Банер
Белбог.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Няма нищо по-лошо от неориентиран мъж
Написано от Румяна Алексиева   
Понеделник, 11 Юни 2007 00:00
Почти няма жена, която да не е изпадала в подобна ситуация: „Ние сме заедно, но не сме се виждали цяла седмица... „ Или: „Нали ми беше казал, че ме обича, какво му беше станало пък сега, че дори не ме хвана за ръката... Ако сте изживели подобна връзка, то добре дошли в царството на неориентираните мъже! Или по-точно на жените, които са си изпатили от тях!
За съжаление за този синдром няма определена възраст нито конкретна първопричина. Някои мъже просто почти цял живот не знаят какво искат от живота и от жената до себе си. Връзки с подобни мъже най-често започват с изпепеляващи чувства още от първата седмица. Той ви среща и твърди, че е открил жената на живота си. Боготвори ви, преследва ви, ухажва ви така, както винаги сте мечтали... Дори в началото да ви е изглеждало пресилено и да сте била убедена, че той не е ваш тип, след няколко опияняващи срещи, вие попадате в капана. И... се влюбвате! От тук нататък, възможните развръзки са две – или той се оказва “Перфектният Мъж” и изживявате истински романс (защо не за цял живот), или се обричате на седмици, месеци или години душевни терзания.

Хората са проектирани така, че когато достигнат целта си, те изпитват моментно щастие, което трае не повече от няколко минути. След това започват да търсят нови цели, които да постигат и да им носят удовлетворение. За съжаление по подобен начин стоят нещата и с голяма част от мъжете. Те се прехласват по някоя жена (понякога дори само го демонстрират) и докато не се убедят, че може да бъде тяхна, не намират утеха. Това обаче не е любов. Не е дори и влюбване. А мания, която много често е начин на живот. Някои мъже са толкова патoлогични случаи, че не гледат на жените по никакъв друг начин освен като на „Коя е следващата?”

При друга група мъже обаче, хаотичното поведение не е така премислено, имащо за цел да улови „жертвата”. При тях става въпрос за несигурност в чувствата и в собственото им поведение. Веднъж те са убедени, че ви обичат, а в следващия момент дори нямат желание да ви видят. Понякога са ентусиазирани и романтични, в следващия момент апатични и студени. Именно подобно поведение обаче подлъгва голяма част от жените. Странно, но именно несигурността ни кара да се оплетем и да се влюбим до неузнаваемост. Опитваме се да задържим моментите на хармония и щастие, защото не се знае колко дълго ще продължат. А когато той изпадне в другата крайност, започваме да търсим вината в себе си.

Нали преди малко всичко беше страхотно, какво му стана сега... Къде сгреших?

За съжаление голям процент от жените попадат в този капан. Това обаче в повечето случаи не е влюбване, а пристрастяване към човека до тях. Те искат винаги да му се харесат и да получат ласка от него. С течение на времето се затварят в себе си и започват да нищят къде се коренят проблемите, без да го споделят с въпросната си половинка, защото според него „всичко е наред”. Жената обаче започва да се чувства все по-неудовлетворена от връзка, в която не усеща достатъчно голяма близост с партньора си и никога не може да е сигурна в реакциите му. Започват депресии и скандали, но тя не взема окончателното решение да се разделят, защото е сигурна, че го обича повече от всичко, макар отношенията им да не са напълно хармонични.

Много често подобен тип мъже са в голяма степен егоисти, заети най-вече със собствените си проблеми, подценявайки присъствието на половинката си. Те са неориентирани не само в отношението си към жените, но и в останалите сфери от живота си. Веднъж решават, че имат желание да се занимават с една професия, а след няколко седмици се залавят с нова. Понякога се събуждат с желанието да са коренно различни хора, например да се захванат с някое ново хоби, но в следващия момент, това им се вижда ненужно. С часове разсъждават върху собственото си аз – за това какви са, какви трябва да бъдат, как да реагират в някаква ситуация, какво е новото им амплоа... Жертва на всяка смяна на настроението и мнението си остава половинката им.

Народопсихолозите твърдят, че това е синдром на балканския мъж, който е свикнал жената да се суети около него и той да е центъра на отношенията им. Това явление в България се усилва още повече и от факта, че голяма част от мъжете не са в икономическо състояние да издържат семейството си, а още по-малко тепърва да създадат такова. Нямат необходимото самочувствие, липсва им увереност в себе си и с времето комплексите вземат превес. От там идва и хаотичното поведение спрямо жената – понякога й гарантират силни чувства, друг път – не са сигурни дали искат да са точно с нея... Без да задълбаваме в излишна психология обаче, нека си го признаем – няма нищо по-лошо от неориентиран мъж! Каквито и да си причините – социални, психологически, наследствени, въпрос на възпитание или чист каприз, обърканите мъже объркват и нашия живот. Ако това поведение е просто етап от живота на вашата половинка, задължително го подкрепете и му помогнете да излезе от кризата.

Ако това обаче, е системно поведение, без логично обяснение, на мъж, който от скоро е в живота ви, то по-добре да се измъкнете на време от капана, в който сте попаднала. Има опасност не след дълго да се окажете влюбена в човек, за чиито чувства никога няма да сте на 100% сигурна. Замислете се логично – ако наистина държеше достатъчно на вас, щеше ли да ви кара да се чувствате така несигурна и често огорчена. Ако сте жертва на подобна ситуация и все още нямате смелост да се опълчите, задайте си въпроса – това ли е мъжът, за който сте мечтали и какво ви носи връзката с него, че пренебрегвате собствените си емоции.

И не забравяйте, че любовта е в състояние да промени всеки, така че, ако той наистина ви обича, би могъл да стане малко по-ориентиран и уравновесен. Нали все пак е мъж...


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .