Банер
МАТЕРЬ СВА..jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Пет съвета за срамежливите
Написано от Стоян Захариев   
Сряда, 25 Април 2007 00:00
Само срамежливите знаят истински какво е да си срамежлив. Ръцете се изпотяват, тялото се разтреперва и всички мисли вкупом излитат от главата все едно никога не са били там.

Може симптомите да приличат на влюбване, но усещането далеч не е толкова приятно, защото пречи на нормалната комуникация с други живи същества.

Да си срамежлив не е фатално. Фатално е, ако това пречи на нормалния ти живот. Вижте как можете да се справите с това:

Преборете се с негативните мисли

Защо ви е страх по време на събирания? Защо си забранявате да се намесвате в дискусия, колкото и интересна да е тя за вас? Защо не изказвате мнение?

За да не притеснявате, обидите, нараните, ядосате събеседника.
Защото не искате да говорите глупости, смешки или се притеснявате от мнението на околните за вас.

Това са все мисли, които автоматично изникват в главата на всеки срамежлив човек и пречат на нормалното протичане на какъвто и да е разговор.

Отделете време да изброите притесненията си едно по едно и ги сравнете с реалната ситуация. Сами ще забележите, че повечето от тях изобщо не са верни.

Не можете да спрете да се притеснявате за мнението на другите, но не забравяйте, че е невъзможно да се харесвате на всички, че е човешко да се греши и че провалът не убива.

С времето ще свикнете с тези истини и няма да позволявате на “онези” мисли да тровят съзнанието ви.

Погледнете се от друг ъгъл

Срамежливостта често е резултат от ниско самочувствие. Смятате, че другите ви гледат с лошо око, но истината е, че самите вие не се гледате с добро око.

Намирате се за скучни, нямате доверие в себе си и възможностите си, не се харесвате.

Не трябва да си причинявате подобни душевни рани. Спрете да се самообвинявате, а се погледнете с добро око, както се отнасяте към приятелите си.

Обърнете внимание на качествата си, вместо да се съсредоточавате върху недостатъците.

Направете си списък с добрите си страни и сами ще се убедите, че положението не е изобщо толкова трагично, колкото ви се струва на вас.

Срамежливостта не може да се изкорени лесно. Трябва старание и упоритост, но всеки успешен опит да се превъзмогне това неприятно състояние е точка за вас, за която заслужава да се поздравите.

Изправете се очи в очи с проблема

Първото, което идва на ум на всеки срамежливец, е да избяга от ситуацията, в която се чувства некомфортно. Избягването на проблемите не води до тяхното разрешаване.

Направете усилие и излезте от порочния кръг. Нарочно се поставяйте в ситуации, в които знаете, че ще се чувствате неудобно.

Всяка седмица си поставяйте за цел да прескочите едно препятствие. Започнете с малко, като например да питате някой за съвет в магазина. Хубавото е, че тези хора за това са там и очакват от вас да ги попитате нещо. Те са свикнали на какви ли не въпроси и няма да се изненадат от нищо.

Постепенно повишавайте трудността, като например да отидете на място, на което не познавате всички, но има някой, който да ви представи на присъстващите и така нататък.

Ще видите, че с времето ситуации, които сте смятали за ужасяващи, всъщност не са толкова плашещи и ще свикнете с тях.

Отпуснете се

Не се оставяйте на потока от емоции да ви завладее. Когато усетите, че сърцето ви започва да бие лудо, а ръцете се изпотяват, затворете за миг очи, поемете си дълбоко въздух и издишайте бавно.

Помислете за нещо приятно, отново поемете въздух и ще усетите как връщате присъствие на духа.

Приемете срамежливостта си

Да си срамежлив не е един от десетте смъртни гряха, нито е най-големият човешки недостатък.

Дори можете да превърнете изчервяването от срам във ваш плюс, много хора го намират за изключително симпатично.

А и не е речено, че всички хора на света трябва да са агресивно-комуникативни. Важното е да се чувствате комфортно със самите себе си.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .