Банер
ВОДЕН ДУХ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЦИГАНСКОТО ГЛЕДАНЕ И МАГИЯ СА МНОГО ОПАСНИ
Написано от Маг Живин   
Петък, 04 Април 2008 00:00

...Помислете също, преди да доверите щастието, парите и дори живота си на някой, който ще ви ги вземе без да му мигне окото, защото за него не сте нищо повече от ходещ портфейл.

- Маг Живин напоследък често получаваме писма от разгневени читатели, които искат от нас да изобличим гадатели и магьосници от малцинствата. Били ги измамили и завлекли с много пари. Можете ли да разкажете за читателите ни малко по-подробно за така наречената циганска магия?

МАГ ЖИВИН: Да, разбира се. Нека думите ми не бъдат тълкувани погрешно, нямам нищо против братята роми. Имам и приятели, и познати от ромски произход, с които се разбирам много добре, и поддържам чудесни отношения, но циганската магия е нещо наистина опасно. Тя е като игра с огъня. Всеизвестен е митът, че дядо Боже отнел на ромите всички земни блага, но ги дарил с дарбата да „гледат и да правят магии“. Истината е малко по-различна, но традицията им е наистина стройна, силна и насочена не толкова да помага на хората, колкото да носи печалба на практикуващите смугли гледачки и баячки.

- А с какво е опасна – толкова ли е силна тази магия?

МАГ ЖИВИН: Споменах думата традиция, а не магия. При циганската магия рядко става въпрос за чиста магия. И циганското „гледане“, и циганската магия се основават главно на метода на сугестията, или по-точно казано - на словесни внушения в състояние близко до хипнотичното. Това е една многовековна традиция, която се предава къде в по-чист, къде в по-изопачен вид от поколение на поколение. Относително близък аналог на циганското „гледане и магия“ е Ериксоновата хипноза.

Така че, ако трябва да обобщим, магията им не струва, но сугестията им е на ниво. Понякога подсъзнателната програма, заложена чрез „циганска хипноза“ е толкова силна, че може да доведе човек до самоунищожение. При циганската магия, както и при прякото пси-въздействие, за разлика от чистата магия, не се въздейства върху житейската ситуация и върху всички действащи лица в нея, а само върху човека, който ви е подръка. Това е човекът, който е имал глупостта и наивността да потърси гледачката или баячката за магически помощ, съвет или друго. По безопасно е да си пъхнеш ръката в работеща месомелачка.

- Вярно ли е, че само жени практикуват циганската магия?

МАГ ЖИВИН: По традиция предимно жените, но винаги е имало изключения. Напоследък се навъдиха доста „магове“ от ромски произход, някои от тях се обявяват за ходжи, други се опитват да говорят за магия на ангелите, висши магии, карми и прочие. Някои от тях са доста популярни и народни. „Пишат“ книги, явяват се в телевизионни предавания, пишат по вестници. Някои се българеят, други се турчеят... Обединява ги едно и то не е ромският им произход, а традицията на „циганската хипноза“, която използват.

За да ви го обясня най-точно, ще използвам казаното от една възрастна „магьосница“ от ромски произход, която сподели по време на сладка раздумка с мен следното: „Ти я знаеш нашата магия, но ние си я ползваме помежду си и за наши си работи. За българите и за другите използваме „другата магия“ За „другата магия“ вече ви обясних по-горе – това е циганската хипноза. Нейната цел е да бъдете доведени до там, че да дадете парите си, златото си или други ценности, с които разполагате в момента. Чудя се на хора, които сами отиват да се пъхнат в банкнотоизстисквачката на подобни „феномени“. Толкова ли не искат да живеят щастливо и добре?

- А как точно правят тази хипноза? Има ли начин да се противопоставим или защитим?

МАГ ЖИВИН: Как правят хипнозата си няма да обяснявам – целта ми не е да обучавам злодеи, а да предпазвам от тях. Ще ви кажа най-общо етапите. Първо ви проучват с няколко разменени изречения, после ви въвеждат в успокоение, след това, когато вече са ви „дръпнали“ и сте в състояние близко до хипнотичното, ви внушават страховити мисли, картини, образи за нещастия, черни магии и прочие, а после започвате да им снасяте пари, ценности и прочие докато ви се намират, а те започват да „развалят много страшните магии“.

За да не си помислите, че черня само събратята ни роми, ще ви успокоя, че съвременната вълна от белокожи психолози и психоложки сред „феномените“ по нищо не се различава от циганките-гледачки от улицата - лъжат, мажат и цедят пари. В някои случаи са дори по-свирепи и стръвни, защото са по-обучени. Ако решите да питате за имена, няма да ви кажа, но ще ви спомена, че не е нужно да се оглеждате прекалено надалеч, за да попаднете на първите две-три отчаяни психоложки, които използват наученото във висшите учебни заведения или от вечерните курсове не за да помагат на хората, а за да им взимат акъла и парите, най-вече последното. Когато говорим за циганската магия неизбежно става дума и за психолозите в занаята.

Похватите им са сходни, подходите им са неразличими един от друг, резултатите също – празен портфейл или портмоне. И в двата случая става въпрос за „замътване на ума“ на жертвата с цел лично облагодетелстване.

Колкото до втория ви въпрос, единственият сигурен начин да се защитим е да не си позволяваме да попаднем в ръцете им.

-А кои стават най-често жертви на подобни въздействия? Как да разпознаем подобни „гледачи, магьосници и феномени“, за да се предпазим?

МАГ ЖИВИН: Вече споменах – хората, които са били достатъчно наивни да завържат по-дълъг разговор, ако са ги спрели на улицата или са звъннали на вратата им, както и хората, които са отишли за помощ и съвет при някоя от по-известните, нашумели или рекламиращи се „феномени и феноменки“. Това са жертвите. А как да ги разпознаете? Ами ромските „феномени“, били те улични или медийно популяризирани, можете да разпознаете по етническите им особености и характеристики, цвят на кожата, облекло, говор... Дори по мерцедесите и бмв-тата, ако щете.

Ако става въпрос за обикновен човек на пазар, веднага ще речете това е ром. Тогава какъв е проблемът да го разпознаете в стая със свещи и икони, с бяла престилка или с очила – отстранете бутафорията и погледнете човека. Психолозите също не са трудни за разпознаване - те не говорят с вас, а ви обсебват, придърпват и в един миг се усещате тяхна жертва. И в двата случая се чувствате като мишка, хипнотизирана от змия – иска ви се да избягате, а не можете... като в кошмар, в който нещо ви преследва, а вие не можете да помръднете от мястото си.

Нека ви го опиша по нагледно чрез два от случаите в практиката ми. При мен беше дошла за помощ скромна интелигентна жена на средна възраст. Станала жертва на циганска магия – била загубила съпруга си и още била в шок, когато на улицата я заговорила млада ромка. Наговорила й цял куп приказки за мъжа й, които били „все верни“, колко добър бил, колко скромен, как като се усмихвал присвивал очи, как другите все му завиждали, как го била хванала тази лоша болест от зли очи и черни магии, как сега я гледал от небето и искал да й каже някои неща, за да я предпази... И още поне два часа общовалидни за всеки човек приказки. Клиентката ми налапала въдицата. Отначало започнала да носи на ромката по тридесет-четиридесет лева. Постепенно сумите нараснали до две, а последният път до три хиляди лева на „магически сеанс“. Жената се беше видяла в чудо. Магьосницата я заплашвала с черна магия, ако не донесяла парите. За да се убедите в силата на внушението, ще ви спомена само, че единствената грижа на клиентката ми не беше да потърси помощ или защита от мен, а да ме моли да направя магия да се сдобие с парите, които й искаше циганката.

След кратък разговор се захванах за работа и циганката повече не се появи в живота на клиентката ми. Самата жена обаче се възстанови доста по-бавно – бяха и нужни три седмици, за да се отърве от шока и натрапчивите страхове. Другият случай беше с друга моя клиентка – високопоставена личност, която се беше доверила на „рекламирана феноменка“. „Феноменката“ я награбила още с влизането и след пет шест сменени изречения атакувала рязко – с вой занареждала колко лоша енергия тегне върху всичките й чакри. Тази енергия идвала от най-близката й приятелка, която и била правила шест магии при ходжи, за да умре, та да отнеме съпруга й. Започнали да развалят магиите, всяка била по-силна от предишната и трябвали повече пари. За разлика от уличната си посестрима, тази започнала вземанията от хиляда и петстотин лева, защото „демоните“ били „много силни“. За предпоследната магия й поискала дванадесет хиляди лева. Тогава жената решила да ме потърси за помощ. Оправих нещата, хармонизирах и преподредих почти напълно разбития живот и свят на клиентката си, но парите, които беше дала за разбиването му от „феноменката“, бяха безвъзвратно изгубени.

 

- Звучи доста страшно...

МАГ ЖИВИН: В действителност е още по-страшно. Затова се въздържам да ви разкажа някоя от многобройните истории на жертвите на феномените-психолози, защото там травмите за жертвата са още по-жестоки. Ако за вас е страшно да слушате или четете подобни неща, помислете какво е да го преживеете. Помислете също, преди да доверите щастието, парите и дори живота си на някой, който ще ви ги вземе без да му мигне окото, защото за него не сте нищо повече от ходещ портфейл.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .