Банер
IMGP2847-copy.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Славянски защитни символи
Написано от Маг Селена   
Събота, 26 Март 2016 11:32

Славянски защитни символи

Символът Валкирия

Мили читатели, радваме се за проявения интерес към Славянските защитни символи и затова ще направим цяла поредица с такива публикации, защото символите са наистина много и са интересни, както за вас, така и за нас, които сме се заели с тази рубрика. Сигурно сте виждали подобни или същите символи на стари килими, бабини шевици и т.н., но едва ли знаете, че всяка една шевица/символ си има своето значение. Нищо случайно няма. За нас е истинско удоволствие да се върнем назад във времето и издирим за вас това почти забравено знание. Искаме също така да отбележим, че славянските символи са ползвани от всички славяни, не само от тези по нашите земи. Някои от символите са ползвани повече от едни групи славяни, други символи се срещат повече при други славянски общности. Получихме и запитване от наша читателка за схемите за бродиране на славянските символи. Работим по въпроса и ще се опитаме да намерим такива схеми, за да може хората, които желаят да си изработят такива шевици и да ги ползват.

Валкирия е древен защитен символ-пазител на мъдростта, справедливостта, благородството и честта. Този знак особено се е почитал от славянските войни, защитаващи своята земя и род. Символът често е бил използван от жреци за съхранение на способностите им.АлатирАлатир

Алатир е защитен символ, призоваващ Вселенската Сила на помощ на този, на когото служи символа.

Това е осемлъчова звезда, древен символ на свиването и разширяването на Вселената. Алатир – искрящият камък – основа на света, на който си почивали и събирали сили Боговете. От него произлиза и думата “олтар”. Алатир е окото на Рода и от него сияе божията светлина, която той дарява на всеки. В Алатир е закодирана цялата мъдрост на Вселената. Този символ славяните бродирали на ризите на водачите си или като предпазен символ на дреха преди дълъг и опасен път.

Славянския символ Алатир в народната бродерия

Този символ е подходящ за мъже и жени. Това е символ на мъжката (слънчева) сила ако лъчите са разположени като кръст перпендикулярно, ако символът е завъртян с лъчите на диагонал е символ на женската (лунна) сила. Бродира се на мъжки и женски ризи. Действа пречистващо и зарежда със слънчева, жизнена сила, а лунната разновидност на символа дарява с разбирателство.

Когато символът е изобразен като звездни двуцветни половинки (означаващи мъжкото и женското начало), символизира благополучие и щастлив семеен живот.
Звездата Алатир (Кръстът на Сварог)Синият цвят на звездната половинка се свързва с жената/Луната, а жълтият с мъжа/Слънцето. Този символ се бродира на 2, 4, 7, 10, 14 Лунен ден. Използва се от несемейни хора за привличане на партньор. 

Алтарник (Олтарник)


Алтарник (Олтарник) е небесен родови символ на единството. Този символ се изобразява на олтарни камъни и жертвеници, където се извършвали ритуали от славяните.


 

 

 

Символ на Белбог

 

 

Символ на Белобог

Белобог е славянски Бог на доброто, късмета и щастието. Символът му олицетворява дневното небе. Този, който притежава този символ винаги ще има придобивки и средства. Знакът на Белобог е символ на благополучието, а като защитен знак се използва за предпазване от раздори в семейството.


 

 Символът Боговник

Боговник е символ, който олицетворява вечната сила и покровителство на Боговете над хората поели по духовен път и усъвършенстване. Символът представлява мандала, която помага на човек да осъзнае единството на елементите – Земя, Въздух, Вода, Огън.

 

 

 

 

 

Символ на семейното единство

 

 

Символ на семейното единство – носи семейна защита и укрепва семейните отношения. 

 

 


Символ Огненото Око

Символ Огненото око

Символът представлява сливането на Земята и Небето, жената и мъжът. Знак на семейното и небесното единство, близост и хармония. Бродерията е само за семейни двойки! Можете да бродирате, където Ви хареса.

Огненото око е защитен символ от негативни въздействия и уроки. Защитава от завист, омраза, злоба и всякакви негативни емоции, отправени към притежателя му от други хора. Връща обратно към източника атаката от негативна енергия. Блокира негативните емоции, които носителя на символа може да предизвика в околните. Много ефикасна защита за деца.


 

Символът на Богинята Лада

Символ на Богинята Лада (славянската Богиня на любовта, красотата, брака и младостта) символизира Символът на Богинята Ладабезкрайното движение с осемте си лъча. Колелото от този символ олицетворява женското начало и хармонията с природата. Този символ може да бъде носен постоянно от жени и момичета. Смята се, че символът дарява с външна привлекателност жените, но и пази женското здраве. По време на бременност силата му се увеличава и той покровителства не само майката, но и детето (Богинята Лада е смятана за покровителка на майчинството). Вярва се също така, че помага при лечението на гинекологични проблеми и за възстановяване на хормоналния баланс. Пази от лоши очи и зложелатели притежателката си. Изработва се 14-ти Лунен ден.


 

 

Женският символ на плодородието

 

Женски символ на плодородието “Засято поле”

Женски символ на плодородието “Засято поле” е защитен символ за женско здраве, лека бременност и щастливо майчинство. Ромбовете с четири стилизирани цветчета/кръстчета в тях символизира засято поле и плодородие.


 

Символът на летния Дажбог - летен

 

Символ на Дажбог – летен

Символът на Дажбог (Дайбог, който е върховно Божество) се свързва с изпълнението на желания, благополучие, здраве и щастие. Самото название на този Бог има значението на “давам”, “раздавам”. Има два вида символи на Дажбог – летен (в червен цвят) подходящ за родените от април до септември и Дажбог зимен (в син цвят) за родените от ноември до март.


 

 

 

Символъта на Дажбог - зимен

 

 

 

Символ на Дажбог – зимен


 

 

 

 

 

Дърво на живота (в центъра), Дажбог, Белобог, Кръстната звезда - за щастие и успех в животаСимволът Дървото на живота


Комбинирани символи: Дървото на Живота (кръгът в центъра), Белобог и Дажбог, носещи късмет в начинанията и изпълнение на желанията. Дървото на живота, заобиколено от двата божествени символа и Кръстатата Звезда в ъглите представляват живота и щастието.


 

 

 

 

Символ Пазител на Дома

 

 

 

 

Символ – Пазител на дома


 

 

 

 

Целебник – лекувит символ


Целебник е символ с голяма лекувита сила. Той символизира огъня и неговата пречистваща сила. Служи за Целебникзащитник на слабите и болни хора и им помага да преодолеят физическите изпитания в този живот. Изработка: 20,21,27 -ми Лунен ден

Не е необходимо да бродирате символите. Бихте могли да ги нарисувате на предпочитани от Вас предмети. По този начин Вие пак ще вложите част от своята енергия за изработването им и ще ги заредите с нея. Кликнете на избраната от Вас картинка и я отворете, за да я видите в пълен размер. В следващата статия ще дадем подробно описание на правилата за изработка и боравене със славянските символи.


 

Правила за създаването и работа със славянските защитни символи

Символът на Богиня живаСимволът Жива – Жива е славянска Богиня на животворящите сили, дъщеря на Лада и жена на Дажбог

Какво трябва да знаем за създаването на славянските защитни символи?

Когато пресъздавате избрания от Вас славянски защитен символ, трябва да изпитвате положителни емоции. Запомнете – само положителни емоции! Трябва да се оттърсите от всякакви терзания, съмнения, отрицателни мисли. В случай, че изпитвате негативни чувства, то значи символът не е за Вас. Ако имате негативни емоции избраният символ няма да работи. Всеки символ трябва да има една определена цел. Не правете едновременно символ за две неща, например: един символ за семейно щастие и излекуване от някаква болест. По този начин задавате противоречива информация и няма да имате резултат. В такъв случай направете целебн символ и отделно символ са семейно благополучие.

Можете да включите в бродерията си и цветя. Хубаво съчетание би било това на защитен символ за здраве, който сте направили за да Ви помогне да нормализирате високото си кръвно налягане в съчетание с изображение на билката глог или валериан. Изборът на растения е богат и можете да потърсите в интернет или някой справочник информация за предназначението на билките.

Ако искате да си направите защита, използвайки славянските руни, ще Ви бъде лесно да ги начертаете. Руната на Перун например служи за защита срещу вредното въздействие на хора или зли сили.

Ако решите да включите и изображение на животно  в своята защита, трябва да се запознаете със символичното значение на всяко животно.При ушиване на символите конците, които използвате също имат значение.

Вълненият конец означава защита, той закриля и помага на хората пострадали и страдащи от злото. Този вид конци защитават от енергийни пробиви. Хубаво е да се използват при бродерии около сърцето, врата, слънчевия сплит, над стомаха и въобще, където се намират чакрите на човешкото тяло.

Памучените конци са универсални и подходящи за постоянна защита.

Копринените нишки чудесно помагат в сложни ситуации, когато Ви е нужна яснота на мислите. Те се използват и при символи, касаещи кариерата.

Ленените конци действат успокояващо и умиротворяващо.

Изкуствените нишки са безполезни, тъй като са мъртва материя.

Какво означават цветовете на символите?

Срещу предателство и измама използвайте оранжевите тонове.

За защита на детечервени нишки.

За финансово благополучие и здравезелени конци.

Черните конци помагат на тези, които искат да се сдобият с дете.

За защита на любовтаярко червено.

За помощ при раждане в бродерията трябва да присъстват кръстове.

Не трябва да променяте основните цветове на символите, освен ако не е споменато, че могат да съществуват такива вариации на символа. Символът на Богинята Лада може да има сменени цветове. Това, което можете да смените е фонът, върху който ще бъде пресъздаден избраният символ. Ако усещате, че искате да измените символа, това е знак, че може би този символ не е за Вас и трябва да потърсите друг, който изначално Ви допада и не бихте искали да променяте. Знак, че трябва да се откажете от символа е и ако често грешите при изработката му.

Закупуването на материалите за изработка на символите също е от значение. Нека това стане в благоприятен лунен ден.

Започнете изработката на символите, съобразявайки се със следното:

Символи за придобиване на нещо и развитие се правят на растяща Луна – 2-ри лунен ден (особено за малки дечица), 4, 10, 14 лунен ден
Символи за лек, избавление от нещо и предпазване на намаляваща Луна – 20, 21, 27 лунен ден.

Символично за започване на работата можете да ушиете, нарисувате 10 кръстчета в благоприятния лунен ден и след това да продължите изработката, когато Ви е възможно, отново в подходящите лунни дни. Не оставяйте заплетени конци и възли на символа. Започнете работа с молитва. Когато изработвате символ с цел излекуване повтаряйте: „Болестта си отива завинаги“. Не се разсейвайте при работа, не говорете с никой и не гледайте телевизия. И помнете символите не променят съдби – те помагат и насочват към Вас положителна енергия. Можете да запалите и свещ докато правите своя символ. Когато прекъснете работа не оставяйте иглата забита в платното.


Пречистване на символите

Периодично е нужно да бъдат пречистени, тъй като те събират в себе си и негативна енергия. За ушитите символи се препоръчва пране с накисване от 15-20 минути. Не ги перете в пералня. Най-доброто пречистване е чрез 3-те стихии (вода, въздух и огън – слънчева светлина). Чудесен вариант е и прането в течаща вода, например някоя рекичка или задържането под течаща чешма. Полагането на сняг също е прекрасен вариант.


Когато действието на символа приключи


Щом символът изпълни своето предназначение или се скъса, повреди и т.н. можете да го пуснете в течаща вода, да го заровите или да го изгорите, но не го хвърляйте на боклука. Ако защитният Ви символ бъде намерен от чужд човек, може да имате проблеми както Вие, така и новият му притежател. Разбира се има символи, които могат да бъдат съхранявани с години. Те обикновено са създадени с положителна цел – символът на Богинята Лада, Белобог, Дажбог и др. В никакъв случай не съхранявайте символи за изцеление (поели болестта) или такива на починали хора.

Можете да напоите символа с аромат, ако искате (ароматна възглавничка), да го направите на ключодържател, калъф за мобилен телефон, портфейл, картонче, използвайте своята фантазия. Но помнете едно – колкото по-често сте в контакт със своя символ, толкова по-силно ще действа той. Дръжте символа често в ръка.

Изключителна сила имат символите изработени от Ваши кръвни роднини – майка, баща, дете. Съпружеските връзки не се считат за кръвни, освен ако връзката между съпрузите не е хармонична, щастлива и силна. Само в такъв случай символите изработени от и за съпрузи имат сила.


Взето от: сп. "Езомистика"
Източник: bereginya-doma.io.ua

 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .