Банер
ЛАДА.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЗАСТРАШЕНИ ЛИ СА МЪЖЕТЕ ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ
Написано от Петя Петкова   
Четвъртък, 07 Юни 2007 00:00

Нека си представим свят, в който няма място за мъжете. Това може да се случи, ако повярваме на теорията на един от най-големите специалисти по генетика - проф. Брайън Сайкс от Оксфордския университет. Това ще стане след около 125 хиляди години.

Виновен за тази катастрофа е единственият нечифтен хромозом, който прави мъжа мъж. Хромозомът, който се е появил преди стотици милиони години като резултат от изключително сложните мутации, механизмът за което остава и досега неразкрит от генетиците. Хромозом, който разделя света на мъжка и женска половина.

Човешката клетка съдържа всички хромозоми по двойки - един от майката и един от бащата. Членовете на всеки чифт не се идентични един с друг, но много си приличат. Изключение прави само чифтът полови хромозоми при мъжете - единият е съставен от две абсолютно различни частици - женска X (хикс) и мъжка Y (игрек). Като Y-хромозомът се намира само в ДНК-то на мъжете и отсъства при жените. Този Y-хромозом прави мъжете по-силни, по-агресивни и по-конкурентноспособни в борбата за съществуване, отколкото жените. Именно този хромозом е виновен за войните, диктатурите и меркантилността по целия свят.

Именно Y-хромозомът, неподлежащ на възстановяване, постоянно е подложен на мутации, които постоянно допринасят за увеличаването на хаоса и на безпорядъка по света. От съставящите го 1500 гени, сега функционират (т.е. способни са да предоставят информация за производството на белтъчини) само 39 гени. Останалите само заемат място, без да играят каквато и да било роля. Причината за това е, че Y-хромозомът не е способен да се "самолекува". Всичките други чифтни гени могат да отстраняват последствията на вредните мутации чрез механизма на репарациите. Гените на нечифтния Y-хромозом нямат тази възможност и следователно всичките "неизправности", които стават в него, се натрупват, което, по думите на оксфордския професор Сайкс, ще доведе до "смъртта на хромозома от многобройните наранявания".

Един от предвестниците на катастрофата е увеличаването на случаите на мъжкия стерилитет. В течение на последния половин век броят на мъжете, неспособни за възпроизводство, се е увеличил с една трета и е достигнал 7% от всички мъже на планетата. Според разчетите на Брайън Сайкс след 125 хиляди години този процент ще достигне 99%. В този случай нормалното зачатие без намесата на медицината ще бъде невъзможно.

Струва си да се отбележи, че не всички специалисти по генетика са съгласни с мрачните прогнози на проф. Сайкс. Група учени около проф. Дейвид Пейдж в Масачузетския технологичен институт, след като изследват въпросния Y-хромозом, на свой ред достигат до извода, че той притежава особен механизъм за саморемонт. Пейдж твърди, че Y-хромозомът сам си е чифт, защото съдържа удвоен брой гени, т.е. там са не 39, а 78. А д-р Джени Грейвс с група учени от Австралийския национален университет в Канбера успяла да определи скоростта на отмирането на Y-хромозома. Според тях сега от хромозома се губят за срок от 1 милион години само 5 гена. И щом това е така, значи мъжката половина от човечеството има запас за още 5-10 милиона години. А за толкова време човечеството сигурно ще намери някакъв изход, но само ако самото то продължи да съществува.

Други учени считат, че мъжете от нищо не са застрашени, тъй като на земята съществуват животински видове, чиито мъжки представители изобщо нямат Y-хромозом в ДНК-то си, но това не им пречи да се размножават без проблем. Следователно силният пол може и да не е застрашен от нищо, а стерилитетът едва ли има нещо общо с мутациите на Y-хромозома…



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .