Банер
10369601_723667421039571_6902133006729156366_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЦВЕТЪТ НА АУРАТА ГОВОРИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ
Написано от Маг Селена   
Събота, 28 Юли 2007 00:00
Чистотата на цвета на аурата може да се наруши вследствие на прекарана болест, силни душевни вълнения или под влиянието на аурата на други хора. Всеки човек вижда света през цвета на своята аура. Самото качество на излъчване зависи от «състоянието на сърцето», тоест от емоциите. Светът не само в преносен, но и в пряк смисъл е оцветен именно в цвета на преживяваните емоции на човека.
«Опознай себе си» - предлагали древните мъдреци. Те смятали, че да опознаеш себе си дарява с висше знание, към което трябва да се стреми човека. Минали са повече от двеста години от деня, в който австийският лекар Ф.Месмер открил явлението на живия магнетизъм (в съвременната терминология - биополе).

Прието е биополето да се разглежда като някакво пространство около живите организми, в което се наблюдават определени изменения на неговите физически свойства, които зависят от състоянието на жизнената дейност на този организъм. В днешно време понятието биополе може да се счита за вече добре познато и установено, макари представите за неговата структура и природа все още се установяват и обсъждат.


В трудовете на Рьорих става дума за аурата като видим елемент на биополето. Следователно, аурата – това са елементи на биополето, наблюдавани във вид на светлинни лъчи или обвивка около тялото на човека, които имат определена цветова окраска в зависимост от неговото физическо и психическо състояние. От практиката на биоенергетиците-екстрасенси е установено, че светенето или ореолът около тялото на човека, растенията, животните и минералите може да се види след специална тренировка и при определено осветление: мека, разсеяна светлина на фона на черен немигащ екран.

В старите книги по магнетизъм се отбелязва, че излъчванията на биополето (аура) добре се виждат в пълна тъмнина, на фона на картонен или платнен екран, покртит с калциев сулфит на прах, примесен с неутрално лепило. Твърди се, че такъв екран свети в тъмното под въздействието на биополето. Екранът първо се «зарежда» като се държи за 2-3 секунди на светлина. Някои автори предлагат и по-бърз начин: в слънчев ден да насочим погледа си към върха на дърветата на фона на синьото небе. Тогава около дърветата може да се забележи зеленикав дим. Според изследователите, през ранна пролета аурата на по-голямата част от дърветата е с розово-червен отенък.

Подобен феномен може да се забележи и като наблюдаваме домашните растения. Растението реагира и на ръка, поднесена към неговата аура. Като си дръпнем ръката от растението, се вижда как аурата му се разтяга – все едно иска да запази контакта с ръката. Изучаването на тези явления отживата природа позволи да се направят някои изводи и да се разберат много от функционалните особености на човека, необичайните свойства на неговия организъм. Оказало се, че това явление носи важна информация а състоянието на човешкия организъм и спецификата на неговите взаимоотношения с околната среда.

Цветът на аурата на човека може да се променя. В него се отразяват колебанията на физическото състояние на човека, неговите духовно-нравствени качества, а също и съзнатите и неосъзнати мисли, които са обзели човека и влияят на неговото психическо състояние. Аурата може да бъде оцветена в жълто, червено, синьо, виолетово и други цветове, а може да бъде и с цветовете на дъгата. Счита се, че такава аура ( с цветовете на дъгата) най-добре изпълнява защитните си функции.

Едноцветната аура обезврежда страничните отрицателни излъчвания на тези, които ни «заливат» със собствената си енергия. Дъговидната аура може да отразява подобни излъчвания или да ги поглъща. Всяка аура има три съставни части, които съответстват на трите основни състояния на живия организъм : телесно, астрално и ментално.

Аурата има различни отенъци изумрудно-зеленият цвят, свидетелства за развити способности, а рубинено-червеният показва способност за извършване на подвиг. В аурата на особено развитите духовно хора над главата се вижда нещо като своеобразна диадема («кристал на духовността»), а самата аура някак си се свива в пръстен, разположен около главата. Именно това е детайлът, който, както знаем, винаги присъства на православните икони, изобразяващи светците.

Всеки човек вижда света през цвета на своята аура. Самото качество на излъчване зависи от «състоянието на сърцето», тоест от емоциите. Светът не само в преносен, но и в прак смисъл е оцветен именно в цвета на преживяваните емоции на човека.
Трябва по-честичко да си спомняме за това: трябва решително да изкореняваме отрицателните емоции и преживявания.

Обикновено у хората на фона на основния цвят се виждат тъмни петна, различен вид лъчи, искри, отенъци на други цветове. Чистотата на цвета на аурата може да се наруши вследствие на прекарана болест, силни душевни вълнения или под влиянието на аурата на други хора. Много силно поврежда аурата чувството за страх. Аура започва да се колебае, свива се на топки и «провисва». Характерно е това, че човек, който изпитва страх (или други отрицателни емоции: гняв (агресия), може да въздейства на хората, които се намират близко до него и да ги обезсилва.


Защитната роля на аурата се проявява по най-непосредствен начин. Здравата, развита аура леко издържа и омекотява страничните енергийните въздействия. Освен това всеки преднамерен удар по здрава аура се връща като бумеранг към този, който го е нанесъл. И поразява самия него. Човекът с поразена аура изпитва чувство за сънливост и апатия. Това е свързано с повишеното отдаване на енергия, която се употребява за възстановяване на поразените участъци на аурата..

Аурата се заздравява най-вече с духовно-нравствени усилия, с напрягане на своите вътрешни сили. Собственият порив на духа, настройката за добро, дори и самата възторжена, самоотвержена мисъл, любов (истинската) в значителна степен подобрява енергетиката на аурата, повишава защитните й свойства. И, естествено, укрепва здравето. Неодушевените предмети също имат аура. Личните вещи се насищат с енергияа на собственика им, те сами излъчват тази енергия (облекло, украшения и т.н..) и могат да разкажат за собственика, за неговото здраве и живот.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .