Банер
ВОДЕН ДУХ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

И сладоледът е открит в Италия
Написано от Катерина Найденова   
Сряда, 08 Август 2007 00:00
Митът за сладоледа като нещо, от което се пълнее, е напълно погрешен, според италиански експерти

Според легендата Итало Маркиони е този, който измисля за пръв път рогчето със сладолед.

През 1903 г. италианецът регистрира патента си в Ню Йорк, макар да продава сладоледени рогчета още от 1896.

Уморен от проблемите със счупените чаши, пълни със сладолед, Итало прозрял, че печените вафлени фунийки могат да заместят чудесно чашите.

Днес 25 милиона италианци изяждат средно по 3-4 сладоледа на седмица във фунийки или пластмасови чашки.

Всяка година един италианец поглъща средно по 9 кг сладолед. Въпреки че почти всеки ден италианските сладоледажии предлагат нови и нови вкусове, най-търсените си остават шоколадът (cioccolato), предпочитан от 27% от италианците, лешниковият (nocciola), който предпочитат 20%.

След тях са лимонът (limone)-13 %, ягодата (fragola)-12 %, страчатела (stracciatella)-9 % и чам-фъстъкът (pistacchio)-8 %.

Любителите на традиционните вкусове определят като доста странни синия сладолед и сладоледа от рози, но те са направо невинни, в сравнение с предлаганите в Япония с рецепти на базата на охлюви, индийско къри, люта чушка, соев сос , чесън, сол или змийска отрова.

Митът за сладоледа като нещо, от което се дебелее, е напълно погрешен, според италиански експерти.

Сто грама сладолед съдържат около 200 калории, което е колкото 30 грама спагети със сос или колкото 200 грама месо.

Затова мнозина италианци през лятото заместват обеда си с лесно смилаемия от стомаха сладолед.

През последните години италианският пазар на сладолед беше буквално залят и от нискокалоричен сладолед от соя. Той се приготвя от соев екстракт и други растителни продукти и е идеално средство за онези, които са алергични към млякото.

В Италия е доста консумирана и т.нар гранита (granita) - нещо като сладолед под формата на ледени парченца.

Тя има древен произход, като се има предвид, че за гранитоподобна течност се говори още в Стария завет, където Исак предлага на Авраам козе мляко, примесено с лед.

Легендата разказва, че по-късно Александър Велики, Клеопатра и Нерон са били изключителни любители на течности, наподобяващи гранитата.

През 1700 г. идва епохата на т.нар сорбети (sorbetti), които се приготвят с плодов сок.

Във Флоренция измислят първите съвременни сладоледи, за чиято направа се използват мляко, сметана и яйца. Двама италианци са хората, които разпространяват вкусното изобретение в чужбина.

През 1660 г. Франческо Прокопио дей Колтели открива първото кафене-сладоледаджийница. И до ден днешен тя е известна с името "Procope".

В края на XVIII век пък Филипо Ленци отваря първата сладоледаджийница на американска земя.

През 1949 г. идва времето на сладоледа на клечка. Лансира го в Милано фирмата "Motta", която започва да произвежда в индустриални количества "Il Mottarello". Оттогава сладоледът на клечка нахлува по плажовете и се превръща в най-предпочитаната закуска за препичащите се под слънцето.

----------------------------------

ТЕСТ : Кажи ми какъв сладолед обичаш и ще ти кажа какъв си

Рогче: Този тип сладолед се предпочита от хората със силни чувства, които не се лишават от нищо. Огризват и хрупкавата част на вафлената фунийка. Който предпочита този тип сладолед, е капризен човек.

На клечка: Който обича този сладолед, е предприемчив и любознателен човек, обичащ промените. Освен това този тип хора обичат винаги да имат нещо, с което да си играят (клечката).

Леден на клечка: Подсказва за независим характер, за човек, който обича да вкусва от новото веднага, убеден, че не трябва да се чака. Или с други думи, предпочита се от хората, които не обичат да чакат.

Бисквитка: Почти наподобява закуската за училище, приготвена от мама. Предпочита се от хората, които имат нужда от обич и от непрекъсната сигурност.

Купичка: Единственият сладолед, който не е в свободен и разлят вид. Предпочита се обикновено от хората, които никога не оставят нещата без контрол, които не обичат да цапат ръцете или дрехите си, които предпочитат винаги добрите маниери пред всичко останало. Това е сладоледът на вечно самоконтролиращите се хора.

На хапки: Сладоледът на хапки или под формата на бомбони е характерен за хората, които действат по метода "опитай и бягай", както и за онези, които вечно бързат. Този вид сладолед е синоним на модерни и забързани личности.

 

 

Анелия Маринова


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .