Банер
11145100_865833363492897_2874140950363074563_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Почистване на дрехите без химия?
Написано от Румяна Алексиева   
Събота, 28 Юли 2007 00:00
Няколко идеи за естествена чистота.
Наистина, химията в днешно време може да върши чудеса. Но ако прочетете предупрежденията за употреба на някои препарати, може да ви хване страх. В допълнение, ако гледате обективно на някои рекламни послания за мощта на определен продукт, вероятно червената лампичка в главата ви отдавна е светнала. След като един препарат е в състояние да унищожи напълно всякакви микроорганизми, които вече са ужасяващо устойчиви на какво ли не, какво ли може да се очаква, ако в момент на невнимание, въпросната химическа смес попадне върху чувствителна зона от тялото?
След подобно въведение може би ще ви е интересно да научите за някои алтернативни и естествени начини на почистване, които в определи случаи могат да заменят употребата на химия.
За петна по дрехите:
- Направете смес от сода за хляб и вода и я нанесете върху петното. Оставете я така за час и после изперете.
- Изстискайте лимон. Лимоновият сок съдържа цитрусова киселина, чието избелващо действие работи добре при бели тъкани и за петна от сладко. Направете паста от сода за хляб и лимонов сок и оставете половин час върху петното, преди да изперете дрехата.
- При петна от кетчъп, кръв, трева или плодов сок използвайте бял (ябълков) оцет. Натрийте върху петното и оставете да действа няколко минути преди да изперете.
Ако сте забравили мокра кърпа и тя е мухлясала:
- Добавете няколко капки карамфилово масло, масло от лимон или евкалипт при изплакване.
- Накиснете кърпата в смес от ябълков оцет и вода. Формулата се определя от обонянието ви: колкото повече мирише на мухъл, толкова повече оцет и по-малко вода. Оставете 10-20 минути и изперете в топла вода.
Ако банския ви костюм мирише неприятно:
- Накиснете го в смес от оцет и вода, но само за няколко минутки, защото може да повредите деликатната тъкан. После изплакнете с хладка вода.
Захабените чаршафи:
- За да избелите спалното си бельо, добавете ¼ чаша лимонов сок при пране. Настройката на режима за пране на пералнята ви е както обикновено. За постигане на най-добри резултати, оставете чаршафите да съхнат на слънце – така ще увеличите избелващия ефект.
- За омекотяване на прането, може да добавите една супена лъжица ябълков оцет или ¼ чаша сода за хляб при изплакване.
- За аромата на спалното бельо добавете няколко капки от любимото ви ароматно масло – зелен чай, лавандула, бор, роза и пр. при изплакване.
- Направете торбички с лавандула и ги поставете там, където съхранявате.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .