Банер
koreni.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Какви всъщност са възможностите на ХААРП
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 01 Април 2013 07:51

Предисторията

На пръв поглед съвсем безобидно думата „HAARP" е абревиатура от израза - „Високочестотна активност в авроралната област - програма". Официалните документи сочат, че комплексът е построен за изследвания на йоносферата и развиване на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана. Предполага се, че HAARP може да се използва за откриване на подводници и за подземна томография в недрата на планетата. Но много специалисти са обезпокоени и твърдят, че „чудовището" на Аляска има намерение да влияе на глобалните и локалните механизми на природата в районите, където живеят враговете на САЩ.

С оборудването на ХААРП могат да се създават плазмоиди и те целенасочено да се преместват във всяка точка на Северното полукълбо. Русия е изцяло покрита от това излъчване от запад на изток, от Калининград до Камчатка и от север до юг. Щатите не крият възможностите на комплекса.

Научни издания твърдят, че с помощта на ХААРП могат да се предизвикват изкуствени северни сияния, да се нарушава работата на радиолокационните станции за ранно откриване на пусковете на балистични ракети, да се осъществява връзка с подводници в океана и дори да се откриват подземни секретни комплекси на противника. Радиоизлъчването на установката може да прониква под земята и да проучва скритите бункери и тунели, да поврежда електрониката, да изважда от строя космически спътници.


В средата на 80-те години на миналия век в много американски щати, Австралия и Пуерто Рико се провеждат експерименти с предаването на мощна електромагнитна вълна от разстояние. Опитите са осъществени в щата Колорадо, близо до селището Плетсвил. Дали е случайно съвпадение, но близо до това място се намирала лабораторията на прочутия Тесла? Възможно ли е нещо от трудовете на прочутия изобретател да са използвани от някои кръгове в САЩ?

В края на 80-те години на миналия век компанията „Атлантик" патентова откритието „Методи за промяна в слоевете на атмосферата, йоносферата и магнитосферата на Земята". Това откритие заляга в основата на новата програма ХААРП, която е плод на съвместната работа между военноморското и военновъздушното ведомство в Щатите.

На 22.01.1999 г. американците провеждат експеримент в йоносферата с цел откриване на бойни глави на балистични ракети. С управляем взрив над тихоокеанското крайбрежие на Аляска те предизвикват мощно изхвърляне на плазма в йоносферата на 270 км височина, в района на северния магнитен полюс на Земята.

Днес вече е напълно възможно по изкуствен начин да се задвижи ледник. За целта е достатъчно той да бъде облъчен с инфрачервени лъчи, които ледът пропуска, но се поглъщат от скалната основа. Така се образува пълзяща водна възглавница, която предизвиква откъсването на ледника. По тази причина вероятно прилагането на ХААРП е засекретено от 1997 г.

Около 2000 г. са извършени монтажните работи и първичният пуск на техническата система. Но строежът на полетата от излъчватели продължава и досега.


Какви са възможностите на HAARP?

Официално се посочват следните възможности на тази техническа система: създаването на вълни със свръхвисоки честоти за връзка с подводници, провеждане на тестови геофизични експерименти, създаване на нови технически средства за реализиране посочените задачи. Така в йоносферата на Земята се създават „лещи", които концентрират високочестотни магнитни вълни, и те създават устойчиви блокове от излъчвания.

ХААРП може да създава магнитни полета в йоносферата, които могат да отразяват или поглъщат радиовълните; изследва слънчевото излъчване, което може да влияе на разпространението на вълните с различна честота.

Вече посочихме, че полето от антени ХААРП генерира мощно радиоизлъчване с висока честота. Специалисти определят ХААРП като най-новия вид оръжие - климатичното, макар че създателите й я определят като една от защитните точки в системата на въоръженията по време на „звездните войни". Предвижда се установката ХААРП да бъде защитена от своеобразна решетка от високотемпературна плазма в йоносферата, която ще я защитава от свръхдалечни балистични ракети (става дума за руски ракети, насочени през Аляска срещу Щатите).

В годините, когато се създава ХААРП, Щатите преговарят за промяна на някои пунктове в Договора по противоракетната отбрана (ПРО), който е сключен през 70-те години. След това американците стигат до извода, че ХААРП е по-сигурна от всякакви договори, излизат от него и увеличават финансирането на проекта. Официално не се споменава за възможността на системата ХААРП да усилва многократно акустичната и гравитационната вълна.


Резултати от въздействието на ХААРП

Създадените от системите на ХААРП плазмени решетки, или „лещи", които според някои данни могат да достигат при съответната мощност на антените до сто километра в радиус, позволяват „да се организират" дребни неприятности с времето (от дъжд с различна сила до мощни проливни валежи), движения на лавини, камъни и кални маси в неустойчиви зони, големи разрушителни вълни - цунами, въздушни вълни - урагани, смерч, земетресения; промяна във времето - създаване на високо-ниско атмосферно налягане, засушаване, свърхгорещини и свръхстудове.

Възможността да се създадат плазмени „лещи" в сферата на Земята, които да влияят върху йоносферата със свръхвисоки честоти, създава ефекта на усилване на радиовълните (с помощта на електромагнитни вълни) и акустичните (звукови) вълни - така например може да се управлява времето. Тези изкуствени ефекти могат да доведат до разрушителни последици.

Какво означава „топло или свръхгорещо", създадени от системата ХААРП ? Това е създаването на условия в йоносферата за максималното преминаване на топлинното инфрачервено слънчево излъчване или то да се концентрира чрез усилване с йоно-атмосферните „лещи".

Какво означава „студ или свръхстуд", предизвикани от системата ХААРП? Това е създаването на условия в йоносферата за минималното преминаване на топлинното инфрачервено слънчево излъчване или разсейването му чрез йоно-атмосферните „лещи".

Какво означава „ураган и смерч", предизвикани от ХААРП? Предизвиква се силно атмосферно движение на въздушните маси.

Цунами? То означава създаването на гигантски водни вълни под влиянието на движението на въздушните и водните маси с различна температура (на границата между топлината и студа).

Чрез ХААРП се задвижват лавини и маси от кал и сняг, които се намират в неустойчиви зони, под влияние на най-малкото външно въздействие. Например, със силна акустична вълна... Или под влияние на рязко увеличаване на влажността в атмосферата.

Какво е земетресение, предизвикано от ХААРП? Земната кора не е еднородна, някои точки в нея (тектоничните разломи) се намират под въздействието на гигантско напрежение както от гледна точка на енергийните електромагнитни полета, така и от гледна точка на налягането на плочите на земната кора една върху друга (т.нар. точки на сеизмично напрежение). За сравнение може да се вземе дървена пръчка, която се огъва в двата края. Тя започва да пука в точката на най-максималното напрежение.

При достигането на най-голямото ниво на напрежение (това се нарича ниво на бифуркация - според Уикипедия това е качествено изменение на обект или процес, който се раздвоява) пръчката се счупва. А на земната повърхност се предизвиква земетресение или изригване на вулкан. Те. за да бъде предизвикано земетресение, е достатъчно да се въздейства върху точки на бифуркация с резонансни акустични и електромагнитни излъчвания. Или чрез резонанс в нужната точка изкуствено се получава точка на бифуркация...

И още едно въздействие, което може да окаже ХААРП - влияние на вълните с различен диапазон върху психичното състояние на хората. В това техническо съоръжение се съдържат две направления на новите перспективни въоръжения: отдел С (времето) и отдел Р (политиката, или управлението на масите). ХААРП може да предизвика изкуствена „магнитна буря" и да насочи излъчванията в нужните точки на планетата, които излъчват вълни с различна честота и дължина; така могат да настъпят разстройства в работата на главния мозък и сърдечно-съдовата система.

Чрез ХААРП се появява възможност да бъдат предизвикани изкуствено състояния на страх, паника, неувереност в себе си или агресия, възбудимост, безразсъдност, апатия сред облъченото население. Съответно „на тази вълна" в прекия и преносния смисъл могат да се организират „революции" като „Революцията на розите" в Грузия, „Оранжевата революция" в Украйна, масови безредици в страни от Близкия изток, Алжир, Египет и Либия през 2011 г. Липсва външна политическа намеса, а „метежите" изглеждат естествени и предизвикани от „гнева на народните маси".

Друго направление в работата на ХААРП е нарушаване на работата на системите на „вероятния противник": комуникацията, връзките, навигацията, спътниковата апаратура, радиопредаванията на „враговете на демокрацията".

Досега естествените източници на енергия се смятаха за най-мощните на планетата - цунами, термоядрената енергия в слънчевите протуберанси и пр. Но сега нещата се промениха. Според специалисти излъчването на ХААРП на Аляска надвишава мощността на естественото излъчване на Слънцето от сто хиляди до един милион пъти. Излъчвателите ХААРП са проблем за земната цивилизация; с тях САЩ застрашават цялото човечество.

С мощното си излъчване ХААРП модифицира преди всичко йоносферата на Земята - слоя на околоземното пространство, който е пълен с активни йонизирани атоми. Лъчите на ХААРП въздействат върху атомите и ги зареждат с допълнителна енергия; така техните електронни обвивки се увеличават около 150 пъти. Този процес се нарича зареждане. В резултат възникват плазмоиди, които добре се виждат на радарите. Изкуствено създаденият плазмоид може да се използва за мирни и военни цели. При определено ниво на презареждане плазмоидът може да прекрати всяка радиовръзка. Ако се създадат условия йонизираният атом да „изхвърли" допълнителната енергия, ще се получи лазерно излъчване. С него може да се поразят електронните системи на противника.

По-нататъшните дейности по програмата ХААРП ще дадат на американците не само геофизично и климатично, но и психотронно оръжие, а хората дори няма да разбират, че мислите, желанията, вкусовете им, изборът на храна и дрехи, настроението и политическите им възгледи се определят от оператора на установка от типа ХААРП.

Русия е една от най-застрашените страни, които могат да се окажат жертва на ХААРП. Ето защо оттам се чуват все по-силни гласове, че ако международната общност не вземе под контрола си американската програма ХААРП, Русия ще има готовност за адекватен отговор.

Както се вижда, геофизичното оръжие вече влияе на климата на земята. Върху климата въздействат още парниковият ефект, предизвикан от производствената дейност на човечеството, междуледниковият период на затопляне, който ще продължи много хиляди години, и периодът на слънчева активност с продължителност от 1850 години, чийто пик ще настъпи през 24-ти век.

Директорът на Националния център на ураганите в САЩ Макс Майфилд заяви, че върху Ню Йорк може да се стовари мощен ураган, който ще предизвика страшни разрушения и напълно ще парализира живота в мегаполиса. Ураганът ще вдигне нивото на водата в някои райони на града с 8-10 метра, ще залее линиите на метрото и ще наруши сериозно инфраструктурата. В Ню Йорк вече са се случвали сериозни катаклизми - през 1938,1985 и 1991 г. Според изследване на Инженерния корпус на сухопътните войски в САЩ Ню Йорк заема четвърто място в списъка с най-уязвимите на урагани градове в страната.

Така, че новият вид оръжие заплашва и създателите си - американците. Но човечеството трябва да е наясно каква заплаха е надвиснала над цивилизацията.

Никой обаче не се наема да каже какво ще се случи с околоземната обвивка на земята, ако се включи ХААРП на пълна мощност. Вероятно ни чака поредица от сменящи се екологични катастрофи, които ще доведат до постепенното отмиране на човечеството като вид. Ако изчезне йоносферата, към планетата ще се насочи голям брой свободни електрони, които не само ще преместят, но дори ще променят магнитните полюси на Земята. Заради използването на ХААРП е възможна непредсказуема промяна в климата на всички континенти, което неизбежно ще доведе до края на света. Може би зад всичките ни познати теории за края на света - Календара на Маите, сблъсък с планетата Нибиру или неизвестен астероид, се крие отново човешка ръка, този път създала най-страшното оръжие за изтребване на човечеството, което не знае как да се защити от този нов вид климатично оръжие.

Обясненията

Йоносферата е горният слой на атмосферата, пълен с йонизирани атоми. Авроралните течения са потоци от заредени частици от Космоса, слънчевият вятър, който „духа" край линиите на магнитното поле на Земята. Тези течения предизвикват северните сияния в полярните ширини на планетата. Северните сияния напомнят на хората за йоносферата. Отдавна изследователи и обикновени хора наблюдават странни небесни светлини преди земетресенията. А влиянието на слънчевите бури върху самочувствието на хората и състоянието на радиовръзката познава всеки човек.


Откъс от книгата "Тайните оръжия срещу човечеството"
Автори: Росица Тодорова
Пламен ГригоровДобавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .