Банер
13.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Какво представляват Оберега и неговите Чертози
Написано от Маг Селена   
Неделя, 19 Юни 2016 18:16

Какво представляват Оберега и неговите Чертози

Оберегът съгласно съвременните представи е предмет, който изпълнява защитна функция, въпреки че в древността тази дума се е употребявала в значително по-широк смисъл. Тя съдържа корена "берег", бряг - целта на всеки мореплавател, т.е. освен защита тази дума в древността е означавала още и цел, да сравним: "бер" = "бор", което може да означава както гора, така и мечка, така и Дажбог (доколкото мечката е съотвествала на Дажбог). И "ег"="яг". И така, както е древното название "берег" - бряг, сумарното значение на Оберега се получава от "яг Дажбог" или "Пътят на Мъдростта на Дажбог".

Т.е. Оберегът носи смисъла и значението на "Пътят на Мъдростта на Дажбог".

Под този образ към Оберегите са се отнасяли чудесни предмети, камъни, дървета, растения, вещи, дати (числа), тотеми, табу, храна, цветя, заклинания, животни - всичко, което е способствало за постигане на поставена цел.

До нас са дошли до този момент широко употребяваните думи "амулет" - предмет, който пази хората от нещастие, болести, зли заклинания, които са се носели на тялото, и "талисман", носещ на притежателя щастие и успехи.

Оберегът е нещо много повече и по-силно, много по-събирателно и функционално като защита, и постигане на съответна цел в същото това време. Той е изключително могъщ и превишава по качествата на амулетите и талисманите!

Към Оберегите в древността са се отнасяли предимно дървени предмети, приготвени лично от човека-носител - от едно или много дървета, принадлежащи към конкретен Бог, неговия Бог-Покровител.

Друг, който може да изработи и зареди със собствената си енергия Оберег за някого, това е Волхв (Влъхв, Жрец, Маг), по този начин той ще ви помогне да разкриете неразкриваемото и да проявите непроявеното.

Не се използват чужди Обереги !!!

Функцията на Оберега не е само да пази, но и да способства за трансформирането и предаването качествата от един човек на друг, да защитава неговия притежател от неблагоприятни събития, да поражда любов в околните, да записва съответна информация; той дава, съхранява, спестява и натрупва сила, защитава от различни еманации на завистта и от насочени проклятия, както и от направата на зловредни магии, способства също и за реализацията на скритите възможности в човека.

Към Оберегите се отнасят не само съответни предмети, но също така и определени действия, които способстват за укрепването и благополучието на техния носител и изпълнител, т.е. на този, който изпълнява действия спомагащи за опазването на самия него или някой друг. Предаването на функцията от Оберега към човека се осъществява от местонахождението на Оберега в съответната входяща точка на физическото му тяло (това са естественитe вдлъбнатини, ямки на човешкото тяло, някои от които днес се наричат чакри).

Значението на Чертозите

Чертогът Бусла

Номерът на Чертога Бусла в Сварожиевия Кръг е 7.
Свещеното дърво е Върба.
Покровителят е Бог Род.
Хората, които са родени в Чертог Бусла са покровителствани от Бог Род, който олицетворява само по себе си всичко съществуващо. Той се явява като съзидателен и позитивен ипостас на Вселената.


Чертогът Вепря

Номерът на Чертога Вепря в Сварожиевия Кръг е 1.
Свещеното дърво е Круша.
Покровителят е Бог Рамха.
Хората, които са родени в Чертог Бусла са покровителствани от Бог Рамха, който олицетворява само по себе си Великия Съдия, стоящ на стража в земния и Небесния Порядък. Именно този Бог наблюдава за това всеки славянин да живее съгласно определените принципи и канони.


Чертогът на Вълка

Номерът на Чертога на Вълка в Сварожиевия Кръг е 8.
Свещеното дърво е Топола.
Покровителят е Бог Велес.
Хората, които са родени в Чертога на Волка са покровителствани от Бог Велес – могъщ Бог, който се преобразява във Вълк, Мечка, и др. Свещени Животни. Той подчинява на себе си света на животните и природните стихии. Счита се, че именно Велес, който умее да управлява всички енергии, е привел света в движение.


Чертогът на Враната

Номерът на Чертога на Враната в Сварожиевия Кръг е 5.
Свещеното дърво е Хвойновото дърво.
Покровителят е Бог Коляда.
Враната се счита за постоянния спътник на Бога-управител Варуна, затова покровителя на хората, родени в този Чертог, се оказва именно Варуна (Бога на Съдбата).


 

Чертогът на Девата

Номерът на Чертога на Девата в Сварожиевия Кръг е 16.
Свещеното дърво е Ябълката.
Покровителката е Богинята Жива (Джива).
Хората, които са родени в Чертога на Девата са покровителствани от Богинята Жива. Жива е една от най-почитаните от славяните Богородица, с помощта на която се появяват в светлината чистите човешки Души. Тя се отличава с безупречната си красота, абсолютна хармония и въобще самия Живот.


Чертогът на Змията

Номерът на Чертога на Змията в Сварожиевия Кръг е 4.
Свещеното дърво е Липата.
Покровителят е Бог Семаргл.
Хората, които са родени в Чертога на Змията са покровителствани от Бог Семаргл, великия светъл Воин, който играе ролята на посредственик между Хората и Боговете.


 

Чертогът на Коня

Номерът на Чертога на Коня в Сварожиевия Кръг е 13.
Свещеното растение е Папрат.
Покровителят е Бог Купала.
Хората, които са родени в Чертога на Коня, са покровителствани от Бог Купала, който разкрива всички тайни и знания за Вселената. Именно с помощта на този Бог хората са пречиствали своето тяло, Душа и Дух, а също така са използвали и силата на природните стихии и Мъдростта на Предците.


Чертогът на Лебеда

Номерът на Чертога на Лебеда в Сварожиевия Кръг е 3.
Свещеното растение е Хвойново дърво.
Покровителка е Богиня Макош.
Хората, които са родени в Чертога на Макош, са покровителствани от тази Богиня – Богинята на Съдбата. Освен това тя е и Богинята на плодородието, и е особено внимателна към продължението на РОДа.


 

Чертогът на Лисицата

Номерът на Чертога на Лисицата в Сварожиевия Кръг е 9.

Свещеното растение е Касис, френско грозде.
Покровителка е Богиня Марена (Мара).
Хората, които са родени в Чертога на Лисицата, са покровителствани от Богинята Марена. Въплъщение на суровата справедливост и зимата, като олицетворение на физическата гибел. Марена традиционно проявява особена благосклонност към Вълшебниците и Маговете.

 

Чертогът на Лоса

Номерът на Чертога на Лося в Сварожиевия Кръг е 11.
Свещеното дърво е Бреза.
Покровителката е Богиня Лада.
Хората, които са родени в Чертога на Лоса, са покровителствани от Богиня Лада, вота на всички Славянски Богове. Тя охранява семейството и ладния (щастлив) живот, и олицетворява абсолютната красота и любов.


 

Чертогът на Мечката

Номерът на Чертога на Мечката в Сварожиевия Кръг е 6.
Свещеното растение е Малина.
Покровителят е Бог Сварог.
Хората, които са родени в Чертога на Мечката са покровителствани от Бог Сварог – създател на Света Яв и мъдър управител на потока на живота в него.


 

Чертогът на Орела

Номерът на Чертога на Орела в Сварожиевия Кръг е 14.
Свещеното дърво е Дъб.
Покровителят е Бог Перун.
Хората, които са родени в Чертога на Орела са покровителствани от Бог Перун – мъдър воин-защитник, символизиращ Честта, Достойнството и Силата.


Чертогът на Раса

Номерът на Чертога на Раса в Сварожиевия Кръг е 15.
Свещеното дърво е Ясен.
Покровителят е Бог Тарх.
Хората, които са родени в Чертога на Раса са покровителствани от Бог Тарх  – могъщ, благороден и светъл защитник на всички хора от Бялата Раса. Неумолим и безпощаден към враговете, Бог Тарх олицетворява Мъдростта и победата на Светлината. Трябва да отбележа, че в древността "раса" са наричали белия леопард (пардуса) и поради това Чертога на Раса може да се нарича и Чертога на Леопарда.


Чертогът на Тура

Номерът на Чертога на Тура в Сварожиевия Кръг е 10.
Свещеното дърво е Трепетлика.
Покровителят е Бог Кришен.
Хората, които са родени в Чертога на Тура са покровителствани от Бог Кришен, който се явява като фокус на Висшата Модрост. Този Бог винаги носи Истината; в мирни времена – с помощта на мъдрото слово, а по време на война – чрез съкрушителен меч.


 

Чертогът на Феникса

Номерът на Чертога на Феникса в Сварожиевия Кръг е 12.
Свещеното дърво е Вишня.
Покровителят е Бог Вишен.
Хората, които са родени в Чертога на Феникса са покровителствани от Бог Вишен – Бог, който пази Небесните Закони и помага на хората да вървят по Златния Път на Духовното Развитие.


Чертогът на Щуката

Номерът на Чертога на Щуката в Номерът на Чертога на 2.
Свещеното дърво е Слива.
Покровителката е Богиня Рожана.
Хората, които са родени в Чертога на Щуката са покровителствани от Богиня Рожана – вечно младата Богородица, охраняваща лада (хармонията) в семейните отношения, уюта в дома и благополучието в домакинството. Тази добра и светла Богиня винаги е свързвана със семейството, с децата родени в здрав съюз между мъжа и жената, и като цяло с щастливия живот.

 

Забележка:

За информация се обръщайте към мен, Селена (Вещата Ярослава), на лично съобщение:
https://www.facebook.com/nejka.selena
или на личния ми мейл: magselena@gmail.com

Превод от руски: © Н.Т.Н-Селена (Вещата Ярослава)

 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .