Банер
10421136_10203031138486948_6274200599784135316_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Загадъчната смърт на Гагарин
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Петък, 13 Април 2007 00:00
Множество версии претендират за истинност

Името на първия космонавт носят много руски улици и училища. Неговата смърт през 1968 година провокира многочислени версии за това как е умрял. В наши дни отново се чуха гласове да се възобнови разследването около загадъчните обстоятелства.

Някогашните съветски символи като Ленин или стахановците в днешна Русия не са на мода. Статуите им са свалени и забравени. Биографиите им предизвикват подигравки. От СССР е запазен само един символ - Юрий Алексеевич Гагарин. Само при споменаването на това

име всяко руско сърце се изпълва с гордост. Постиженията му отдавна са станали легендарни. Той самият е уникално явление в страна, мъчително осъществяваща прехода от комунизъм към капитализъм.

Всеки руски ученик може да ви разкаже за съветския космонавт, който пръв е бил в Ко

смоса. Неговият полет на ракетата "Восток - 1" на 12 април 1961 година е съветската победа в космическата надпревара. Гагарин е на 27 години, когато името му се появява на първите страници на всички вестници по света. Гагарин въплъщава в себе си образа на "хомо съветикус", превръща се в апогей на социализма и в продукт на система, която, както тогава смятат в Москва, осигурява на страната позицията на световен хегемон. В също

то време вече никой не помни Алън Шепард - първия американски астронавт, който излиза в околосветска орбита на 5 май същата година.

Обстоятелствата около смъртта на съветския космонавт, който пръв излиза в околосветска орбита, продължават да бъдат загадка.

Едно единствено нещо помрачава паметта на Гагарин - обстоятелствата около неговата смърт. Почти 40 години от деня на неговата ненавременна кончина никой все още не знае как и защо загива той. Тази загадка занимава руснаците по същия начин, по който американците продължават да си задават въпроси за убиеца на Джон Кенеди.

Група космически специалисти, летци-изпитатели и следователи се опитаха да възобновят разследването по случая. Обръщението им е към руския президент и парламента.

Фактите около катастрофата на 27 март 1968 година са известни отдавна. Гагарин и неговият инструктор Владимир Серьогин изпълняват редовен тренировъчен полет на самолет МиГ-15 при лоши метеорологични условия. Те изпълняват успешно всички фигури и тръгват обратно за летището, когато връзката с тях се губи. Спасителният екип намира останките на самолета. Телата на двамата пилоти са силно обезобразени. По това време Гагарин е на 34 години и е основният кандидат за ръководител на съветската експедиция до Луната.

След инцидента е създадена правителствена комисия за изясняване на случая. В разследването участват около 200 души, но тогавашният съветски лидер Леонид Брежнев скрива 30-томния доклад на комисията. На следователите е забранено да дават гласност на историята, за да не се разстройват гражданите. Разкритията не са съобщени дори на най-близките роднини на космонавта.

Липсата на информация провокира многобройни версии за смъртта на Гагарин. До-ден днешен е живо подозрението, че той е убит от режима на Брежнев. Една от най-нелицеприятните хипотези е, че и двамата пилоти са били пияни и затова са загубили контрол над самолета. В официалния доклад обаче се казва, че следи от алкохол в кръвта им не са намерени. Някои версии граничат с пълното безумие - Гагарин е бил похитен от врагове, той е оцелял и е умрял в психиатрична клиника през 1990 година, Серьогин е убил и двамата, защото завиждал на Гагарин, Гагарин е инсценирал смъртта си и си е направил пластична операция, бил е убит от ЦРУ.

Следователите предполагат в началото, че самолетът може да се е сблъскал с ято птици, но следи от сблъсък не са открити. Не са открити и никакви неизправности в машината. Историята продължава да е обвита в тайна. Все още има множество въпроси като например защо двама опитни пилоти като Гагарин и Серьогин не са се катапултирали.

По онова време руските медии пишат, че Гагарин остава в самолета, за да не падне той върху училище, но тази версия не е потвърдена. Според следовател по случая "Гагарин" някой е забравил да затвори вентилационния панел на самолета, в резултат на това налягането в кабината пада и двамата пилоти губят съзнание. Предполага се също, че Гагарин е искал да спре изстрелването на дефектния космически кораб "Союз", с когото през 1967 година загива космонавта Владимир Комаров.

Андрю Осбърн,

в. "Индипендънт"Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .