Банер
11046535_812801388796095_125576623334447744_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ВИКТИМОЛОГИЯ
Написано от Стоян Захариев   
Петък, 09 Март 2007 00:00
Знаете ли, че съществува наука “Виктимология”?

 

Тази наука се занимава с разглеждането и предпазването от ситуации, при които ние можем да се окажем жертви. И като всяка сериозна наука виктимологията има ред общи закони, а казано по-просто – нехитри хитрости, предпазващи ни от неочаквани хулигани.

Например, ако не искате да Ви нападнат във входа на блока, приближавайки се към вратата въртете главата си наляво-надясно: ще забележите подозрителната компания и в същото време ще покажете на следящите жертвата си незабележителни личности, че Вие не правите пропуски и сте наблюдателни. Работата е в това, казва ни науката виктимология, че тези “незабелязващи се” неочаквано нападат, защото Вие просто не сте успели да ги забележите, когато те вече са Ви прихванали с поглед. И още, продължават виктимолозите, трябва да се стараем да вървим по-бързо. Такива хора ги нападат по-малко, защото е по-трудно да се влезе в ритъм. А в същото време правим впечатление на енергична и способна да се защити личност.

Ако искате да покажете пренебрежение към даден човек – избягвайте зрителен контакт с него. Не крийте очите си, а гордо игнорирайте. Това спира, показва Вашата сила. Но това важи само за затворени помещения. Навън е обратното, когато вървите – гледайте право в очите идващите срещу Вас. Нека те да отместват поглед, не Вие. Премият поглед, говори науката виктимология, винаги е демонстрация на сила, увереност в себе си и способност да се защитиш. Между другото, това работи и по отношение на кучетата, ако ги гледате право в очите, животното признава Вашия авторитет и няма да Ви закачи. Но, разбира се с уговорката, че Вие демонстрирате “поглед на силен човек”, а не “бягащия поглед на страхливеца”.

Хулиганите и крадците добре се ориентират в психологията на хората. Разбира се, на едно първично ниво, но и това е достатъчно за да сплашиш страхливеца. Както казват бандитите, “наивника” можеш да го разпознаеш по големите ококорени очи, прекалено откритото лице и детската впечатлителност, която не дава възможност съзнателно да управляваш вниманието си. И затова правим всичко наобратно, хитро и многозначително присвиваме очи, закриваме лицето си и така никой бандит на света няма да ни закачи. Ето колко полезна, във всяко едно отношение, е науката Виктомология!


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .