Банер
08_Iskushenie.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Сънищата ни говорят... стига да ги чуваме
Написано от Румяна Алексиева   
Понеделник, 21 Април 2008 00:00
...В първите минути след събуждането трябва да лежите неподвижно, сякаш все още сте

Пророческите сънища са доказан факт. Само че рядко успяваме да си спомним такъв сън, тъй като осемдесет процента от информацията, която той съдържа, изчезва пет минути след събуждане, а четири часа по-късно можем да си спомним не повече от два процента! Ако се намеси будилникът, който грубо разкъсва връзката между света на съзнанието и света на подсъзнанието, става напълно невъзможно да задържим нощните сюжети. Какво да правят тези, които искат да се възползват от подсказките на пророческите сънища?

КЪДЕТО Е ТЪНКО, ТАМ СЕ КЪСА

Сънищата могат да бъдат сравнени със златна рибка, която може да изпълнява желания, но далеч не винаги е благоразположена към своя "рибар": затова сънят трябва да се улови, за да не се изплъзне и да изчезне. А за да бъде уловът успешен, трябва старателно да се подготвим за него. И на първо място - да изчислим кога вероятността за появата на пророчески сън е най-голяма.

Още от древността за "господарка" на съновиденията се смята Луната, която управлява първия ден от седмицата - понеделник. Но Юпитер е този, който позволява да се тълкуват сънищата, а той управлява четвъртъка. Затова сред всички дни от седмицата тези два дават най-голяма "реколта" от информация по отношение на сънищата.

А за да се събудите навреме и обезателно да запишете сюжета на сънуваното, трябва да си създадете някои неудобства: например да се откажете от възглавница или да разтворите широко прозорците. Неудобствата ще направят съня "тънък" и той ще се "скъса" точно навреме...

Трябва също да се отчита знакът от Зодиака, под който се е родил ловецът на сънища. Овни, Телци, Раци, Лъвове, Стрелци и Риби, при които са силни Луната или Юпитер, с по-голяма вероятност могат да сънуват пророчески сънища. А Близнаци, Деви, Везни, Скорпиони, Козирози и Водолеи - хора със силен Меркурий или Уран, не бива особено много да разчитат на нощните подсказки.

На тях обаче може да им помогне водата! Преди да си легнете, напълнете чаша с чиста вода, поставете я до възглавницата си и й разкажете за вашия проблем: водата ще запомни информацията и ще се постарае да предаде отговора във вид на пророчески сън (отдавна е известно, че пророческите сънища най-често идват по време на силен нощен или сутрешен дъжд).

ДНЕВНИК НА НОЩНИТЕ ВИДЕНИЯ

Но ето че сте се събудили и сте почувствали, че коварното съновидение стремително се разтваря в светлината на утрото. Какво да направите? Първо, не мърдайте! Помнете: всяко движение унищожава съня, изтрива го от паметта. В първите минути след събуждането трябва да лежите неподвижно, сякаш все още сте "там", а не "тук".

Второ, не отваряйте очи! Клепачите - това са вратите на клетката, в която обитава сънят. Ако са отворени, те го пускат на свобода.

Трето, съсредоточете мислите си върху това, което току-що сте видели. "Какво сънувах? Какъв цвят преобладаваше? Бях ли себе си - или някой друг? Как завърши моят сън? Изпитвах ли приятни усещания или сънят беше тревожен?"...

Четвърто, направете си дневник на сънищата, в който нанасяйте всяка информация, в това число и противоречива и съмнителна. Всеки малък и незначителен фрагмент от съня може впоследствие да ви даде много! Добре е, ако в дневника на сънищата ви има не само записи, но и рисунки: доверявайте се на асоциациите си. Ако не помните героите в съня, помислете с кого можете да ги сравните, а след това "разплетете" спомена до реални образи.

УРОЦИТЕ НА СЪНИЩАТА

Сънят напомня суфийско предание, което има дванадесет смислови нива. Достатъчно е да разберете едно от тях и се отваря следващото, съвършено неочаквано.

Първият етап е "обвивката" - това, което е останало от съня, ако не ви е провървяло да го уловите. Разгъвайки "обвивката", помислете за усещанията, с които сте се събудили. Важен е всеки детайл, който се разкрива отвътре: като го пуснете на свобода, можете да поразмислите над него макар и на нивото на обикновеното любопитство.

Вторият етап е "пъзел". Възможно е от съня да не е останал цялостен образ, а различни части от сюжета, откъси от мисли, отделни части от картинки, които ви изглеждат абсурдни. Опитайте се да ги съедините, като намерите нещо общо.

Трети етап - "философия". Помислете над смисъла на вашите нощни картинки. Някоя от тях ви се струва безсмислена? Най-вероятно същността й няма да се разкрие веднага, но ще е удивително проста.

Четвърти етап е "героят" - човек, от когото зависи краят на съня, неговият извод. Ако главното действащо лице сте вие самите, то с кого сте свързани чрез съня? Ако не сте вие, реален ли е главният герой? Кой е той, как се отнася към вас и защо? Какво излъчва - любов или омраза?

Петият етап - "декорация". Той е необходим, ако сте се събудили от звука на будилника и сънят се е оказал прекъснат в най-неподходящия момент. Опитайте се да се възползвате от усещанията, които сте изпитвали по време на събуждането: ако старателно възстановите тези "декорации", можете да си спомните и съня.

Например шосето, по което насън сте карали автомобил, е било заобиколено със скали или с гора, а едната страна е граничела с пропаст. Защо са ви били необходими именно такива декорации? Първият отговор, който ви дойде наум, ще е верният. Не копайте по-дълбоко! Щом започнете да градите версии, главната ще ви се изплъзне...

Шестият етап е "сън наяве". Ако системно работите над съновиденията, техните сюжети ще изплуват в съзнанието ви именно тогава, когато са важни като подсказки. Какво е това - парадокс? Съвсем не. Според някои психолози сънищата действително пробуждат истинското съзнание. Така например Карл Густав Юнг е писал: "Ние постоянно спим, а когато се събуждаме, съзнанието вдига такъв шум, че нищо не чуваме".



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .