Банер
tumblr_mf2q52y0vc1rwsj69o1_500.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Всички хора са склонни към риск, но в различни ситуации
Написано от Катерина Найденова   
Неделя, 09 Септември 2007 00:00
Има много пословици от типа на "Рискът е благородно дело" и "Който не рискува, не печели". Дълго време се смяташе, че има хора, които просто не обичат да рискуват и други, които изпитват истинска необходимост от авантюри.
Според група американски психолози обаче подобно разделение е абсолютно неправилно.
Учените от Университета на Мичигън твърдят, че всички хора рискуват или не незаради наклонността си към едното или другото, а според обстоятелствата.
Самите психолози не считат твърдението си за сензационно – според тях човекът е твърде сложно същество, за да може с лека ръка да бъде причисляван към една или друга категория: "Военните летци например, които летят със скорост, която повечето хора дори не могат да си представят реално, често предизвикват истинско възхищение у околните, но доста от тях изпитват такъв страх от началниците си, че той за мнозина изглежда комичен".
"Все пак може да бъде направено едно разделение между хората по това кой колко е склонен да рискува. То обаче е полово – мъжете са далеч по-близки до авантюризма и това е качество, развило се в течение на еволюцията", посочват психолозите от Мичигън.

Изследвайки причините, които могат да накарат хората да бъдат сколнни на риск, те определят четири основни групи:
- съперничество с други хора;
- опит да се привлече вниманието на другия пол;
- взаимодействие с окръжаващата действителност (тук са поставени и всички екстремни спортове);
- действията в ситуации, застрашаващи здравето.
Съвсем логично проведените допитвания показват, че най-рядко и най-малко хора са клонни да рискуват здравето си. Затова пък повече анкетирани са посочили, че са готови да заложат много на карта, когато става дума за успех в работата (първата група). Тези данни учените отново обясняват с еволюцията.

Част от тези резултати се потвърждава и от анкетата, проведена в Университетите Дюк и Олбани. На въпроса какво в живота си смята за най-важно, няколко стотин студенти поставят на първо място... романтичната любов и...... едва на второ (въпреки предварителните очаквания на учените) образованието, кариерата и материалните блага. Мъжете почти на 100% са показали готовност да рискуват без да се замислят, за да спечелят сърцето на своята любима, съобщава Psychology Today.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .