Банер
Svarog-2006.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Върху Норвегия падна най-големият в историята ни метеорит
Написано от Kora   
Петък, 09 Февруари 2007 00:00

Върху Норвегия падна най-големият в историята ни метеорит

Норвегия бе атакувана от един от най-големите метеорити, които някога са стигали до Земята. Според записа на небесното тяло, направен от местния фермер Питър Брууолд, астрономите определили, че космическият пришълец е тежал около хиляда килограма. А взривът от падането му е сравним с бомбата, хвърлена над Хирошима.

В северната планинска част на Норвегия, където било фиксирано явлението, очевидците твърдят, че в небето се появил огнен обект, който за няколко секунди паднал на земята, предизвиквайки мощен взрив и леко земетресение.

Метеоритът се сблъскал със земята в 2 часа 13 минути 25 секунди местно време. В същото време норвежките сеизмолози фиксирали мощен удар и сеизмична активност в района на падането. Специалистите от другите страни възприели със съмнение норвежкото съобщение, отбелязва MIGnews.com. Учудващо е защо досего не са намерени отломки от астероида.

Историята вече знае случаи, когато големи метеорити не са били открити след падането им. Така се е случило с Тунгуския метеорит, който паднал в тайгата на евенките на 30 юни 1908 г. на 65 км от селището Ванавара. Взривът от сблъсъка със земята се чул на стотици киломемтри, взривната вълна повалила дърветата в тайгата на площ повече от 2000 км. Ударът също предизвикал земетресение., регистрирано дори в Западна Европа. А въздушната вълна обиколила два пъти земното кълбо. Но самият метеорит и до днес не е намерен. Също така не е открит и Витимският метеорит, който паднал на север от гр. Иркутск през 2003 г.. Сибирското отделение на руската академия на науките изпратило четири експедиции в района на взрива, но нищо не било намерено.

Трите експедиции в Мамско-Чуйския район намерили само частички космически прах, които доказвали, че метеоритът действително е стигнал до Земята. Четвъртата експедиция така и не могла да се осъществи поради внезапната смърт на началника й Евгений Воробьов.

Подобни данни съобщават и американските учени за падналите метеорити в САЩ и Канада. До днес няма научно доказателство защо изчезват такива огромни тела, от които би трябвало да се запазят поне отломки.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .