Банер
Makosh.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Мозъкът на педофилите е различен
Написано от Катерина Найденова   
Сряда, 26 Септември 2007 00:00

Мозъкът на педофилите е различен
Мозъкът на доброволците педофили е изследван със скенер. Снимка: BBC

Според група научни изследователи има съществени разлики в мозъчната дейност на педофилите, съобщава BBC.

Откритието е направено вследствие на извършени тестове със скенер над доброволци в университета Йейл.

Резултатите от изследванията доказват, че при показване на еротични и порнографски материали на доброволците, някои от дейностите в различни части на мозъка на педофилите са със занижени стойности.

Това е първото доказателство, че съществуват разлики в мисловните процеси на педофилите. Това от своя страна означава, че болните от педофилия е възможно да бъдат лекувани медикаментозно.

Изследването утвърждава теорията, че проблеми в някои части на мозъка допринасят за чувството за сексуална привлеченост към деца.

А в няколко случая хора с мозъчни тумори са развивали типичните за педофилията симптоми, които са отшумявали след отстраняването на тумора.

Учените в Йейл са установили, че когато на пациенти, страдащи от педофилия биват показвани еротични и порнографски материали, техният хипоталамус (част от мозъка, свързана със сексуалната възбуда и произвеждането на хормони) е по-малко активен, отколкото при останалите доброволци.

Въпреки това, според д-р Джон Кристал, главен редактор на списанието "Биологична психиатрия", тези резултати все още не могат да бъдат използвани, за да бъде преценен рискът даден човек да заболее от педофилия.

Редица учени във Великобритания се стремят чрез биологията на мозъка да обяснят не само причините за педофилията, но и много други заболявания на психиката.

"Аз съм привърженик на използването на хапчета, лекуващи шизофрения, в случаите на педофилия. Тези медикаменти въздействат положително върху еднакви или близки по дейност части на мозъка и биха били от полза при лечението на педофилия," заяви д-р Кийт Ашкрофт, психолог към Научния център за неврология.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .