Банер
ПЕРУН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Който взимал антидепресанти не можел да се влюбва
Написано от Катерина Найденова   
Сряда, 08 Август 2007 00:00
Лекарствата за лечение на депресия често предизвикват сексуални проблеми и влияят негативно върху любовта и брака.
В центъра на вниманието на учените много често попадат предписваните антидепресанти, които влияят на състава на веществата в мозъка, свързани с депресията.Отдавна е известно, че антидепресантите оказват въздействие на половия живот на човека. Последни изследвания поставят въпроса дали тези изменения на химичния баланс в мозъка нямат странични ефекти като притъпяване на чувствата и влияние върху романтиката в любовта и силната привързаност.

Разбира се, антидепресантите са препарати, които буквално спасяват страдащите от депресии. Проблемът се състои в това, че тези пациенти, а и всички, които на своя глава решават, че е дошъл момента да посегнат към този тип медикаменти, не знаят за техните странични ефекти и за влиянието, което могат да имат върху любовта и брака.

Антидепресантите могат да изложат на опасност вашите чувства,

твърди Хелън Фишер, антрополог в Университета Ръджърс, Ню Джърси. Според нея антидепресантите вредят на механизмите, които помагат да се поддържа чувството на романтичната любов и силната привързаност.

Производителите на медикаментите твърдят, че именно депресията, а не средствата за нейното лечение, е истинската причина за емоционалните проблеми и трудности в личните отношения на пациентите.

Според тях хората, които страдат от депресия, не са в състояние да взимат правилните решения за партньорите си и да правят подходящ житейски избор.

Да се изследва връзката между депресията, любовта, секса и терапията с антидепресанти е сложно. Самата депресия може да влияе на взаимоотношенията и секса. И обратното - проблемите във взаимоотношенията да провокират депресията.

Лекарствата за лечение на депресията често предизвикват сексуални проблеми,

които пречат на връзката - липса на влечение и проблеми с възбуждането, неспособност да се достигне оргазъм, задържане на еякулацията и еректилна дисфункция.

Освен страничните сексуални ефекти и тяхното въздействие на личните взаимоотношения, липсата на секс означава и това, че не се извършва "изхвърляне" на ключови мозъчни хормони, свързани с любовта и привързаността.

Доктор Анди Томсън, психиатър в медицинската служба за студенти към Университета във Вирджиния подчертава, че под въздействието на антидепресантите е много трудно да се влюбиш и да останеш влюбен.

"Антидепресантите са необходими на много хора и пациентите по различен начин реагират на тях, но те трябва да са наясно с промените в емоциите, сексуалното влечение и взаимоотношенията. Ако взимате такива медикаменти и възникнат проблеми с връзката ви, не бързайте да мислите, че вината е ваша - може би тя е в таблетките", предупреждава доктор Томсън.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .