Банер
ВОЛХВИНЯ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Дийн Кеймън
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Вторник, 20 Февруари 2007 00:00
Милионерът-изобретател

Ваня Стоилова,форум на в-к "Марица днес",15.05.2003 г

Освен с богатството си. Дийн Кеймън е известен като ексцентрик с многобройни странни приумици. Той присъства в книгата на “Гинес” за "най-продължително носене на дънково облекло".

 “Ако питате Дийн колко е часът, той първо ще ви обясни теорията на гравитацията, след това как се създава верижна реакция и най-накрая, ако имате късмет, ще ви отговори на въпроса”, обяснява приятелят на Кеймън-Самуел Дор. Отдаден на изследователската си работа, изобретателят е напълно бос по теми като музика и кино. На галавечеря в Белия дом например бил настанен до две напълно непознати за него личности ­ Шърли Маклейн и Уорън Бийти.
През 2000 година Дийн Кеймън бе удостоен с Национален орден за технологични постижения. Това е най-високият приз в САЩ в сферата на техниката. Сред изобретенията на Дийн са първата портативна инсулинова помпа за диабетици, компактен уред за хемодиализа и инвалиден стол, който може да изкачва стълби. Именно “интелигентният” стол на Кеймън е бил представен в Сената и в резиденцията на бившия вицепрезидент Ал Гор. Негово дело са и още 150 полезни неща, без които съвременният човек вече не може.
Дийн Кемън ходи на работа с въртолет. Той дотолкова харесал това средство за предвижване, че си купил и втори. А след това и цяла въртолетна компания, като взима дейно участие в разрастването є. Веднъж, по време на полет, докато разговарял с инструктора, той узнал, че наблизо е о-в Норт Дамплинг. Приземил се на него и го купил.
Практически всичко, което е около учения, е направено или измислено от него. Като се започне със старинния парен двигател и гигантските стенни часовници и се стигне до собственото му жилище. Шестоъгълното здание от XIX век било полуразрушено, когато станало собственост на Кеймън. Той го възстановил по собствените си чертежи. Изобретателят е направил огромна зала за приеми, където понякога кани колеги,предприемачи и политици. Напълно безплатно, и естествено, не без полза. Целият дом е украсен с портрети на Айнщайн, който е най-големият кумир на изобретателя.
Трудовият ден на ексцентрика започва точно в 09:30 сутринта и завършва след 10 вечерта. Вероятно по тази причина и досега Кеймън е ерген. Приятелката му се казва К. К. Конърс. Тя е главен регионален мениджър на компанията DEKA, която, естествено, принадлежи на милионера. "Иначе нямаше как да се запознаем", смее се той.
Едно от най-значимите изобретения на Дийн Кеймън е наречено “То”, или “Джинджър”. Представлява мотопед с две колела, задвижван с водороден двигател. Сред предимствата му е, че той е екологично чист. За изобретението се говореше, че ще е по-революционно от Интернет. Проектът бе пазен в дълбока тайна. Някои от големите имена в бизнеса като Стив Джобс от “Епъл”, Джеф Безъс от “Amazon.com” и Джон Дьор предложиха финансова помощ с мотива, че “Джинджър” ще промени транспорта. Съвременният Едисон обаче не се интересува от печалбите. Извинете за клишето, но аз наистина искам да променя света, казва той.
Въпреки че имал баща карикатурист и майка учителка, малкият Кеймън не залягал над уроците. В училище имал ниски оценки и се заплитал в неприятни истории. Докато не намерил в библиотеката “Математически начала на натурфилософията” на Айнщайн. Прочел книгата до последната дума и постоянно “препитвал” върху нея преподавателя си. Естествено, учителят се провалил и изгонил хулигана от клас. По подобен начин преминали и студентските години. Вместо на лекции, Дийн оставал в работилницата, която родителите му направили в дома им в Лонг Айлънд. Първата му щуротия била автоматична цветомузика. Произведението, което донесло на Кеймън известност, станало устройство за дозиране на лекарства, което само измервало


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .