Банер
koreni.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Израелски учен обоснова възможноста да се пътува във времето
Написано от Катерина Найденова   
Неделя, 12 Август 2007 00:00
За създаването на машина на времето обаче са необходими гигантски гравитационни сили Израелският учен Амос Ори обоснова възможността за пътуване във времето. Сега световната наука разполага с необходимите теоретични знания, за да твърди, че създаването на машина на времето принципно е възможно.

Математическите изчисления са публикувани в последния брой на научното списание "Физичен обзор", предава БГНЕС.

Професорът от Израелския технологичен институт Амос Ори обоснова с помощта на математически модели възможността за пътешествие във времето.

Главният извод, който прави Ори, е, че "за създаване на подходяща за такива пътешествия машина на времето са необходими гигантски гравитационни сили".

В основата на разработката на израелския учен е изводът, направен през 1949 г. от учения Курт Гедел, че теорията на относителността предполага съществуването на различни модели на времето и пространството.

Според изчисленията на Амос Ори, ако на кривата на пространствено-времевата структура се придаде формата на пръстен или фуния, се появява възможността за пътешествие в миналото.

При това с всяка нова обиколка в тази концентрична структура човек отива все по-дълбоко в масата на времето.

За създаването на подходяща за такива пътешествия машина на времето обаче са необходими гигантски гравитационни сили. Те съществуват, предполага се, около такива обекти като черните дупки.

За първи път за черни дупки започва да се говори още през 18 век. Ученият Пиер Симон Лаплас е предположил съществуването на невидими космически тела, гравитацията в която е толкова голяма, че нито един светлинен лъч не се отразява от тези тела.

За да бъде отразен от такова космическо тяло, лъчът трябва да преодолее скоростта на светлината.

Едва през 20 век учените установяват, че преодоляването на скоростта на светлината е възможно.

Наричат границата на черната дупка "хоризонт на събитията". Всеки обект, който го достига, се всмуква в недрата на черната дупка, като отвън не се вижда какво се случва "вътре".

Предполага се, че в дълбините на черната дупка законите на физиката престават да действат и пространствената и времевата координата, грубо казано, разменят местата си, а пътешествието в пространството става пътешествие във времето.

Въпреки значимостта на изчисленията на Ори обаче, все още е много рано да се мечтае за преместване във времето.

Ученият признава, че неговият математически модел засега е невъзможно да бъде реализиран технически.

В същото време ученият подчертава, че процесът на развитие на технологиите е толкова стремителен, че никой не може да каже какви възможности ще притежава човечеството след няколко десетки години.

Като цяло възможността за пътуване във времето е прогнозирана от общата теория на относителността на Алберт Айнщайн.

Според него телата с голяма маса изкривяват пространството-времето, като се забавя времето на обекти, които се движат със скорост, по-голяма от тази на светлината.

Така за нас полетът на някакви частици в космическото пространство ще продължи хиляда години, но за самите частици той ще отнеме само няколко минути.

Изкривяването на пространството-времето предизвиква гравитация - телата близо до масивни тела се движат около тях по изкривена траектория.

Изкривените линии на пространството-времето могат да се затварят и движейки се по тях, обектът неминуемо ще се срещне със самия себе си от миналото.

Докъде беше стигнал същият учен преди две години? Тогава той твърдеше, че тайната на бленуваното пътуване се крие не в друго, а в някаква си нищо и никаква американска поничка (донат)!



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .