Банер
44XNXDG_-PQ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

АСТРОНОМИ РАЗКРИВАТ СТРАННА ВСЕЛЕНА
Написано от Маг Селена   
Сряда, 16 Януари 2008 00:00
Учени представиха застрашителни черни дупки, които сноват из галактиката ни и поглъщат всичко Колкото по-надалече в космоса стига погледът на астрономите, толкова по-странна и бурна Вселена те виждат, предаде Асошиейтед прес.

Докладите, изнесени на 211-ото заседание на Американското астрономическо дружество в Остин, щата Тексас, представиха сини осиротели бебета-звезди, застрашителни черни дупки, които сноват из галактиката ни и поглъщат всичко, изпречило се на пътя им, както и огромен газов облак, който се доближава до нея.

"Живеем в странна Вселена", каза астрономът Кели Холи-Бокелман, която представи теорията си за хищните черни дупки. "Това е Вселената в нейното величие - обобщи Дж. Крейг Уийлър, председател на асоциацията на астрономите.

Променят се представите ни за странно и нормално". Само преди пет години астрономите виждаха няколко хиляди галактики с бурно звездообразуване. Сега те са милиони благодарение на по-мощните телескопи и суперкомпютри. Учените установяват, че това не само обогатява знанията им за основни процеси във Вселената, например как е възникнала и накъде отива.

Те непрекъснато попадат на неочаквани, труднообясними космически чудатости и възможни, но, за щастие, далечни опасности. Много от откритията приличат на звездна версия на брутален филм на Куентин Тарантино.

Космическата жестокост е навсякъде около Земята и се доближава до нея, макар и планетата ни да е в безопасност и в "доста спокоен квартал", каза Уийлър, който е автор на книгата "Космически катастрофи".

Един от примерите е приближаващият се към нашата галактика газов облак с маса 1 млн. пъти по-голяма от Слънцето. Той се движи със скорост 240 км/сек. Когато удари Млечния път", космическите фойерверки ще образуват нови звезди и ще "озарят" района, каза астрономът Джей Локман, който представи откритието.

Място за безпокойство обаче няма. Облакът ще удари Млечния път на място, което е далече от Земята, и то чак след 40 млн. години. Когато астрономите представиха гигантска карта на загадъчната тъмна материя в огромен галактически куп, те обясниха, че процесите сред струпаните галактики са толкова бурни, че вече имат термини за различни видове космическа бруталност.

Гравитационните сили между сблъскващите се галактики може да предизвика "бавно задушаване", при което основен газ постепенно се отнема от жертвата. "Кражбата" е по-бурен процес, при който по-голяма галактика бързо взема газ от по-малка.

Има и "натрапване", което е бързо неблагоприятно прелитане. Миналата седмица астрономите показаха доста брутални космически сцени. Те съобщиха за "сини петна", които според тях са осиротели бебета-звезди. Наричат ги сирачета, защото са родени "сред нищото", вместо в газови облаци.

Странна конфигурация на четири прегръщащи се звезди може да помогне на астрономите да разберат повече за звездообразуването. Млада звезда, заобиколена от прах, пък беше наречена "молец", защото има подобна форма. Спирална галактика има обратни ръкави, а стари звезди, колкото и да е странно, бяха заловени да раждат млади планети. БТА


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .