Банер
11825554_1721680898043400_2978470291811099494_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

МАХАРИШИ ШИБЕНДО ЛАХИРИ - ПОСЛАНИЕ 107
Написано от Маг Селена   
Неделя, 14 Януари 2007 00:00
Нека разбираме хората като разнообразие, не като разделения.

Послание 107

Париж, 3 декември, 2006 г.

Прекомерното налагане на религиозни умствени замърсявания върху естественото състояние на човешките същества

Встъпителна беседа на ритрита по Крия Йога, проведен през втората седмица на м. септември, 2006 г., Витоша, България

Живото осъзнаване в тялото на Шибендо се движи освободено от безжизнените, механични маневри на мисълта. Тази свобода е съвършена празнота, пораждаща изключителен покой без почти никакво смущение. Ето защо говорителят не бе в състояние да открие някаква идея или тема за встъпителната си лекция. Говорителят няма никакъв мотив да въздейства или впечатлява когото и да било. В него липсва желанието да прави пропаганда, за да промива нечий мозък. Той само обича да споделя със слушателите едно дълбоко и директно разбиране, изчистено от взети назаем умствени замърсявания. Той просто поставя огледало пред слушателя, за да може той да види своето вътрешно объркване и безпорядък. Като благословия от небесата темата бе подсказана от координаторката. Това бе наистина сериозна тема и ако слушаме с цялото си същество, бъдещото поколение може да бъде спасено от доста умствен боклук, разпространяван в името на бога и съпътстващите го вина и лековерие.

Обществото е определило минимална възраст от 18 години, за да се осигури що годе зряло разбиране по отношение на противната политическа гонитба за заграбване на власт, постове, собственост и известност и за избора на някой порочен и вулгарен политик. Но то не изисква никакво зряло разбиране за такова свещено явление като религията, божественото, дълбоко духовното прозрение! Обществото е напълно сляпо по въпроса, кога човешките същества би трябвало да се запознават с тези толкова съкровени неща!

Едно живо тяло, едно ново съзнание, съвсем свежо и невинно, едно божество се появява на планетата. И още от първия ден върху този живот започват да се насаждат умствени замърсявания от по-възрастните хора. Спермата е влязла в яйцеклетката, но нито спермата, нито яйцеклетката са християни, хиндуисти, мюсюлмани или юдеи – това е просто цъфтеж на Живота, Универсалната Интелигентност. И невинното дете не е решавало дали да се роди в християнско, юдейско или мюсюлманско семейство. Но на детето не се дава никакъв шанс да израсне с енергията на разбирането като свободно човешко същество, а не с плиткоумното обуславяне и произтичащите от него умствени начинания. То трябва да бъде направено християнин, защото се е родило в християнско семейство и освен това трябва да бъде православно, католик, протестант, адвентист от седмия ден или евангелист, всякакви подобни прословути мафии. На този живот не трябва да се даде никаква възможност да разцъфне в Живота, да израсне в Живота, да бъде достъпен за Универсалната Интелигентност, която е Божественост. Божественото трябва да се саботира от самото начало, така че детето само да изказва идеи относно бога и да разпространява противоречия и перверзии за бога. Детето трябва да бъде възпрепятствано да не докосва живота, то трябва да остане в затвора на ума! Трябва да се направи всичко възможно, за да му се попречи да познае Божественото, така че да разпространява само взето на заем знание за Божественото. Трябва да се култивират само тесногръдие, фанатизъм и жестокост в името на Божественото! Това е голата истина за играта на ума, сътворила обществото и неговите култура, морал и порядки.

И по тази причина още от самото раждане невинността и интелигентността трябва да се разрушат напълно! То трябва да бъде кръстено, обрязано, трябва винаги да му се повтаря „Аллах, Аллах, Бисмилла, Бисмилла” или някакъв санскритски напев, или трябва да му се втълпи някоя юдейска глупост. Животът на детето трябва да започне с чудовищни окови и обремененост! Обществото трябва да вземе всички предпазни мерки то да не разбере, че е човешко същество, принадлежащо на тази планета Земя, че е уникално и същевременно универсално явление. На него трябва само да му се повтаря, че е руснак, българин, индиец, пакистанец, британец, французин или американец.

И така, за разбирането на политиката и за вземане на решение за нея минималната възраст е 18 години. Защо тогава минималната възраст за разбирането на Религията и Божественото не се определи на 36 години? Ако политическата зрялост настъпва на 18 години, тогава религиозната зрялост би се случила едва на 36 години. Нека човешките същества да израснат в свобода и нека всички видове религиозни идеи да им бъдат представени след 36-та година и после да бъдат оставени да намерят истината чрез и за самите себе, без да се въвличат в някаква идея за истината.

Нека разбираме хората като разнообразие, не като разделения. Можем да наречем себе си италианец или католик за практичност, за справка или за установяване на самоличността, просто като факти, без да се стига до психологически замърсявания, които насърчават разделението между човешките същества, водещо до културата да убиваш и да бъдеш убит. Нека няма ненавист, неприязън или злонамереност под националистически или религиозен претекст. Нека хората посещават църкви, синагоги, джамии, храмове, гурудвари, манастири, будистки вихари, дзен центрове, ашрами и т.н. след 36-та си година и нека после да бъдат свободни да живеят, като се придържат към един или повече пътища в съответствие с техните основни гуни (наклонности), разкрити чрез Свадхая (вглеждане без зрител, т.е. без пораждане на двойственост в процеса на гледането).

Свободата вече расте. Много семейства и социални групи вече не са заинтересовани да насаждат плитки националистически и религиозни идеи у младите хора. Но фанатизмът също реагира на тази свобода. Казаха ми, че нова войнствена група разпростира своята мрежа и посещава домове и училища, за да промива мозъците на децата с тесногръди идеи за принадлежност към религия и политика. Някои от младите хора са били подлъгани да се присъединят към групата и да действат като кръстоносци. Изглежда, че едно такова младо момиче е присъствало на посвещението в Крия Йога вчера и след това вечерта от името на своята група е участвало в ТВ програма. Там тя е казала „Днес бях на посвещение в Крия Йога. Учителят бе много състрадателен и симпатичен, но всичко, което ни каза, бе погрешно. Той казваше, не следвайте никого, което значи, че не желае ние да сме горди като българи и православни християни.” Очевидно тя нито е била съпричастна, нито е слушала, а само е превеждала и тълкувала в рамката на собствените си натрапчиви идеи и предразсъдъци.

Говорителят казваше: „Не следвайте никого, включително и говорителя. Бъдете светлина за самите себе си, бъдете достъпни за осъзнаването на действителността, не оставайте заспали в предположения и приписвания за действителността. Свободата на тялото (живота) от задушаващата хватка на разделението (ума) е важна, за да се избегне конфликтът на всяко ниво от човешките дейности. Политиците и проповедниците правят живота ви ад, въпреки че ви обещават рай.” Така че говорителят бе извънмерно изненадан, когато координаторката му съобщи за това момиче. И ето как бе открита темата за встъпителното обръщение. Слава богу, че тя е видяла някакво състрадание и симпатия у говорителя, в противен случай щеше да обяви по телевизията, че говорителят е секта или култ от Индия, който се опитва да разруши българската култура и религия!

Възможно е да си свободен от всички психологически регистрации с техните замърсявания, създаващи конфликти и хаос, разделения и заблуди, лишаващи ни от прекрасното разнообразие. Тази свобода изгрява, когато фалшивата двойственост между наблюдател и наблюдавано в центробежното съзнание на човешките същества напълно умре. Тази смърт е пробуждането на Интелигентността, Възкресението. Ти не си индивид, въпреки че имаш уникално тяло. Tи си цялото човечество. Това е нашата земя – не американска или китайска земя. Всички разновидности живот, включително дърветата, са поддържани от нашата земя.

Слушайте ученията, слушайте съобщенията. Не ги преобръщайте просто в идеи, за да преустроите своя „аз”, а живейте ученията, за да се освободите от „аза”. Тогава процесът на Исус Христос и Кришна ще се случат във вашето същество. Няма нужда да ги следвате, като ставате християни или хиндуисти!

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .