Банер
ЛАДА.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Затлъстяването било заразно
Написано от Катерина Найденова   
Петък, 17 Август 2007 00:00
Хората си мислят, че е нормално да бъдеш дебел, ако и тези, с които общуват са такива
Ако човек има приятел, брат, сестра или партньор, който страда от надебеляване, това би го подтикнало към поддържане на сходно тегло, смятат американски учени.

Тези изводи са базирани на данни, събрани от 12 000 пациенти в продължение на 32 години при изследвания за сърдечни болести.

Хората предоставяли лична информация, включително за своето тегло, както и координати на познати, с които лекарите могат да се свържат.

Оказва се, че в изследваната база данни, рискът човек да страда от затлъстяване се увеличава с 57%, ако има такъв приятел, с 40%, ако това е сестра или брат и 37%, ако партньорът в живота е дебел.

Учените твърдят, че тези данни доказват връзката между надебеляването и съществуващи социални фактори. Този извод дори може да спомогне за установяването на причините, поради които американското население е предимно затлъстяващо.

Установено е, че най-често зависимостта се наблюдава между хора от един и същ пол, като дори не може да се определи като избор на "лайфстайл", начин на живот или битие.

Това е така, защото физическото разстояние между двама близки със сходно тегло не спомага за наблюдаването на диспропорции.

Един от авторите на изследването, проф. Николас Кристакис от Харвард твърди, че дебелите не просто търсят себеподобни, с които да са приятели.

По-скоро става въпрос за промяна в представата за нормите - хората си мислят, че е нормално да бъдеш дебел, ако и тези около тях, техните близки са такива.

Изводите са публикувани в сп. "Ню Инглънд джърнъл ъф медисин" (New England Journal of Medicine ), но се чуват коментари, че тези данни на практика не биха били от особена полза.

Те не биха могли да помогнат пряко на хората, страдащи от затлъстяване, защото причините за съществуването на изложената зависимост не са известни, аргументира се проф. Андрю Хил от "Лийдс юнивърсити".

Въпреки откритието на този отчасти любопитен факт, затлъстяването не е състояние, с което би трябвало да живеем спокойно.

Теглото може да е рисков фактор за развитието на множествена миелома, смятат изследователи от Военно-медицинското училище на Харвардския университет.

Получените от тях данни показват, че индексът на теглото влияе върху образуването на ракови клетки в кръвта, които произвеждат антитела.

Анализът на пропорциите на растежа, теглото и физическата дейност при 136 000 души е показал, че теглото увеличава риска от ракови образования.

Учените са регистрирали 215 случая на тумори на лимфната система сред хора, чието тегло е наднормено.

При пълните или склонните към пълнеене хора рискът от рак се увеличава два пъти в сравнение с пациентите с нормално тегло.

Възможните биологични връзки между затлъстяването и множествената миелома учените виждат във функционирането на клетките на мастната тъкан.

Тези клетки произвеждат сигнала интерлевкин 6 (IL-6), който предизвиква възпаление на имунната система.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .