Банер
БЕРЕГИНЯ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Диетите и упражненията са излишни, когато говорим за отслабване!
Написано от Стоян Захариев   
Вторник, 27 Февруари 2007 00:00
Всеки е генетично програмиран къде и колко мазнини да съхранява тялото му, твърдят учени.
Няма никаква нужда от спазване на диети и физически упражнения, когато става дума за намаляване на теглото. Това е заключението от току-що завършило изследване, чиито резултати отхвърлят изцяло досегашното мнение, че именно ограниченията в храненето и по-голямата физическа активност са ключът към премахване на излишните килограми.
“Всъщност всичко опира до индивидуалното съотношение между поетите калории и тези, които организмът изгаря чрез метаболизма и физическото натоварване”, твърди д-р Лиан Редмън от изследователския център Пенингтън (Pennington Biomedical Research Center) в Батън Руж, щата Луизиана.
“Това, което ние установихме е, че няма никакво значение дали ще се намалят приеманите калории чрез диета или чрез упражнения”, твърди екипът, ръководен от нея в статия от новия брой на Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
В продължение на 6 месеца те са наблюдавали три групи от доброволци. Едната – подложена на диета, намаляваща приеманите калории с 25%, втората – подложена на диета и на всекидневни физически натоварвания и трета – без промяна в нормалния начин на хранене и активност.
Резултатите и при трите групи са били приблизително еднакви - загуба на около 10% от теглото, 24% от телесните мазнини и 27% от мазнините в областта на корема.
“Защо тогава трябва да продължаваме да твърдим, че за да се отслабне, трябва непременно да се спазват диети и да се увеличи физическото натоварване”, питат авторите на статията, като същевременно не отричат ползата от редовните упражнения (особено т.нар. аеробен фитнес) при намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и някои видове рак.
Специалистите са устоновили също, че упражненията не намаляват мастните натрупвания повече в някои части на тялото, а приблизително еднакво навсякъде.
Т.е. те, както и диетите, не могат да свършат работа, ако някой иска да промени сериозно фигурата си на определени места. “Очевидно е, че хората са генетично програмирани къде и колко мазнини да съхранява тялото им... Затова и правилото е същото както и че ябълката винаги ще си остане ябълка, а крушата – круша”, твърдят те.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .