Банер
СВЯТОГОР.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Фън Шуй - Въпроси и Отговори II
Написано от Катерина Найденова   
Понеделник, 06 Октомври 2008 07:59
Приложен Фън Шуй - 2

костенуркаВъпрос: Костенурката във фън шуй философията – в коя посока трябва да е насочена главата й?

Отговор: Във фън шуй съществуват много различни видове костенурки, които се различават по дизайна на корубите си, по материала или по допълнително включените елементи (например монети за привличане на богатството). Костенурката е една от четирите "божествени" животни – пазители на добрата енергия във фън шуй – това са Зеленият Дракон (Изток), Червеният Феникс (Юг), Белият Тигър (Запад) и Черната Костенурка (Север). Има обаче разлика между образа на сухоземната (за която става въпрос тук) и на сладководната костенурка, тъй като тяхната употреба във фън шуй философията е различна.

Има няколко фън шуй правила за поставянето на костенурката като "лекарство" (защитен амулет/ символ) за различните проблеми. Тя се използва за предпазване и увеличаване на положителната енергия, и за целта се поставя в задната част на дома. Това означава, че е добре да поставите малка статуйка на костенурка в задната част на офиса или пък градината си.

Вторият начин на употреба на образа на костенурката – и по-конкретно на черната костенурка, направена от метал, е да се постави по посока Север. Това е своеобразен катализатор на положителната енергия, насочена към Вашата кариера.


Третото предназначение на костенурката във фън шуй е да донесе стабилна енергия на онази област от фън шуй картата Ви (или Вашата карта Ба-гуа), която има необходимост от повече предпазване и стабилност. Така например добър избор е да поставите каменна костенурка в близост до входната врата откъм западната част на дома си. Камъкът е част от единия от петте фън шуй елемента – елементът земя, а така поставена, костенурката защитава основната врата на Вашия дом. В този вариант главата на статуята трябва да е насочена по посока на вратата.


спалняВъпрос: Лошо ли е според фън шуй спалнята да бъде разположена над гаража?

Отговор: Разположение на спалнята над гаража наистина не е възможно най-подходящото разпределение на помещенията по отношение на фън шуй. Ако забележите, че не спите добре, може би е най-добре да се обърнете към специалист, който да Ви посъветва за подходящ за случая "лек". Той трябва да бъде съобразен с обстановката и цялостната заобикаляща среда.

Защо обаче това разположение не е добро? Има 2 причини за това:
1) Гаражът е място с много движение, "навън" и "навътре", което означава постоянно движеща се енергия – точно обратното на това, от което се нуждаете в спалнята. Тъй като в света на енергията граници не съществуват, то гаражът под спалнята носи една доста нестабилна основа и няма да осигури на обитателите добра релаксация и здрав сън, както и усещане за стабилност в живота като цяло;
2) Паркираните коли отделят специфични лъчения известно време, след като двигателят е спрян. Същевременно спалнята е мястото, което трябва да има най-ниски нива на ЕМП (електромагнитно поле).

Фън шуй "лекарствата" тук ще се фокусират върху създаването на стабилна енергия, като едновременно с това трябва да се обърне внимание и на качеството на въздуха, и на нивото на ЕМП. Така например в помещението може да се постави килим в тъмни „земни" цветове или други декорации с подобна "земна" символика. Ако спалнята е обширна, в нея могат да се поставят зелени растения, пречистващи въздуха (но не твърде наблизо до леглото). Същевременно е добре самият гараж да бъде поддържан чист и подреден, което допълнително ще намали вредното влияние.


растениеВъпрос: Добре ли е за фън шуй да се поставят растения в спалнята?

Отговор
: Въпросът може да бъде разгледан от няколко гледани точки. Първата е чисто практичната – какво правят растенията през нощта? Те, обратно на процесите през деня, отделят във въздуха въглероден диоксид. От тази гледна точка поставянето на зелени растения в помещението не е много добра идея.

Във фън шуй растенията са символ на растежа и живота, а това не е точно онази енергия, от която имате нужда в спалнята. Това обаче не се отнася да речем за едно малко растение, поставено в голямата Ви спалня – ако не става въпрос за претрупване не можем да говорим и за лош фън шуй.

Избягването на живите растения обаче се отнася само за помещенията за сън – навсякъде другаде им дома те са отлично решение, особено що се отнася до нивото на замърсяване на въздуха в съвременните домове.








Източник: fengshui.about.com
www.comfort.bg


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .