Банер
ЛАДА.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Гласът и интонацията атакуват подсъзнанието на събеседника.
Написано от Маг Селена   
Неделя, 08 Юли 2007 00:00
Психолозите посочват основните емоционални реакции на човек на различни варианти на височината и тембъра на гласа на събеседника. Някои се раждат с красиви гласове, други- с дразнещи. Има начини да се подобри това важно оръжие в контактите

Само половин децибел нагоре и вече ви слушат и чуват.

Необикновеният глас на Юрий Левитан мобилизира по време на Великата отечествена война.

За да пробият заглушителите по време на Студената война, в ББС са назначавали жени с дисканти за говорителки.

По гласа на човека може да се определи неговия характер, настроение и дори душевните му качества. Тембърът на гласа, както и неповторимите отпечатъци от пръстите, е строго индивидуален, а в САЩ, Англия и Италия запис на гласа се приема за неоспоримо доказателство в съда.

Някой чисто генетично получава от рождение приятен глас, а друг цял живот трябва да живее с "противен". Но винаги има изход - върху гласа може да се работи. При умело използване, речта и гласът стават мощно психологическо оръжие, което действа върху подсъзнанието на събеседника.

Психолозите посочват основните емоционални реакции на човек на различни варианти на височината и тембъра на гласа на събеседника.

Високият и звънък глас се асоциира с младост, енергичност и, уви, незрялост и неопитност. По статистика жените и особено мъжете с такъв глас значително по-рядко стигат до високи постове в кариерата. Има едно интересно наблюдение, според което колкото по-висок е гласът, толкова по-ниска е длъжността...

Освен това, пронизителният висок звук се разчита от подсъзнанието като сигнал за тревога. По такъв начин продължително звучащият висок глас предизвиква у събеседника неволно чувство за дискомфорт и намалява степента на доверие към казаното. Притежателят на много висок глас трябва повече от всеки друг да обръща внимание на съдържанието и интонационната част на речта си.

Притежателят на нисък глас има по-голям късмет: той се асоциира със самодостатъчност, увереност, интелект. Човек с такъв глас се възприема от околните като знаещ, а следователно, и по-авторитетен. Колкото по-нисък е гласът на мъжа, толкова по-силен и надежден изглежда той в женските очи. Впрочем статистиката не отрича такова влияние на гласа върху успеха сред противоположния пол. Романтични мисли нападат жената, когато общува по телефона с непознат мъж с приятен тембър на гласа.

И без да сме виждали човек, ниският му кадифен глас би могъл да предизвика силно чувство на любов. Това е обусловено от подсъзнателното изчисление на генния код на събеседника. Работата е там, че ниският глас обикновено означава повишено съдържание на мъжки полови хормони в кръвта, изводът е, че неговият притежател е по-темпераментен. Именно затова жена с нисък, гръден глас, богат на интонации, се струва на мъжете по-секси от жена с писклив и монотонен глас.

За убеждения или съблазняване на събеседника жената не е длъжна непременно да има от природата красив нисък глас, достатъчно е да се въоръжи със собствения си глас, какъвто и да е, с ум и търпение. За начало поработете върху гласа: неговот звучене зависи не само от хормоните, но и от строежа на гласните връзки, психологическата настройка и особеностите на дишането.

Следете за стойката - при добра стойка дихателните органи са разположени правилно и гласът излиза лек и свободен. Звукът трябва да излиза от гърдите. За да проверите дали правилно изпълнявате упражненията, сложете ръката си на гърдите - ако тя вибрира, вие сте на верен път.

Пеенето укрепва дишането и подобрява звученето на гласа. Пейте сами, без да пречите на съседите впрочем - опитайте обаче да е достатъчно силно. Надувайте балони - това занимание сериозно укрепва дихателната система.

Разнообразявайте речта с интонации, особено ако сте склонни да говорите монотонно. Няколко пъти прочетете на глас кратък откъс от текст, най-добре стихотворение, всеки път го изпълнявайте с нови интонации.

Научете се ясно да формулирате мислите, които искате да споделите със слушателя си. Това ще ви избави от предателското мънкане в паузите между смислените откъси реч. Запасете се с аргументи в полза на своето мнение, правилно слагайте акцентите.

Невъзможно е да убедиш някого в нещо, едва цедейки фразата през зъби. Помнете, че информацията, подадена само с половин децибел повече, много по-успешно убеждава слушателя и по-добре се усвоява от него. Установете оптималното ниво на сила за своя глас. Пребройти на глас от 1 до 10, постепенно повишавайки глас и когато чуете тази сила на звука, която ви устройва, я запомнете, а после се старайте да я следвате.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .