Банер
veles-2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Можем да се потим в различни цветове
Написано от Маг Селена   
Петък, 10 Август 2007 00:00
Австрийски учени разделили миризмите на хората по полов признак и взели образци от пот, урина и слюнка от 200 участника. Оказва се, че ние можем да се потим с различни цветове! Както твърдят специалистите, хората се отличават един от друг не само по лицето, но и по индивидуалната миризма.

60-годишният пенсионер Джон Редклиф от Ливърпул излъчва такава ужасна миризма, че плаши дори всевъзможните насекоми и животни. Нито мухи, нито комари, нито други летящи твари не прелитат край него, а ако някой заблуден бръмбар случайно се натъкне на Джон, или пада като мъртъв на земята, или отлита без да се оглежда.

Когато Джон Редклиф се появи в зоопарка, сред зверовете започва истинска паника – те започват да сумтят, да кихат, опитват се за си затъкнат носа в земята, само и само да не чувстват отделяния от Джон «аромат». Между другото, това си е истинска загадка – хората около пенсионера твърдят, че Джон не мирише на нищо.


Австрийски учени разделили миризмите на хората по полов признак и взели образци от пот, урина и слюнка от 200 участника. След това изследователите извлекли от пробите хиляди летливи съединения и ги изучили с помощта на хроматографията и мас-спектрометрията. В резултат се установило, че най-много различия има в състава на потта, отколкото в урината и слюнката.

Но това съвсем не е всичко, което може да се каже за човешката пот.Оказва се, че ние можем да се потим с различни цветове! Например, жителят на китайската провинция Гуанжу бил принуден да се обърне към лекари след като започнал да отделя зелена пот.

Ван забелязал тази аномалия за първи път когато помагал на приятел да премести мебелите си. По неговите думи, той имал на челото и под мишниците си зелена пот.
Засега лекарите от болницата в Гуанжу не могат да обяснят природата на цветното потене. Единствената теория, която имат е, че тази пот може да е предизвикана от неизвестен паразит, заселил се в тялото на пациента.


Някои хора имат специфичен неприятен мирис: те миришат на дихлорфос, развалени яйца, риба. Това, разбира се, се среща рядко. Великобритания, например, са известни само 35 случая за последните 20 години.

Несъмнено и в другите страни странно миришещите хора едва ли са толкова много, но пък и учените засега не са намерили никакви епидемиологични причини за това заболяване.

Според твърденията на специалистите, миризмата не е свързана с лошата хигиена. Тя се появява при човека още в детството, а понякога възниква епизодично, при болест или при силно вълнение.

Вуншно Фулхенсио Девара, който живее във венецуелският град Сан-Кристобал, по нищо не се различава от стотиците хиляди подобни венецуелци. Но само докато се намира в спокойно състояние.

Когато Фулхенсио се разсърди, неговите обикновено кафяви очи стават белезникави, а къдравите му коси се изправят и стърчат на всички страни. Само че околните са забелязали, че когато Девара се сърди батериите на мобилните телефони на всички падат, както и акумулаторите на околните автомобили.

Извън строя излизат и електроните тръби на телевизорите и мониторите на компютрите. И накрая, хората твърдят, че от Фулхенсио започва да се отделя толкова гадна миризма, че намиращите се по-близо падат в несвяст. А дребните насекоми просто загиват.

Чилийският вестник Ла епока, който разказва за този уникум, резюмира, че загадката засега си остава неразгадана от учените и медиците.

* * *

На юг от венецуелския град Сан-Фернандо-де-Апуре, по поречието на река Ориноко, се простира обширна блатиста местност. Там тропическата жълта треска свирепства навсякъде като отнася не малко човешки животи.

Още по-невероятен е случаят с жителката на този град Естела Мария Бланка, която се е родила и израснала тук. Тя не само че никога не е страдала от треска, но и никога не е била ухапвана от смъртоносните комари, които се носят на талази над града.

Дори и Естела да се намира в най-гъстия рояк комари, насекомите направо я избягват и гледат да не се доближават до нея. Предполага се че организмът на Бланка изработва особени ароматни вещества, които отблъскват кръвопиещите насекоми.

* * *

Според медиците, причината, поради която телата на някои индивиди отделят неприятни миризми, се крие в неспособността на дадения организъм да окислява триметиламина — обикновено окисляема природна аминокиселина. Той оказва влияние на цял комплекс механизми на секрецията и предизвиква неприятна миризма.

Предполага се, че тази аномалия е наследствена.

За щастие, болшинството от хората на Земята миришат «обикновено». Е, естествено, ако съблюдават правилата за хигиена. А на някои места дори се води непримирима борба с тези, които се къпят само веднъж в месеца. Така кметът на един от френските курортни градове неотдавна утвърдил местен закон срещу лошо миришещите хора.

Сега на полицията е разрешено да спира хора, които се връщат от плажа и да ги подлага на щателно ...подушване. Полицаите могат да разпоредят на всеки, който бъде уличен в излишно благоухание, да се облече в плътно затворена дреха или да се приведе незабавно в порядък.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .