Банер
58413_144504342254723_7868234_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Благоприятни посоки за разположение леглото според фън шуй
Написано от Катерина Найденова   
Сряда, 12 Ноември 2008 19:23
Спалнята: Благоприятни посоки за спане според фън шуй

фън шуйСилата на учението фън шуй идва от това, че то дава теоретична обосновка, която помага да направим определен избор. Например как да разположим мебелите така, че да привлечем в живота си повече хармония, като разположението на мебелите би трябвало да се съобрази с конкретния дом и конкретните хора. При това трябва да се има предвид, че при различните хора¬ в един и същ дом благоприятното разположение на мебелите може да бъде съвсем различно. Това, което ни е необходимо, за да преценим как е най-добре да разположим мебелите, са рождените дати на хората и географската ориентация на дома.

Мебелите, на които се обръща основно внимание във фън шуй са леглото, работното бюро и печката. В тази статия ще разкажем за благоприятната ориентация на леглото. В случая най-добре е да се използва школата "Ба джай" (в превод "Осем двореца"). От особена важност тук е ориентацията на леглото, т. е. в каква посока е главата в легнало положение. Предполага се, че преди това е била избрана най-благоприятната стая за спалня на родителите, а след това останалите стаи са били разпределени между децата според рождените им дати. Коя стая за кого е най-добра може да се определи по няколко различни метода и школи. Според мен, най-добре е този избор да се направи посредством компилация от няколко метода. Това в повечето случаи обаче това никак не е лесно, защото често се оказва, че според различните школи резултатът е различен. Затова да се вземе възможно най-правилното решение е въпрос на опит и лична преценка.

фън шуйПри разполагането на мебелите в спалнята, ние българите често започваме от това къде ще бъде разположен гардероба. И го поставяме на най-хубавото място, където би трябвало да бъде поставено леглото. По-правилно обаче е да се започне от това къде да е леглото и кой от възможните варианти е най-добър. Помощ в случая могат да ни окажат личните благоприятни посоки за спане, на които се обръща особено внимание в школата "Ба джай". Тези посоки се изчисляват индивидуално или се използват готови таблици.

Според школата "Ба джай", всеки от нас има четири благоприятни и четири неблагоприятни посоки, като те се определят от датата на раждане и пола на човека. Две от благоприятните посоки са особено добри за сън - едната се нарича "Здраве" и е носител на жизненост и на добро здравословно състояние, а другата се нарича "Дълголетие" и се свързва с романтичните взаимоотношения и със зачеването на деца. В легнало положение главата трябва да е в благоприятната за човека посока. Посоката се определя с компас, а не "на око", спрямо това откъде изгрява слънцето.

Тук има една тънкост – посоката "Дълголетие" е много добра за главата на семейството и за родителите, но не е най-добрата за деца, тъй като тя би привлякла към тях любовни увлечение, за което може би е твърде рано. За ориентация на леглото на децата, освен посока "Здраве", може да се използва и посока "Лично развитие".

В таблиците са дадени двете посоки "Здраве" и Дълголетие". Ако леглото не може да се ориентира в някоя от тези посоки, за сън може да се използват някоя от другите две благоприятни посоки – "Благоденствие" и "Лично развитие", които също са много добри посоки са спане.

фън шуй
фън шуй
Уточнение! Началото на Китайската Нова Година не съвпада с нашата – при тях всяка година е на различна дата през месец януари или февруари. В тези таблици се има предвид китайската нова година. Има майстори и школи, които са приели начин на изчисление, при който за начало на прорицателната година се приема началото на слънчевата нова година, т.е. 4 или 5 февруари.


инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експерт
www.comfort.bg


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .