Банер
ВОДЕН ДУХ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Да се спи малко е вредно, а много – опасно!
Написано от Стоян Захариев   
Сряда, 21 Март 2007 00:00
Мащабно 15-годишно изследване на американски учени показа, че дългият сън е рисков фактор за заболяване от диабет.

     Отдавна е известно, че спокойният и здрав сън е залог за добро здраве. Във връзка с това много специалисти и до сега спорят за това, колко точно часове ние трябва да отделяме за отдих, за да не се подлагаме на риск от заболяване, а също и до какво може да доведе отклонението от нормата. Очевидно е едно – колкото повече спиш толкова по-добре би трябвало да се чувстваш. Американски изследователи от Йелския университет обаче опровергават това твърдение на страниците на Diabetes Care.

     След изучаване на връзката между продължителността на съня и риска от заболяване от захарен диабет при мъжете на средна възраст, учените отново потвърждават, че недоспиването увеличава шансовете за заболяване от диабет. Оказва се обаче, че прекалено дългия сън също е опасен.

     В мащабното изследване, което се провежда в продължение на повече от 15 години, обекти са около хиляда мъже, които не страдат от диабет. Те са раделени на три групи:

     1. недоспиващи, които отделят за сън по-малко от 6 часа в денонощието;
     2. спящи колкото е нужно – 7-8 часа в денонощието;
     3. сънливци, които спят повече от 8 часа в денонощие.

     Както се очаква хората от първата група, заболели от диабет, са два пъти повече от тези от втората. Обаче съвсем неочаквано поспаланковците болни от диабет са три пъти повече. С други думи графиката на заболяването е нещо като парабола.

     Интересно е, че тази връзка съществува независимо от други фактори влияещи върху заболяването – наднормено тегло, възраст и даже тютюнопушене. При отчитане на нивото на тестостерона в кръвта при хората от тази група се оказва, че той е значително снижен. Поради това учените смятат, че връзката между продължителния сън и риска от заболяване от диабет е обусловена от хормонални фактори.


     По този начин известната фраза, че всичко трябва да си има мярка намери своето потвърждение и тук.

 


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .