница се е считала за стопанка на небесния свят и покровителка на човешката съдба. Според древните представи тя е считана за богиня на съдбата, господствала над небето и земята, подземните и подводни сили, които са управлявали всички животни, риби и птици.

Родените в периода от 9 до 11 септември имат разностранни интереси и са много интересни събеседници. Стеснителността им обаче е много голяма пречка в отношенията им с околните.

Те са много чувствителни и влюбчиви, но не обичат да показват чувствата си. Обичат и ценят приятелите си, но винаги си гледат личния интерес.Макош (Мокош) - от 12 до 27 септември

За родените от 12 до 27 септември покровителка се явява богинята Мокош. Тя е олицетворение на Майката-Земя. Според вярванията на древните славяни тя е била почти равна на бог Перун.

Хората, родени под нейно покровителство, възприемат живота като закономерен природен процес, а себе си считат като важна част от него. Те са фаталисти. В работата си са спокойни, дисциплинирани и скромни. Знаят си възможностите и не парадират излишно. Умеят да готвят вкусно и към процеса на готвене се отнасят по същия начин, както и към останалите жизнени процеси – с необходимото старание и любов.

Умеят да разпределят времето си правилно и не понасят лентяите. Ако работят в голям колектив се открояват като най-всеотдайните и работливи работници. Притежават неизчерпаема енергия и оптимизъм.

Много обичат да дават съвети и още повече да критикуват. От тях излизат чудесни литературни критици.

Прекрасно осъзнават йерархичността в обществото и знаят точно къде е тяхното място; уважават йерархията и не спорят с началството.

Тези хора са домошари, обичат уюта на дома, където всичко е подбрано и съградено с много любов. Семейството за тях е най-святото нещо и никога не се решават да го разрушат, дори и да не се чувстват щастливи с партньора си. Обичат много децата. Най-добре обаче разпускат сред природата – тя ги зарежда с много енергия.

В славянската митология богинята Мокош покровителства плодородието, детераждането, природата. Хората, родени под нейно покровителство, са добри военачалници, психолози, политици, писатели и журналисти.

Обичат контактите с нови хора и не чувстват дискомфорт, когато се намират в непознато за тях общество.Сварожич - от 28 септември до 15 октомври

Сварожич - синът на бог Сварог, е едно от най-могъщите божества в славянската митология. Той олицетворява земния огън, идващ от небето, от слънцето.

Приписвали са му както положетилни черти – давал е топлина исветлина, така и отрицателни – причинител на пожари и продължителна суша. Някои от славянските племена са го почитали и като бог на войната и победата. Смятали са го за покровител на воините, природните стихии и професиите на хората.

Покровителстваните от него хора през първата половина от живота си непрекъснато се борят за утвърждаване, затова втората им носи богатство, почит и уважение.

Изкуството и красотата придават смисълна живота на тези хора. Благодарение на своята наблюдателност и съобразителност се справят с лекота с проблемите в живота си. Те са умни, рационални, смятат като компютър и имат добра пространствена ориентация. Те са създадени за да движат напред науката и културата.

Родените през периода от 28 септември до 15 октомври са чудесни педагози. Обичат да четат, непрекъснато да се развиват и имат желание и търпението да предадат своите знания.Морана (Моряна, Морена, Мора, Мара) - от 16 октомври до 1 ноември

Хората, родени в периода от 16 до 1 ноември, са покровителствани от Морана – богинята на смъртта. Думата “мор” означава поголовна или внезапна смърт. Тази дума се свързва с жестоката и неумолима богиня, която не приема никакви жертвоприношения. Радост й носят увяхващите цветя, гниещите плодове, падащите листа и угасващите човешки животи.

Морана /или както още е известна Мъртва вода/ покровителства родените в късната есен хора. Времето е свързано с угасващия живот: всички листа опадват, непрогледно тъмни нощи, дъжд, хладен, пронизващ вятър.
Характерът на хората, родени по това време от годината е много интересен. Те са много потайни и притежават магически способности. Имат силен характер и воля.

Склонни са да анализират живота. Отличават се с упорство и търпение при постигане на целите си. Не обичат да нервничат-наясно са, че рано или късно ще осъществят намеренията си. В критични моменти умеят да се концентрират и да открият печелившата формула за изход от ситуацията. Трудностите са последното нещо, което може да ги уплаши.

Тяхното призвание е медицината. Хирург или реаниматор – самата среща лице в лице със смъртта ги провокира да се борят срещу нея и да я победят. Съдбата ги закриля в критични ситуации. Тези хора имат скрита сила и голяма самодисциплина.

Безкомпромисността им граничи с мнителност. Живеят дълго и до края на живота си остават в добра физическа форма. Притежават голям енергиен заряд.

Хората, покровителствани от Морана, са едновременно нежни, мечтателни, доброжелателни и мрачни и песимистично настроени.

Изпълняват служебните си задължения благоразумно и елегантно. Всяко нещо, с което се заемат носи индивидуалния им почерк.

Имат властен, на моменти дори агресивен характер и са изключително ревниви. С лекота преодоляват трудностите.Cемаргъл (Симаргл, Скипер) - от 2 до 22 ноември


Семаргъл покровителства огнените жертвоприношения, дома и семейното щастие.

С неговото име древните славяни са свързвали произхода на хората. Боговете, както и в другите митологии, са създали Мъжа и Жената от два камъка, между които внезапно пламнал огън. Поради тази причина името на бог Семаргъл се свързва и с “възпламеняване” на чувствата между мъжа и жената, а не само с появата им на бял свят.

Хората, родени в месеца на Семаргъл, притежават силен характер. На тях им е необходимо постоянно да придобиват нещо, да покоряват някакви нови върхове, по натура са борци за справедливост.

Те са способни на силни, трайни и искрени чувства. Обикновено имат много деца.

Имат добър и практичен ум и с лекота се справят с всички свои ангажименти. Притежават изтънчен художествен вкус, успяват да видят красотата във всяко нещо и да я разкрият на околните. Те са изключително умни и наблюдателни. Не им убягва “тъмната” страна на постъпките на хората около тях. Умеят да въздействат чрез думите си.Зима - от 22 до 30 ноември

В представите на древните славяни годишните времена винаги са били одушевени. Белоликата красавица Зимата с леденото си дихание замразява дори кръвта във вените.

Хората, покровителствани от нея с оптимизъм гледат в бъдещето, те са активни и уверени в себе си. Дори и външно да изглеждат студени и надменни, в дълбините на душите им е скрито огромно горещо слънце, което сгрява своя стопанин и се бори за любов. Те притежават особена вътрешна сила, която влияе на събитията, случващи се в живота им.

Повечето от родените през този период хора са хазартни личности, любопитни изследователи. Те се интересуват от необичайните и мистериозни природни явления, паралелни светове, звездите и планетите. Обичат да гледат обсипаното със звезди небе, да разгадават различни загадки, стараейки се да достигнат до истината, първопричината за нещата.

Те много четат и околните най-често ги ползват като “ходеща енциклопедия”. Те обаче са доста своенравни – не обичат да се подчиняват на общите закони, тъй като си имат свои собствени, но нравствеността им е висока, а помислите чисти.

Интересуват се от всичко, което излиза извън рамката на обществените норми. Те са изключително интересни събеседници с богата обща култура.


Виргон - от 1 до 10 декември

Виргон – Смъртта е хубава и нищо не е способно да те възпре от притегателната сила на нейния облик така, както змии вместо коса на главата. Разбира се видът й е направо плашещ.

Смъртта – Виргон живее както й се полага на остров, далеч от хората. По цяла година свири и играе. Но когато настъпи времето за любов, на нея не й е до смях и весели игри. Започва да вика при себе си първо лъва, а след това и останалите зверове, птици, влечуги и дори човека: "Елате при мен!”. А може ли да се откаже на Смъртта, да не откликнеш на нейния зов за любов? Всеки, който чуе нейния зов, отива при нея. Тя знае езика на всички живи същества. Никой не може да устои на смъртта – погледнеш ли я в очите веднъж, оставаш завинаги с нея.

Познание на Висшата любов чрез смъртта – има ли нещо по прекрасно на света от това?

Независимост, богато въображение, настойчивост, чувствителност – това са основните отличителни качества на родените в този период. Не обичат физическия труд и тежката работа по принцип. Те са по-скоро лентяи и скекуланти. Обичат комфортния и лесен начин на живот. Жените често се конкурират с мъжете. Доста са войнствени. Обичат да се изтъкват. В любовните отношения предпочитат половинката им да бъде човек от друга раса, друга религия или социална среда.Карачун (Китоврас) - от 11 до 23 декември

Според една от версиите на славянския зодиак, родените през декември са покровителствани от митичния кентавър, получовек-полукон Китоврас.

Той е бил известен със силата и мъдростта си, но е имал слабост към виното. Той може да надхитри всеки, който поиска, но често сам пада в своите капани. Склонен е да използва силата и мъдростта си за користни цели.

Хората, родени под негово покровителство, могат да достигнат големи висоти във всяка сфера на живота, но само ако не се поддават на изкушенията, които предлага живота.

Нищо не е дадено на Китоврас даром: за всяко нещо трябва да се постарае и да го заработи с честен труд. Той обича пътешествията, интересува се от културата на другите страни, особено топлите, тропически държави; има склонност често да се пренася мислено в миналото или бъдещето. Изпитва известни затруднения при общуването с хора, но пък за сметка на това намира общ език с животните. Човекът-Китоврас е способен да дресира и най-освирепелия звяр. Загрижен и съпричастен е към глобалните жизнени процеси.

Хората, родени под покровителството на Китоврас, са студени недостъпни, раздразнителни, на моменти дори зли. Но маската на Касчей безсмъртни не им подхожда. Имат остро чувство за хумор, което не се нрави на всеки. Тъгата крият в дълбините на душата си.

Тези хора са на "ти” с езика на знаците, отдават им се езиците, поезията, често стават преводачи. Ако решат да свалят мрачната си маска, става ясно, че това са едни скромни и нелоши хора, изключително умни с разностранни интереси и доста интересни събеседници.

Родените през декември са добри работници, съвестно изпълняват поставените им задачи. Те не могат да стоят със скръстени ръце.

ТАЙНИТЕ ЗНАЦИ. КРИЙ СВОЯТА РОЖДЕННА ДАТА

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Превод от руски:: © Н.Т.Н.Селена (Вещая Ярослава)

Източник: horoscop.onru.ru

 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .