Банер
Svarog-2006.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Мащерка и кожни възпаления
Написано от Румяна Алексиева   
Понеделник, 19 Март 2007 00:00

Мащерката действа антисептично и помага срещу всякакви възпаления по кожата. Тя отваря порите и регулира дей­ността на мастните жлези. Бани с мащерка действат успо­кояващо на нервната система, лекуват заболявания на диха­телните пъти­ща. Мащерката има дезинфекционно и дезодориращо действие.

Подходящи за мазна кожа са компресите с мащерка. Ед­на супена лъ­жица изсушени листа и цвят се залива с 400 г вряща вода и се оставя да кисне 10-15 минути.

При изпотяване на дланите или краката се прави запарка с шепа мащерка и половин ли­тър вряща вода. Билката прес­тоява една нощ. След прецеждане се добавя стипца на вър­ха на ножа. Ръцете или краката се топят многократно в от­варата и се оставят да изсъх­нат.

Може да се направи крем за лице с мащерка. При употреба­та му скоро отзвучават екземи, гнойни пъпки и сърбежи. Засег­натите участъци се мажат ве­чер   след   по­чистване. Кре­мът се приготвя от 1 чае­на лъжичка ма­щерка, 1 чаена чаша вода, 50 грама безсолна свинска мас и 10 грама прясно масло. Мащерката се запарва във водата и се ос­тавя да кисне покрита 30 ми­нути. После се прецежда. Маста и маслото се топят заедно на водна баня при постоянно бъркане. Долива се отново затоплената отва­ра от мащерката. Сместа се държи добре затворена в пор­целанов съд на хладно.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .