Банер
10997358_927266497298074_3415742001400658462_o.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Изображение на жена с дете в "Тайната вечеря на да Винчи"?
Написано от Катерина Найденова   
Четвъртък, 21 Август 2008 08:10
омпютърен спец доказа, че в прочутия стенопис „Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи, който се намира в манастира Санта Мария деле Грацие в Милано, е скрит образ на жена, която държи дете. Фигурата се появявала, когато стенописът от 15 век се наложи върху огледалния му образ. Според италианския компютърен специалист Славиза Пеши на получената комбинирана картина се вижда жена, която като че ли стиска малко дете.

 

Фигурата на жената, която държи дете и се навежда към Христос, се появява когато върху оригинала на "Тайната вечеря" се наложи огледалното му изображение. Снимка: Славиза Пеши

Новината провокира бурен интерес в Интернет. Само няколко часа след изявлението на Пеши уебсайтовете, свързани с Леонардо да Винчи - www.leonardodavinci.tv, www.codicedavinci.tv, www.cenacolo.biz and www.leonardo2007.com - отбелязаха повече от 15 млн. посещения и блокираха заради невиждания трафик.

Много скептични наблюдатели твърдят, че двойното изображение е твърде размазано и избеляло, за да се правят каквито и да било заключения. Г-н Пеши, който разкри находката си през миналата седмица, не иска да прави догадки чие е детето, но любителите на конспиративните теории в Интернет веднага направиха връзка със съзаклятието от бестселъра „Шифърът на Леонардо", в който Исус се жени за Мария Магдалена.

Г-н Пеши твърди също, че наложените едно върху друго изображения показват бокал пред Исус Христос, който символизира благословията му за хляба и виното. Освен това двама от седящите в двата края масата изглеждат като рицари тамплиери. Юда, който трябва да предаде Христос, в огледалното изображение се появява изолиран.

„Попаднах на откритието случайно. Реших да сканирам изображението, принтирах го на прозрачна хартия, обърнах го огледално и га наложих върху оригинала. Получи се нова картина с нови фигури.

 

Италианският компютърен спец Славиза Пеши открива с метода си и по един рицар тамплиер в края на масата на Тайната вечеря. Снимка: Славиза Пеши

От някои от детайлите може да се направи заключението, че не става дума за съвпадение, а за точно направени изчисления," каза Пеши на пресконференция. Ученият отказа да коментира значението на новите фигури, но подчерта, че находката отразява добре известния интерес на Леонардо да Винчи към математиката.

Алесандро Вецози, прочут изследовател на творчеството на Леонардо и директор на музея в родния град на твореца Винчи, е скептичен за откритието. Той подчерта, че стенописът е толкова избелял от времето, че е трудно да се правят каквито и да е нови изводи. Той припомни, че чрез компютри са били състарявани други произведения на Леонардо, като при едно от тях се твърдеше, че прочутата „Мона Лиза" е негов автопортрет.

 

Така изглежда "Тайната вечеря" от монтираните едно върху друго оригинално и огледално изображение на стенописа на Леонардо от 15 век. Снимка: Славиза Пеши

„Не искам да се отнасям негативно, защото приветствам откритията, направени по научен път," каза Вецози. „И дори и това компютърно изображение да не е истинско историческо откритие, надявам се, че е създало нещо великолепно за изкуството".
След „Шифърът на Леонардо" интерпретациите на стенописа стават все повече и повече. Почитатели на Дан Браун твърдят, че един от апостолите вдясно от Исус Христос е Мария Магдалена, от която той има дете.

„Тайната вечеря" е един от най-прочутите и ценни стенописи в света. Тя изобразява вечерята на Христос малко преди смъртта му, както е описана в Библията, когато той съобщава на своите последователи, че един от тях ще го предаде.

e-vestnik.bg


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .