Банер
Image_4813049_407.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Мумии на русалки
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Вторник, 24 Март 2009 09:27

Mermaid at misemono През XVIII и XIX векове Едо (днешен Toкиo), "миземоно(misemono -пътуващите панаири - циркове)", били обичайна отличителна черта от пейзажа. В тези народни представления участвали занаятчии, акробати и животни в калейдоскопска смес, привличаща късмет, щастие и здраве на зрителите. Една от атракциите била ... русалката.

В панаирите по това време в Европа и Америка също имало русалки, повечето от Япония и Западна Индия. Най-известната била Feejee, на P.T. Barnum, за която разправяли, че я направил японски рибар през 1810г. Долната част била от риба, горната - от маймуна. В Япония това изкуство било до край усъвършенствано.
P.T. Barnum's Fiji Mermaid
Русалката Feejee на P.T. Barnum
Някои стари и мумифицирани русалки все още могат да се видят в храмовете и светилищата на Япония. Тук долу е мумия на русалка в храма Zuiryuji, Осака, дарена от търговец от областта Сакай през 1682. Храмът има също мумии на каппа и малък дракон.Mermaid at Zuiryuji Temple in Osaka
(Link: Nightmare’s Psychiatry Examination)

Други мумифицирани русалки се показват в храма Myouchi, град Kashiwazaki, префектура Niigata. Дълга е около 30 cm с ръце до бузите като в ""Писък" на Edvard Munch (това е честосрещана поза сред мумифицираните русалки). Държат я в малък дървен шкаф, но ще ви я покажат ... ако сте достатъчно учтиви..


 


 


Mermaid at Myouchi
Link: "Писък"от храма Myouchi
На следващата снимка е русалката от храма Karukayado, близо до Hashimoto,префектура Wakayama. 50cм дълга мумия озъбена и с ръце до бузите, както предната. Долната част на тялото е покрита с люспи. По гръдния кош си личат местата, където са били перките, както и чифт зърна.
Mermaid (unknown)
Снимки от храма Karukayado

Следващата снимка (вляво) е на мумия, притежавана от шинтоистка секта в град Fujinomiya, подножието на планината Фуджи( Fuji). 170 cм и е на ... 1,400 г. -една от най-дългите и най-старите в Япония. Русалката е с необикновено дълга гола глава, плешива,с окосмяване единствено между веждите и носа. Очите и устата са отворени. Има ципи между пръстите и остри нокти, а опашката е дълга около 20см. Долната част има костен строеж, подобен на рибите. По цялото тяло личат следт от молци.
Легенда разказва, че тази русалка се явила на принц Shotoku (Shotoku Taishi, VIв.) докато се разхождал край брега на езерото Biwa. Ужасният звяр му раказал, че се е превърнал в русалка като наказание, загдето като рибар е живеела на място за жертвоприношения. Тя твърдяла, че през многото години е разбрала ясно ужаса при отнемането на живот и че вече била готова за замине за Оня свят.

. . Като последно желание преди да умре, обаче, тя помолила принца да ъздаде храм с център тялото й, за да научат хората светостта на живота. Русалката издъхнала, а принцът взел тялото и изпълнил искането. Но след множество странни стуации мумията преминала през няколко храма, докато стигнала дотози при подножието на Fuji.

Fuji mermaid speaks to Shotoku Taishi
Русалката при Fuji
Връзка с легендата има и Kannon Shoji в префектура Shiga - "Храмът на русалката". Мумията тук е 50-см. Твърди се, че този е създадения от принц Shotoku храм. С Н И М К А !!!
А това са сцици на Keisuke Ito (1803 - 1901). Keisuke Ito Човекът, изиграл съществена рола за навлизането на Западната медицина в Япония. Той въвежда ваксинирането срещу вариолата там и е от основателите на Университета в Nagoya, Скицирал е много образци растения и животни. Но ако се поровим из томовете му, е намерим доста фантастични произведени, вдъхновени най-вече от рибите ("фантастични" според автора на този материал. "A дали е така?Кой ще ми каже?" - IYI)

Mermaids depicted by Ito Keisuke


Mermaids depicted by Ito Keisuke

Много благодарности на "ловеца на русалки" Хуан Кабана (Juan Cabana) за неговата осветляваща въпроса информация и вдъхновяващото му търсене на русалките. Разгледайте неговия забележителен музей. A от тук можете да закупитепроизведенията му.
Заб. Авторката на този материал е японка -IYI

Pink Tentacle, 11 Aug 2006

Превод ©Ивайло Иванов



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .