Банер
10922548_1607587916119366_6379954884693221898_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

НАКЪДЕ НИ ВОДЯТ СОБСТВЕНИТЕ ЖЕЛАНИЯ
Написано от Маг Живин   
Неделя, 20 Януари 2008 00:00

- Маг Живин, вие сте откровен човек и смятам, че ще ми отговорите без увъртания на един малко неудобен въпрос. Има толкова много хора, нуждаещи се от магическа помощ. Има и толкова много магьосници. Защо се получава така, че вторите не могат или не желаят да помогнат на първите.


МАГ ЖИВИН: Причините са няколко. Често споменавам, че магията е двустранен процес. От едната страна е магьосникът, от другата – човекът потърсил магическата помощ. До голяма степен сбъдваемостта в магията зависи от правилно и навременно потърсената помощ. Не всички, които се нуждаят от помощ, се нуждаят точно от магическа помощ. Някои от тях се нуждаят от медицинска помощ, други от психиатрична, трети от трета и т.н. Но мнозина предпочитат да опитат при магьосник. Като една жена, която ме беше посетила, за да и направя магия да се ожени за кмета на голям наш областен град без дори да го познава лично, който кмет при това беше женен. Имала чувството, че двамата много щели да си паснат, а и била толкова влюбена в него, само й трябвал един малък шанс... Сами преценете коя от гореизброените помощи да потърси тази жена, защото й отказах магическа.

Друга причина са желанията - често желаем чужди на живота ни неща. И тогава самият ни живот ги отхвърля или не ги допуска, а ако все пак успеем да го прилъжем, горчиво съжаляваме. Като един млад мъж, който ме беше потърсил да му помогна да замине в чужбина. По време на магическия анализ му казах, че няма подобно събитие в живота му занапред и че, ако задействам магическа помощ в точно тази насока, вредите ще са съществени. Предложих му да поработим за подобряване на положението му тук. Той ми отказа с думите: „Оня бунак Иванов замина за две години и си оправи живота, че аз ли няма да успея. Просто или не искате, или не можете да ми помогнете!“ След около шест месеца се появи отново. Ядосал ми се бил и отишъл при някакъв много „силен“ магьосник, който му правил ритуали и т.н. Уредили се нещата и заминал за Испания. Там не намерил работа и се прехвърлил в Гърция, но влязъл в конфликт с работодателя и се наложило да се прехвърли в Италия, където участвал в сбиване – арестували го и го депортирали обратно. Цялото начинание, без цената на магията му струвало около дванадесет хиляди лева борчове. Междувременно жена му подала заявление за развод, и се била преместила при „бъдещия си съпруг“. Децата си видял само два пъти и то в присъствието на майката и на новия татко. Вика „оправяйте ми живота, че никой друг не може да помогне“. Оправихме каквото можахме, но защо да се стига до магия за оправяне, когато може да се избегне първоначалното разваляне чрез магия?

Тук идваме и до третия фактор – огромният брой недобросъвестни или откровено некадърни магьосници и още по-неизброимите пълчища на търговците на магически предмети, и на мошениците, представящи се за магьосници, ясновидци, лечители. Вторите изглеждат по-безопасни, когато разбира се не става въпрос за здравето ви, защото само ви взимат парите и ви пращат да пиете една студена вода.

Но недобросъвестните или откровено некадърни магьосници са магически и житейски опасни. Водени са изцяло от алчността и самолюбието си. Изживяват се като божества и изобщо не им пука дали ще съсипят живота ви. За тях вие сте от „простолюдието“ и от „балъците“ и си заслужавате всичко, което ще ви се случи. Обикновено използват всевъзможни магии – от светлочерна, до наситено черна, но ви уверяват, че „само ангели ще прелитат по небосклона на живота ви, а душите ви ще попаднат директно в рая, стига само да поръчате“.

Това най-общо са трите причини да има толкова много „магьосници“ и толкова малък резултат в облекчаването на мъките хорски.


- Но нали всеки иска да живее по-добре. Как човек би могъл да разбере дали желанията му са постижими в рамките на неговия живот или не?


МАГ ЖИВИН: Начините най-общо са два. Първият е да отидете при съвестен и добър ясновидец или магьосник и да попитате. Той е по-лесен, но вероятността да останете излъгани е много голяма, тъй като мошениците и недобросъвестните са поне стократно повече от съвестните и добрите. За някой и друг лев ще ви ги наговорят такива, че ще се чудите за вашия живот ли точно става въпрос или за живота на някой от саудитските принцове или принцеси – латиносапунка отвсякъде, само им дайте нужното количество имена и пари...

Другият начин е по труден, но по-препоръчителен преди да се потърси ясновидска или магическа помощ – да преценим качеството на желанието си сами. Как може да стане това? Като преценим дали дадено нещо ни е действително нужно в живота ни и дали е постижимо за нас. Как става това. Желанията можем да подразделим най-общо на фантазии или утопии, непостижими желания, постижими, но по някаква причина убягващи ни желания.

Фантазиите или утопиите са утешителни вътрешни латиносериали с щастлив край или по-скоро с щастлив безкрай – повечето хора си имат такива и си ги фантазират, за да облекчат стреса от ежедневието или депресията си. Те са вътрешни изживявания и рядко надхвърлят границите на вятърничавите мисли. Човек в повечето случаи осъзнава тяхната невъзможност, а ако не го прави, по-добре да не търси помощ от магьосник, а от психотерапевт. Първия случай, който описах по-горе илюстрира именно подобно несъзнаване. По какво можем да разпознаем утопиите? По липсата на очаквания. Желаем ги, фантазираме си ги, но не очакваме да се случат.

Непостижимите желания са друг случай. Те ни изглеждат измамно реални и постижими, защото във вътрешния ни светоглед са изградени стандартните заблудни нагласи – „всичко е постижимо“, „няма невъзможни неща“, „човешката воля е над всичко“, „човек сам кове съдбата си“ и т.н.

Те отразяват само половината истина и се явяват доста подвеждащи, защото „всичко е постижимо“, но не от всекиго - ако не вярвате опитайте да изкачите Еверест. „Няма невъзможни неща“, но има повече или по-малко вероятни. Ако не вярвате, помислете дали българин на осемдесет и пет години може да стане президент на Чили. „Човешката воля е над всичко“, но не и над самия живот, като изражение на кармичните закономерности и ограничения. Ако не вярвате, опитайте да станете наемен войник с първа група инвалидност. „Човек сам кове съдбата си“, но с наличните инструменти, предоставени му от същия този живот, който споменахме по-горе. Ако не вярвате, замислете се защо най-богатият мъж или най-богата жена в китната ни република е с име различно от вашето. Нещата само изглеждат прости и лесни. А са само прости, но наистина доста трудни.

Можете да решите, че горните примери са прекалено драстични и нереални, но не примерите са такива, а вътрешните нагласи в кавичките. Те ни лъжат, че само след две години ще станем шеф на отдел или че „любовта на живота ни“ ще зареже богатия си мъж, за да заживее с нас в панелната ни гарсониерка до гробищата или друго, и ни пречат да видим, че желанията ни са толкова невероятни, колкото и в горните примери. Резултатът от тях е – стоим пред „празни ясли“ и пропускаме всеки друг шанс в живота си, за да можем да им робуваме.

А ако към подобна ситуация прибавите и „поправячите на съдби“ срещу заплащане, мътилката става толкова безпрогледна, че застрашава да погълне остатъците от живота и разсъдъка ви. Тази група желания е златната мина на пълчищата на търговци на магически предмети и на мошениците, представящи се за магьосници, ясновидци, лечители както и на недобросъвестните или откровено некадърни магьосници. Там са лесните пари.

Нека ви разкажа за господин Г. Дойде при мен „по препоръка на негова близка, на която много съм помогнал“. В продължение на пет години пръскал пари по врачки баячки, ясновидци и ясновидки всякакви, за да постигне брак с „жената на живота си“. Имал връзка с въпросната дама всичко на всичко три месеца. Не щеш ли в края на тези три месеца се разорил и жената набързо му обяснила, че не й се живеел „просешки живот“, след което го напуснала. Господин Г. успял да се съвземе от разорението и завъртял някакъв бизнес, но доста по-слаб от предишния. Търсил срещи, увещавал, молил, но нищо. Тогава отишъл при някаква „велика ясновидка“, с която се свързал по време на нейно телевизионно предаване. Тя му обяснила, че тази жена му е „кармичната половинка“ и само с няколко „бели любовни магии“ ще му я върне. Оттам започнала и неговата голгота – пет години скитане по „величия“ и закупуване на купища талисмани, муски и прочие сувенири.

По време на магическия анализ му обясних, че друга е жената, която междувременно е трябвало да влезе в живота му и че ако все още иска да има партньорка до себе си, бихме могли да опитаме, както и че шансовете ни да възстановим пораженията нанесени от недобросъвестни и некадърни магьосници намаляват с всеки изминал месец. Вероятността да остане сам до края на дните си граничеше с почти неотменима реалност. „Значи няма да имам тази, която искам?“ - попита ме той. „Не – и не е било трудно да се досетите, не ви е дадено без всякакво ясновидство или магия. Все пак говорим за пет години. Всеки би се усъмнил поне за миг“ - отвърнах му аз. „Тогава никоя не искам“ - отсече той и си тръгна. След около два месеца се появи отново и заяви, че е размислил – можело да опитаме нещо, след като нямало да стане нищо с онова. Захванах се и след шест месеца мина под венчило. Сега звънка по празници да честити и да благодари. А дали някое от „величията“ ще му върне тези пет години от живота?...


- Споменахте и за още един вид желания...


МАГ ЖИВИН: Да. Това са наши реални желания, които са свързани с нещо необходимо за нас, но по една или друга причина не можем да ги постигнем. Те именно са най-чистия и благодатен вариант за работа на магьосника. Там е и реалната чиста магическа помощ. Това си е мечтата на магьосника – не преследване на Михаля, а реална и полезна помощ.


- А какви са причините да не можем да постигнем тези наши желания.


МАГ ЖИВИН: Причината обикновено е у нас самите като нагласи. Смятаме, че не ни се полага, макар да ни е нужно, смятаме, че ще стане без усилия или участие от наша страна, смятаме, че гроздето ще скочи само в кошницата ни. Или пък просто реагираме погрешно на ситуацията. Във всяка ситуация можем да постигнем постижимото чрез три възможни подхода – като съдействаме на ситуацията, като и противодействаме или като бездействаме. Във всеки отделен случай е подходящ определен подход или пък комбинация от подходи. Ако въз основа на наша погрешна моментна преценка изберем неподходящ подход, твърде вероятно е да се разминем с желаното. Има и още нещо съществено. Когато искаме едно, а очакваме друго. Очакванията са много мощен регулатор в постигането на желанията.


- Ще ни кажете ли нещо повече по този въпрос?


МАГ ЖИВИН: Ако нямате нищо против, нека остане за следващия брой. Темата е наистина много важна, за да я претупваме на две на три. Общата ни цел с вас все пак е не да покажем колко вещ и мъдър магьосник съм, а да помогнем на хората да си помогнат без наша помощ доколкото е възможно.




Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .