Банер
11034258_1632561560288668_1818958233398285330_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЗАЩО ОСТАНКИТЕ НА СВЕТЦИТЕ СА НЕТЛЕННИ
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 23 Август 2007 00:00
Тези, които се съмняват в това, могат да посетят манастира на свети Жирард във Франция, където са мощите на света Бернадет. Даже скептиците са принудени да признаят факта, че мощите на светците са нетленни. Известен е не един случай, когато тялото остава недокоснато нито от времето, нито от природата и се запазва във вида, в който е било погребано.

Всички ние прекрасно знаем, че след смъртта човешкото тяло се разлага като след това остав само скелета. Само че този процес не се отнася за всички. Оказва се, че има светци, чиито тела с останали едва ли не в същото състояние, в което са били погребани преди много години.

Тези, които се съмняват в това, могат да посетят манастира на свети Жирард във Франция, където са моите на света Бернадет. Историята гласи, че през 1858 г. Дева Мария се явила на14-годишното френско момиче Бернадет Субируа. След това момичето постъпва в манастира в Невер, където умира на 35 години. През следващите 45 години от смъртта на Бернадет тялото й било есхумирано (изкопавано от гроба) три пъти — според католическия канон, ако тялото е запазено, тази процедура е свидетелство за святост.

Тялото на Бернадет въоще не се било поддало на теленност, което не могло да се каже за кръста на шията й и металните четки в ръцете й — те потъмнели и се окислили. Явно в гроба все пак е имало въздух. До този момент няма обяснение на феномена, освен това, че Бернадет е била праведница в живота, което означава свята след смъртта. След третата есхумация тялото на света Бернадет било изложено в кулата на женския манастир, под стъклен похлупак. Всички, които са го виждали, я наричат спящата красавица: дотолкова бил недокоснат от времето «прахът» на жената, умеряла преди 128 г одини.

Историята с Бернадет е една от малкото, които не се поддават на никакво обяснение. В останалите случаи учените все са успявали да се хванат за нещо. Например, през 1965 г. било изучено тялото на проповедника от Генуа Дон Ариони. Тялото му изсъхнало и се запазило добре. Било обърнато внимание на това, че тялото се намирало в крипта – при сухи и прохладни условия. Следователно роля би могъл да има природният или климатичният фактор.

Затова пък Беата Маргарита, умряла преди повече от 500 г., била погребана във влажно място, редом с други тела, които се разлагали и гниели, но нейното тяло — не. Между другото след експертизата било установено, че тялото на Маргарита не е било балсамирано. Затова пък тялото на св. Рита, умряла преди повече от 500 години, напълно оправдало надеждите на експертите — както се оказало, то било балсамирано. След като отворили капака на ковчега, всички усетили аромата на жасмин и рози. Експертите направили извод, че екстрактите от цветя, попили в кожата на покойната, са помогнали да се съхрани нейното тяло.

Могат да бъдат дадени още много такива примери, но фактът си е факт. Свещеникът Михаил Великов разказа пред Чудеса.нет, че такива случаи не са толкова редки в църковната история. «Само че принципно важно за църквата не е видът, в който са се съхранили мощите. Има мощи, които са се запазили под формата на кости. Ние почитаме мощите като свидетелство за христианския подвиг, христианския живот и следването на Божиите заповеди. Това е своего рода паметник на подвига на светеца», - казва отец Михаил. Освен това той смята, че подобни явления са чудеса Божии, и се опитва да обясни техния механизъм, «физиката и химията на нетленността» –неблагодарна и невъзможна работа.

Но учените не се предават и се опитват да намерят отговор на загадката. Те обясняват, че нетленността на телата се обяснява с естествени причини: те могат да се запазят ако е намират в помещение с прекалено сух въздух или в много сух грунт. Ако попаднат в почва, която се измива, в която има много вар, то могат даже и да се вкаменят.

Впрочем, този спор така и си остава неразрешен: свещениците смятат, че всичко е по Божията воля, учените не искат да повярват в това и продължават да търсят причините за това толкова необичайно явление.

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .