Банер
1508650_1607588082786016_7066274021345149782_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

РЕАЛНОСТ ЛИ Е МАГИЯТА?
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 21 Май 2007 00:00
Лошата мисъл е за тумор в мозъка или за рак в стомаха.
Магията е реалност и тя би била обяснима от точните науки, ако не бяха догмите, изключващи дори фактите. За повечето от нас вероятно е странна връзката между физиката, компютрите, магията. И навремето, когато физиката не е имала “очи” да види магнитното поле, то си е съществувало, хората са го използвали, макар и неизмеримо.

Какво представлява магията всъщност?!
Тя е свързана с най-древната наука в света, която се занимава с тайните на природата, но не с тяхната мистичност, а с онези явления, които остават неразбираеми от човека. Това е проява на окултното, чрез нашите придобити знания.

Окултната теория дели по принцип магията на 8 подраздела:

- естествена магия - тази на Хермес и Зороастър (кабалистиката). Тя допуска наличието на факти от мистично естество;
- математическа магия - тя е свързана със законите на физиката и механиката;
- предметна, физическа магия, наречена от Агрипа отровителка. Занимава се с приготвянето на муски, напитки, дроги, любовни чародейни питиета и др.;
- церемониална (ритуална) - най-опасната, защото чрез нея се влиза в контакт с висшите сили;
- квантова магия, която изпраща мисъл-форма на ниво подсъзнание (съзнателно или случайно). Нарича се още фантомна, ментална;
- кармична;
- автомагия;
- ятрогенна (за болест)

Някои магии са били общодостъпни за много хора (в тях влизала и бялата магия). Други били достъпни само за посветени и са били предавани в окултни школи или от баба на внучка и т.н.

В езотеричните школи постепенно излизат наяве и тайните на кабалистичната магия. Нейният призход не се знае, вероятно коренът й е при халдейците. Била е позната и на египтяните. Позициите й почиват на противопоставянето: Бог - Сатана (Добро - Зло), на материалното - моралното и божественото, на четирите (петте) елемента - квадрата и кръстта с техните двойни, тройни и четворни комбинации; магнетичните флуиди (земни, витални или човешки и планетарни или космически), които водят до спиритизъм и ясновидство.

Много дискусии се водят около двата основни вида магии: бяла и черна. Разлика обаче няма. И в двата случая средствата са едни и същи, използваните предмети и методът на въздействие са против волята на обекта. Следователно дали за добро, или за зло, той е принуден да прави нещо пряко волята и желанието си. Много често се правят магии, за да обикне някой някого. Става въпрос за любовните магии, които жените правят с менструална кръв, със заклинание или с молитва. Тези магии променят ендокринната система, както и биополето на жертвата.

Една от най-честите магии e урочасването, което може да бъде и случайно. Правят го хора със силен и лош поглед, обикновено в стресова ситуация. Енергията се приема от главата и се предава през очите на VI чакра. Настъпват промени както във II, така и в V чакра. От спонтанна или съзнателна антипатия, възникнала между двама души, може да се наруши силно интензивността и дължината на вълната на резултантното вълново поле между тях.

Друга, често срещана магия, е тази за болест - ятрогения, но не направена съзнателно от вещи магове, а от лекари или сестри върху техните пациенти. При това същите тези лекари и сестри дори не подозират, че техните действия и изречени думи внушават болест.

Болният също може да си направи автомагия, ако не е уверен в себе си и изпитва непреодолим страх.

Още лекарите от древността познавали опасността от думите, а и не само от тях. Цялото поведение на лекаря тревожно рефлектира върху пациента. Дълбоки следи в и бездруго нараненото му съзнание оставят колебанието и несигурността на лекуващия, намеренията му да препрати болния в друг кабинет или само думите, тежки като: “Поживял си, какво искаш още?” и т.н. Дори диагнозата да е рак, не трябва да се отнема вярата.

Още Гален говори за убийството с думи. И Авицена и Парацелз му обръщат внимание, но научното наименование ятрогения (“ятрос” - лекар и “генао” - създавам, т.е. болест, предизвикана от лекар) се появява едва през нашия век. Това най-често се случва при интелигентни пациенти, които дълго време са били под психическо напрежение и са с невротична нагласа, които се самонаблюдават с тревога и с очакването някой да каже “фаталната” думичка, за да изпаднат в стрес.

А стресът притежава коварното свойство да концентрира вече започналите усещания в огана, който се смята за болен. Това води до следващ стрес, а органично заболяване няма.

Например поради нервно изтощение започват главоболие или болки в стомаха. Лошата мисъл обаче е за тумор в мозъка или за рак в стомаха. От периодичното повишаване на кръвното налягане се появява виене на свят, страхът разстройва вегетативната нервна система, има мравучкане в ръцете, в краката, стягане на главата и т.н. Никой вече не може да разубеди пациента, че това не е тумор или рак. А ако се добави и непредпазливото безпристрастно изказване на лекар, че “за всеки случай” трябва и скенер или допълнителна консултация, ятрогенията става пълна.

Така пациентът наистина може да се разболее от несъществуващата болест, която му е причинил чрез магията на думите (в буквалния смисъл) неговият доверен лекар. В случая е трябвало истински лекар, който с добри, силни и надеждни думи да разкъса порочния път, за да отзвучи стресът. Който да предпише обикновени успокоителни лекове, най-добре билки, които да помогнат за отзвучане на първоначалните симптоми и сам пациентът да се убеди, че няма органично заболяване.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .