Банер
IMG_2415_gotowa_obr_.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

МУЗИКАТА ПРОМЕНЯ ПСИХИЧНОТО СЪСТОЯНИЕ
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 30 Август 2007 00:00
В човешкия мозък съществуват няколко основни вида електрически колебания. На всеки от тях съответсва определен диапазон честоти и състояние на съзнанието, при които те доминират.

“Звукът е вибрация, а на нашата планета вибрира всичко. По тази причина на Земята няма предмет, в който не можем да се вслушаме.”

Известният руски специалист по електроника Е. Артемиев твърди, че най-впечатляващото постижение на електронната музика е усвояването и контрола над звуковото пространство. Още по-голямо и впечатляващо постижение ще стане усвояването и контрола не само над звука, но и въздействието му върху психичното състояние на човека и над човешкото съзнание.

Отпускащото и успокояващо въздействие на някои звукове върху човешката психика е известно отдавна. Замисляли ли сте се върху същността на това явление?

Послушайте внимателно църковна музика. Понякога ще усетите сливащи се гласове, които образуват един пулсиращ тон – удар. Когато гласовете се сливат, ударите се забавят, а когато се разделят – се ускоряват.

Този факт, останал незабелязан от музикантите, заляга в основата на изследванията на Робърт Монро. Той изучава подобни удари, които по-късно получават името бинурални, и въздействието им върху съзнанието на човека при слушане със слушалки. Открито било, че при слушане на звуци с близка честота по различни канали (десен и ляв) човек усеща т.нар. бинурални удари или бинурални ритми.

Примерно, ако едното ухо слуша чист тон с честота 150 херца, а другото с честота 157 херца, полукълбата на мозъка започват да работят заедно, в резултат на което човек чува чист тон с честота 157-150=7 херца. Но това не е реален звук от външната среда, а “фантом”. Той се ражда в мозъка на човека само при наслагване на електромагнитните вълни, които идват от двете синхронно работещи полукълба на мозъка.

По-нататъшни изследвания показват, че подобен “фантом” спомага за синхронизирането на мозъчните полукълба, наблюдавано и в медитативните и хипнотични състояния на съзнанието. Т.е тези ритми могат да подобрят функционирането на мозъка, защото помагат на слушащия ги да осъществи нервните връзки между двете полукълба на нужната честота.

Изследвайки ЕЕГ-картината, учените открили, че наслагвайки бинуралните ритми един върху друг в няколко “слоя”, могат да създадат определена ритмична активност на мозъка. По този начин може да се предизвика определена картина на електроенцефалограмата, а едновременно с това и състоянието на съзнанието, при което се наблюдава тази картина.

В човешкия мозък съществуват няколко основни вида електрически колебания. На всеки от тях съответсва определен диапазон честоти и състояние на съзнанието, при които те доминират.

Бета-вълните са най-бързи – (14-100 херца) те преобладават в нашия мозък и са свързани с бодърстването, съсредоточеността, процесите на учене. Алфа-вълните (8-13 херца) са свързани с релаксацията и отпуснатото състояние. При Тета-вълните (4-8 херца) отпускането преминава в сънливост, а Делта-вълните (по-малко от 4 херца) се наблюдават в състояние на дълбок сън.

Използването на бинуралните ритми е мощно средство за въздействие върху биоелектрическата активност на мозъка.
Съвременните изследвания потвърждават, че на определено състояние на съзнанието отговарят определени картини ритми на мозъка, и това обяснява защо човек, който произволно може да ги променя, в голяма степен може да контролира своите умствени и физиологически функции.

Посочената тук информация може да помогне на всички ентусиасти на електронната музика да открият нови хоризонти в работата със синтезаторите. На Запад институтът Монро се занимава успешно повече от 30 години с изучаване промените на съзнанието чрез технологията Хеми-синхронизация.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .