Банер
11200911_982570431776520_2614637205865935021_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Феноменът Царичина 16 - I
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Петък, 16 Ноември 2007 00:00
Първа част

ПРОТОКОЛ №1

На комисия в състав:

ст.н.с. д-р Димитър Овчаров-директор на НАМ, т.н.с. к.и.н. Божидар Димитров-зам.-директор на НИМ,гл.ас. к.и.н. ТОТКО СТОЯНОВ-ИСТОРИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПРИ СУ,е възложена задачата да се даде отговор на няколко въпроса във връзка с хипотезата за извънземни контакти.Те са:

1.Оценка за характера и културно-историческото значение на прокопаната подземна галерия и терена около нея при с. Царичина;

2.Оценка на "писмените" текстове и на рисунките,създадени от контактьора Ели Логинова но внушение на "висш разум".

В този протокол се отразява само мнение на комисията по първия въпрос,а становище за втория ще бъде изразено след завършване на експертизата заедно с други по-тесни специалисти.

- х - х -

1.История на проучването на обект "Царичина"

Жител на с. Царичина съобщава на Стамен Стаменов, представител на асоциация "феномен",че в района на селото съществува необикновено явление, свързано с дейността на "извънземна" сила.Той чертае план и посочва точно мястото,където трябва да се копае.Тези сведения се предава!' на професор Наплатанов и неговата дъщеря-екстрасенс Марина.При посещаване на селото от група заинтересовани лица Марина посочва определено място,но по-късно го измества на около 200 м от първото.

След включване на представители на Министерството на отбраната се появява нов контактьор-Ели Логинова.Тя указва същото място и започва да ръководи прокопаването и по-точно-посоката на очертаващата се галерииВ резултат па това за около 600 дни са прокопани 180 линейни метра на дълбочина около 15-20м.

2.Цели на проучването.

По данни на контактьорите с "извънземната сила","висш разум" и пр. Земята е заплашена от близка катастрофа.За да се спаси,е необходимо да се намерят текстове,в които са закодирани указания как да стане това и тези текстове са скрити старателно.Скривалището се намира в България и отговорност за разкриването имат българите.По-късно е съобщено,че на определена дълбочина в земята ще бъде открит и първият човек,появил се на Земята (както изглежда,пришълец от Космоса).

Пак по данни на "извънземните" работата по разкриването па тайните ще продължи 3 дни.После бива съобщено,че се работи много бавно от гледна точка на "техните" възможности.Срокът е изменян и удължаван няколко пъти за близо 2 години.

3. Оценка на местността и културно-историческа характеристика.Разкопките се извършват в хълмиста местност в полите на Стара планина.

Горният земен пласт (деб. 0,8-1м) се състои от не много хомогенна и слабо пластична глина поради наличието на примеси от пясък.Има кафеникав цвят.Хумусният слой е съвсем тънък (0.01-0.05 м).Пълно отсъствие па находки от исторически епохи.

Този пласт е прокопан отвесно,достигната е плътна скала,след което пак отвесно е копано на дълбочина 3-4 м.Достигнатата скала е с наклонени пластове от твърд карбонизиран пясъчник с кафеникав цвят.В прокопания тунел на тази дълбочина липсват следи от човешка дейност,предшестваща съвременните действия.

След това проконаването продължава със силни промени на посоките в хоризонтален и вертикален план.Създаденият тунел (в началото с помощта на пистолет,а след това с взривяване) има различна височина и ширина,но никъде не могат да се установят следи от човешко присъствие в исторически план.Не се откриват знаци и рисунки по стените и тавана на тунела.Няма никакви археологически находки.Сведенията на разкопвачите,че са видели знаци и изображения,не могат да се потвърдят поради това,че не са запазени.Липсва всякаква графична и фотодокументация,която да бъде анализирана.Съмнението,че има изкуствено оформени камъни с полепнал по тях хоросан, отпадна,тъй като се установи,че това са естествени наслаги с белезникав цвят.

4. Заключение

Внимателният оглед и анализ на целия обект показва,че той не представлява културно-исторически интерес.В него не са засвидетелствувани останки и дейности,характерни за някоя от познатите човешки общности.Прокопаната галерия е резултат от съвременна човешка намеса в девствена природна даденост.

5. Мнение за по-нататъшна работа по обекта

Ако се изхожда от изискванията на историческата и археологическага наука и няма други причини (напр. от военен,геологически,стопански и друг характер),работата при с. Царичина трябва ла бъде прекратена.Съдбата на прокопания тунел и обезопасяването му трябва да бъдат определени от компетентна комисия.

Комисия: София, 26.ІХ.1992 г.

ст.н.с.1 ст. д-р Димитър Овчаров

ст.н.с. к. и. н. Божидар Димитров

гл. ас. к.и.н. Тотко Стоянов

МНЕНИЕ

на геоложката група на комисията за характера на "обекта" и хода на досегашното провеждане на "операцията" за неговото търсене и откриване

1. ОБЩИ БЕЛЕЖКИ

1.1. Задачи на геоложката група

Основните задачи на геоложката група се свеждаха до:

а)Предварително изследване на геоложкия строеж на участъка (района),в който екип от специалисти на МО (на базата на информация,получена по телепатичен път)е извършил повърхностни и подземни изкопни работи за търсенето на уникален "обект",съдържащ веществени и писмени доказателства за произхода на човека;произхода и развитието на живота върху планетата;възможностите за избягване на предстояща глобална катастрофа и др.

б)Извършване на наблюдения върху особеностите в труктурата(строежа) и състава на скалите в подземната изработка с цел установяване наличието или липсата на следи от "нетрадиционална"(неестествена-б.а) намеса в тяхното изграждане.

в)Установяване на начина на ръководство на хода на изкопните работи с помощта на перманентно получавана (от "контактьор") телепатична информация.

г)Изготвяне на становище за реалността на съществуването на търсения "обект" и възможностите за неговото откриване.

д)Предложения за по-нататъшния ход на "експеримента".

1.2. Извършени дейности

За реализирането на тези задачи групата в състав: доц. Живко Иванов(СУ"Св.КлиментОхридски") и инж.Илиян Катевски (Лаборатори Инструментални методи в геотехниката и археологията към БАН) извърши следното:

-Предварително посещение за запознаване с подземната изработка(заедно с всички членове на комисията), осъществено на 21.09.1992 г. от Ж. Иванов и Ил. Катевски;

-Второ кратковременно посещение на подземната изработка (23.09.1992 г.),за запознаване с начина на получаване на телепатична информация от "контактьора" за продължаване на изкопните работи.В това посещение участваха Ж.Иванов и Ил.Катевски.Ж.Иванов наблюдава на забоя работата на "контактьора";

-Детайлни наблюдения с извършване на обща геоложка документация на изработката и опит за маркшайдерско заснемане на нейния ход (М 1:100) с помощта на обикновен геоложки компас (тип "Фрайберг") и рулетка.Тези работи бяха извършени от Ж.Иванов и Емил Мишев (специалист геолог-СУ,привлечен в помощ на геоложката група по искане на Ж.Иванов със съгласието на ген. Динев) на 24,25 и 30.09.1992 г. с помощта и съдействието на кап. Янков;

-Теренни наблюдения на повърхността в района на подземната изработка с цел установяване регионалното положение на пластовете на пъстроцветните долнотриаски (перм-долнотриаски) пясъчници и хода на границата м/у тях и отдолулежащите старопалеозойски(горнодевонски) пясъчници и аргилошисти.Тези наблюдения бяха извършени на 25 и 30.09.1992 г. от Ж.Иванов и Ем.Мишев в присъствието на кап. Янков (25.09.1992 г.) и полк. Кънев (30.09.1992 г.).Ходът на споменатата граница бе трасиран визуално с помощта на естествени разкрития и късове върху топографска карта в М 1:5000.Двата картни листа,с които се разполагаше (предоставени ни от МО),са с различна дата на изготвяне (единият е отпечатан през 1990 г.,а другият-по-стар) и различна степен на актуалност на изображението;

-Подробно запознаване със съдържанието на голяма част от дневника на "експеримента",воден от полк. Кънев.Това бе извършено от Ж.Иванов на 28 и 29.09.1992 г.,а така също на 1, 2.10.1992 г.;

-Среща с "контактьора"(Ели) за задаване на въпроси към "водещия" изкопните работи.Срещата се проведе на 01.10.1992 г. (в 9,40 ч) в кабинета на Ж.Иванов (стая 283 в Северното крило на сградата на Ректората на СУ).На нея присъстваха: полк. Кънев,кап. Янков,Ж.Иванов и съпругът на Ели (Илия).Зададени бяха 5 основни въпроса (съдържанието на въпросите и отговорите са документирани),засягащи някои констатирани сериозни неточности в съдържанието на досега получената информация от геоложко,геофизично и астрономично естество. След приключване на "сеанса" Ж. Иванов информира конкретно "контактьора"(в присъствието на всички участници) за незадоволителните отговори на "водещия".

В хода на извършване на изброените по-горе дейности работата на геоложката група бе подпомогната твърде много от отзивчивостта за съдействие на ген. Динев,полк. Кънев,подполк. Юруков,майор Балев и кап. Янков.Особено сме благодарни на полк. Кънев и кап. Янков,които непрекъснато бяха с нас и ни дадоха(при продължителните разговори и съвместни обсъждания) допълнителна техническа и фактологическа информация.

2. РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗВЪРШЕНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ

2.1. Резултати от извършените наблюдения на терена

2.1.1. В регионален план

В регионален план районът на провеждане на "експеримента" представлява част от ядката и южното бедро на т.нар. Свогенска антиклинала.Ядката на структурата е изградена от: нашистени (анхиметаморфозирани) старопалеозойски (ордовишки и силурски) аргилити,алевролити и кварцитизувани пясъчници;горнодевонски пясъчници,аргилошисти и др.(т.нар. Кътинска свита);теригенни и глинестотеригенни въгленосни гор-нокарбонски(намюр-вестфалски) лимнични седименти.Най-долните нива от разреза на мантията на антиклиналата (запазена добре в южното бедро) са представени от многократно редуване на пъстроцветни (червеникави,виолетови,сиви или светлосиви) дребнокъсови конгломерати и пясъчници(главно) със стефан-пермска и долнотриаска възраст.Споменатите пясъчници се разполагат трансгресивно и несъгласно върху пъстра подложка от старопалеозойски скали.Те именно изграждат горните части и южния склон на неголемия хребет,който се очертава с направления СЗ-ЮИ югоизточно от Марков връх (фиг.1 и фиг.2).

На една от седловините на този хребет се намира изследваната от нас подземна изработка.Навсякъде на повърхността и във всички части на изработката пъстроцветните пясъчници оформят добре изразени пластове с дебелина 8-10см до 60-70см.Ориенти ровката на пластовите повърхнини във всички наблюдавани естествени и изкуствени разкрития е с посока СЗ-ЮИ (от 125-130о средно 1550- 140о) и наклон към ЮЗ под ъгли от 20-ЗОо (средно 22-24о).Данните от нашите измервания кореспондират напълно с известното за пространствената ориентировка на пластовете на тези скали в областта на цялата Софийска Мата планина,долината на р.Искър и южните склонове на Мургашка Стара планина.Границата на пъстроцветните пясъчници с палеозойската подложка може да се проследи ясно на терена в североизточния склон на споменатия хребет. (фиг.1).Подложката е представена от редуване на тъмносиви до черни аргилошисти и слабо филитизирани алевролити с пакети или пластове от сиви полимиктови вакови пясъчници.Пластовете на старо-палсозойските скачи са по-стръмни,а често и нагънати.На терена ходът на контакта се маркира от цяла редица извори и кладенци(с дълбочина до 12-13м).Това е напълно естествено,като се има предвид фактът,че пъстроцветни те пясъчници са напукани и водопропускливи,а разположените отдолу плътни глинести и глинесто-теригенни скали са относително водоопорни.

2.1.2. Наблюдения в подземната изработка

Наблюденията ни в подземната изработка показаха,че от устието до забоя тя е прокарана в описаните по-горе пъстроцветни пясъчници.Ориентировката на пластовете във всички интервали независимо от азимута и хиксометричното ниво на проходната е постоянна(СЗ-ЮИ с полегат наклон от 20-35о към ЮЗ) и съответства напълно на онази,която се наблюдава на повърхността в регионален план.Пластовете са разкъсани от стръмни разломни нарушения с посока 65-85о и наклон 65-85о към ССЗ(главно) или ЮЮИ.Част от тях са вертикални.Придвижданията са предимно от разседен тип.Разломните повърхнини са придружени от тектонска глина,очертаваща зони с ширина от 1-2см до 5-6см.В някои случаи (напр. интервал 4) разломната зона има ширина до 30-40см.Навсякъде наред с разломните повърхнини се срещат и големи пукнатинни плоскости,но които не са извършени значителни по амплитуда придвиждания,но притежават ясни очертания.Ориентировката им е сходна с тази на разломните нарушения-посока 72-92" и стръмен наклон (65-88") към ССЗ или ЮЮИ.Част от тях са вертикални.Разломните нарушения и големите пукнатини пресичат цели скални пакети и запазват стабилна ориентировка на протежение от 3-4м до 7-8м.Систематизацията на измерванията на пукнатините във всички интервали на изработката показва,че в пъстроцветните пясъчници се очертават 2 главни пукнатинни групи:

I-с посока 66-90° и стръмни наклони към ССЗ или ЮЮИ (често вертикални);

II-с посока 155-170° и наклони 70-82° към ИСИ (по-рядко вертикални).По плоскостите на някои от пукнатините,така,както и паралелно на пластовитe повърхнини,се наблюдават тънки(до няколко мм) примазки от светла тектонска глина.В много участъци но долните пластови повърхнини(те личат много добре в тавана на изработката) се наблюдават "отпечатъци на товара"-характерни белези за долнищата на пластовете при псамитови утайки.

Пясъчниците притежават нормален за този тип скали относително нисък радиометричен фон(12-15mгН) и нормална магнитна възприемчивост.Радиометричните данни от нашите измервания съответстват с тези направени от подполк. Юруков.

С проникване в дълбочина (от интервал 33 надолу-фиг. 3) на около 36-37м от котата на устието на изработката се фиксира забележима поява на грунтов тип води (проникващи но отворени пукнатини "законтрени" от пластовите повърхнини).Количеството на водата с напредването към забоя постепенно се увеличава.

2.1.3. Констатации

а)Наблюденията ни върху особеностите на скалите,положението на пластовете,характера на напукаността и др.(извършени на повърхността и във всички интервали на подземната изработка) ни дават основание да констатираме по достатъчно категоричен начин,че строежът на изследвания участък притежава в структурно и литоложко отношение всички белези на аналогичните по състав и възраст скали,известни не само в района на "експеримента"',но така също в областта на Стара планина,Предбалкана,Мизийската платформа и огромни по площ територии от Западна,Централна и Югоизточна Европа.Никъде не установме непознати за нас скали ("замазки","цименти","спойващи маси" и др.) нито неизвестни ни структурни форми.Позволяваме си да твърдим,че достоверността на констатациите ни ще се докаже от всяка друга геоложка експертиза.

б)Наблюденията ни върху хода на изработката(пространствената ориентировка на отделните интервали-фиг. 3) и специфичната геометрия на отвора (е изключение на няколкото участъка на спираловидно проникване в дълбочина) се определят от елементарното(за един геолог,разбира се) съчетание на най-банални и естествени плоскости елементи-пластови повърхнини,неголеми разломни нарушения и големи (или добре очертани) пукнатини.В това може да се убеди всеки запознат дори само с основите на минната геология,ако сравни данните от измерената от нас ориентировка на тези планарни елементи с хода на праволинейните участъци на изработката,отразени в/у компасния план (фиг.З).

2.2.Резултати от анализа на информацията за насочване на хода на изкопните работи

Тази информация се съдържа в дневника на "експеримента"(30 тетрадки текст и фигури),воден по изключително коректен начин от полк. Кънев.Препоръчваме този дневник да се използва с нужното внимание от останалите членове на комисията и от участниците във всяка бъдеща експертиза.Допълнителни сведения в това отношение получихме от разговорите с членове на комисията и участници в "екипа".Геоложката група си постави за задача да извлече от тази документация максимално обективен материал,който да й даде възможност да разбере начина на насочване на изкопните работи и конкретния ход на тяхната реализация.Констатациите ни са много на брой,но за момента интерес представлява следното:

1.При започване на изкопните работи "екипът" на МО ползва наставленията на група от "контактьори"(Дора Петрова,Димитър Сираков,Ели и Наплатанова).Наплатанова участва само при "рекогнисцировъчните" дейности.По-късно работата се води от добре синхронизирана тройка-Митко,Дора и Ели.На практика Ели е единственият от членовете на групата на "космополитените"(така "водещият" съгласно текстовете на дневника нарича "контактьорите"), който получава пряко текстова и графична информация от "Висшия разум" или неговите представители-"Роро","Сорел", "Симо-Минотавъра" (те т'ва вече мяза на МВР-шегичка!Ама много мяза,даже...-IYI) и т.н. формирането на групата на "контактьорите" се осъществява чрез посредничеството на инж. Стамен Стаменов-ген.директор на създадената на 21.11.1990г. Асоциация "Феномени".На инж. Стаменов принадлежи инициативата за започване на "операцията" с цел търсене на "съкровище" по получена информация от Димитър Кекеменов.В продължение на няколко месеца в края на 1990 г. и началото на 1991 г. работата се ръководи от групата на тримата "контактьори",от която постепенно отпадат Дора,а по-късно и Митко.

2.Имаме впечатлението,че получената от "водещия"(чрез Ели) текстова и графична информация не съдържа конкретни инженерно-технически данни.Тя се състои предимно от общи съображения за характера и важността на "обекта",от най-общи тълкувания(най-често недостоверни според нас) на земни и космически процеси и явления,от постоянни пожелания за проява на самоинициатива от страна на "екипа" и г.н.Най-съществената ни констатация в това отнподадената информация не предшествува хода на работите, а ги следва във вид на одобряващи решенията на работната група бележки и конкретни (главно несъществени) корекции след оглед на много от извършеното през деня.Текстовият ("приетият") информационен материал съдържа стотици примери,в които "водещият" обещава скорошно достигане до "целта" ("победа"),но това непрекъснато се отлага и заменя с вдъхване на увереност за продължаване на работата.

3.В първите месеци на работата (при реализиране преди всичко на вертикалната част на изработката) информацията на "водещия" и дейността на "контактьорите"-"Космополитени" носи белезите на най-елементарни иманярско-шамански трикове.Такива са случаите със схемата и начинът на отваряне на "вратата"(на 16 и 17.12.1990 г.) чрез "декодиране","ключ" и завъртане на "рул","преминаване на енергиен поток","изтегляне" на съхранена "енергия" и т.н.;с многократното "освобождаване" от Митко,Дора и Ели на т.нар. "закодирана биоенергия" (вж. 23.12.1990 г.);схемата на т.нар. "плоча-замазка" с надпис "Отвори" (21.12.1990 г.).Подобни "зарисовки" се появяват и по-късно (вж. рисунката на фиг. 1 от 11.02.1991 г.)

4.Информационните текстове и графики на "водещия" съдържат понятия и термини, които са ни добре познати и създадени от нас-земните геолози,геофизици и астрономи.Те са използвани за илюстриране особеностите в състава и структурата на скалите или за тълкуване на определено явление или процес.Ние установяваме,обаче,съществени пропуски в познаването на същността на този понятийно-терминологичен апарат от страна на предаващия или получаващия информацията индивид.В това се убедихме по категоричен начин и от отговорите на нашите въпроси,които получихме чрез Ели на 1.10.1992 г.

5.Интерес представлява и следната наша констатация:

-Ели(най-силният "биокоординатор"-вж.20.12.1990 г.,стр.4) приема информация и прави контакт с "водещия" в различни условия(на терена,в сградата на МО,в сградата на СУ,в сградата на НИМ и др.);

-Информация и насоки за извършване на изкопните работи и продължаване хода на подземния проход,обаче,тя получава изключително само на забоя,при това най-често не в текстови и графичен вид,а посредством механично маркиране с помощта на тебешир(вж. случаите с разположението на перфорациите за взривяване);

-Графичните изображения (в дневника и оригиналите),получени от "контактьора" са от два типа: обикновени рисунки("дружески шаржове",митологични сюжети и др.) и елементи от инженерно-технически схеми.Двата типа изображения се отличават съществено по начина на изпълнението.Първите са реализирани професионално,т.е. с нужното умение,докато вторите са неясни,без чувство за техническа перспектива(в геометричен смисъл),без мащаб,без точни параметри и др.

Това ни дава основание да считаме,че "приемането на информация" от "контактьора" се осъществява не по чисто механичен път,а с участие и на неговия интелектуален апарат.Потвърждение за тази констатация намерихме и при наблюденията си по време на осъществяване на "контакта" (на обекта-на 21.09.1992г. и при нас в СУ на 01.10.1992г.).И в двата случаи странични причини принудиха "контактьора" да прекъсне изписването на текста на средата на думата (на 21.09.1992 г.-оса,кръжаща около лицето му,а на 01.10.1992 г.-разместване на някои от присъстващите за изключване на продължително звънящ телефон).След прекъсването той продължи напълно естествено да дописва продължението на същата дума.

6.Внимателният анализ на съдържанието на получените от "водещия" текстове,отнасящи се до начина на насочване и реализиране на изработката показва,че те са предназначени за хора с недостатъчно познание в областта на геологията,геофизиката и минното дело.В тях липсват необходимите елементарни насочващи,метрични и азимутални данни,физически параметри,цифрови данни за количествени съотношения и т.н.Нещо повече-настойчиво и последователно "водещият" натрапва на "екипа" становището за ограничеността на човешкия ум и разум("12%") за негодността на тривиалните земни учени (напр."Тези хаймани археолозите") и предпочитанието му към военните,които са "дисциплинирани,порядъчни,имат сила на духа и се подчиняват" (11.02.1991 г., стр. 56) (би било нормално,ако "предавателят" е военен,напр...нали?!-IY) .

(следва втората част) 



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .