Банер
Makosh.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Аборигените
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Вторник, 17 Април 2007 00:00

  Една от загадките на Австралия е свързана с произхода на коренното население.По този въпрос антрополозите не са единни.Според някои специалисти аборигените произлизат от японския народ аину,според други прародителите им са живели на о. Цейлон,а трети ги свързват с индийските дравиди.Езикът им не е родствен с който и да е друг език в света.Предполага се,че древните жители са пристигнали на континента преди около 30 000 години.

Крал Marriman (Австралия)  и  аину(Япония).

   Аборигенската култура е все още неизчерпаема мина с изненадващи информации за етнографите,странна смесица между свещени символи и митология, магия и езотеризъм.Аборигените,които са останали около 40 000 души,имат съвсем различни възприятия за света от останалите хора.Те боготворят миналото,а поверията и ритуалите им са свързани с митичната епоха,наречена "Времето на сънищата".Светилище на тази вяра е една огромна скала с изненадващи характеристики.

 

 Улуру

  През 1873 г. изследователят Уйлям Госе открива в Северна Австралия серия от скални масиви с формата на купол.Сред тях изпъква по размерите си внушителна червеникава каменна маса,гигантски монолит с височина над 300 м и обиколка 9 км. През онези години министър-председател на Австралия е сър Хенри Айерс,затова в негова чест Госе кръщава откритието си Айерс Рок.Оттогава почти всички туристи включват в своя маршрут най-известната атракция на Новия свят.

   По залез,когато грапавата повърхност на камъка попива червеникавите отражения на слънцето и дълги сенки се протягат между съзвездието от разломи и процепи,с които е осеяна скалната формация,цветовете оживяват и туристите разбират,че си е струвало безпокойството на няколкото часа път с автобус в сърцето на пустинята.Но те не си дават сметка какво представлява ритуалната скала за народа,населявал тези сурови земи хилядолетия преди пристигането на белия човек.

 

Едно от съществата,прекарали пътека през пустинята


   Според аборигените каменният монолит е кръстопът от света на съня,мястото,където през епохата на сънищата народите на кенгуруто-заек и на елмазения питон са воювали помежду си в битки,които са още живи в песните и в церемониите им.За коренните австралийци "Времето на сънищата" е като библейската Книга за сътворението.Митовете припомнят,че когато светът все още се е формирал,хибридни създания - наполовина хора, наполовина животни - са прокарали големите пътеки,които и до днес пресичат необятните австралийски пустини.Те са научили аборигените да оцеляват на тази враждебна територия,където водата не достига и слънцето за минути дехидратира човешкото тяло.Оттогава местните познават основно пустинята,знаят къде и как да се сдобият с вода и храна и живеят в хармония с околната среда.Всеки абориген е природен радиестезист(и телепат-IYI) и усеща инстинктивно водата от километри разстояние.Понятието "Време на сънищата" е тъй вкоренено в съзнанието и в традициите на туземците,че учените още не са успели да разберат значението му.

   Белият човек е кръстил светинята на аборигените Айерс Рок,но те познават червения монолит под името Улуру.Всяка пукнатина,всяка бръчка върху камъка има за тях особен смисъл,свързан с вселената на съня.Тъмно петно от влага върху една от стените например е кръвта на народа на змията,а специфични скални натрупвания са лицето на спящ праотец или гущерът Канджу,търсещ своя бумеранг.Всичко наоколо разказва на кореняците за епичните битки,водени на това митично място.

   Пещерите на Uлуру са пълни със свещени скални рисунки и знаци,които според легендите са издълбани от предците,живели в епохата на сънищата.Някои от рисунките са предназначени само за жени,а други само за мъже.Табу е да се поглежда към пещера за членове на противоположния пол.В пещерата на кенгуруто Мала младите аборигени се посвещават в тайните на съня.Татуирани и изписани с охра,те се събират пред каменен постамент с формата на предшественик човеко-звяр.Ритуалът с посвещаването е особено жесток и цели да укрепи характера на младежа,призван да устоява на болката и съответно на трудностите на живота.

   Табутата и магиите са така здраво вплетени в аборигенската култура,сякаш този странен народ е привнесен в нашия свят.Някои специалисти подхвърлиха хипотезата за далечни контакти с извънземни,с което до известна степен се обясняват аборигенските легенди за "Времето на сънищата",както и изненадващите познания на коренните австралийци в областта на астрономията, конструкцията на оръжия и др.Проклятията за смърт и рисунките в пещерите на Улуру също разпалват фантазията на изследователите,поддържащи извънземната хипотеза.

  
При проклятията за смърт вещугерите нангари използват парче кост от предната част на човешка ръка,което насочват към избраната жертва.Върху костта се издълбават свещени символи,после шаманът запява погребална песен и освобождава магията.Няма значение на какво разстояние се намира неприятелят,духът на костта го настига и отнема живота му. Занимаващите се с тази материя смятат,че омагьосването с кост е най-опасната от всички магии.Проклятието е толкова могъщо,че винаги води до смърт,освен ако нангари реши да помилва нещастника и прекъсне магията.

   Според някои изследователи аборигените са потомци на жителите на т.нар. "Атлантида на Пацифика",като далеч назад във времето Австралия е била част от митичния континент Му, разрушен след глобален катаклизъм.Останал хилядолетия изолиран от какъвто и да е контакт с други цивилизации,когато е открит през ХVІІ в.,континентът е девствена територия с уникална местна култура,възприемаща Вселената и живота далеч от догмите и предразсъдъците на останалия свят.И макар че бързо е станал земя за завоюване,Новият свят и до днес не е асимилиран от европейската култура и пази непокътнати своите мистерии.


  


IYI



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .