Банер
jQsjxWRg8tE.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

КАК ЩЕ СВЪРШИ ВСИЧКО НА ЗЕМЯТА?
Написано от Маг Селена   
Сряда, 07 Ноември 2007 00:00
10-ина световноизвестни учени споделят своите големи страхове за бъдещето на планетата и обясняват подробно как според тях човешката цивилизация ще бъде засегната от това катастрофално събитие, което трябва да очакваме да се случи в близките 70 години. Според някои пророци планетата ще си отиде така, както е дошла - с голям взрив. Други предвиждат тихо и постепенно унищожаване на живота на Земята, а оптимистите градят теории за мигриране на човечеството по други подходящи за живеени краища на Вселената.

Сър Мартин Рийс, автор на нашумялата книга "Нашето последно столетие", кралски астроном и астрофизик в Кембриджския Университет твърди, че човечеството има шансове едва 50:50 да преживее 21 век, без да му се стовари на главата някоя глобална катастрофа.

Други 10-ина световноизвестни учени също споделят своите големи страхове за бъдещето на планетата и обясняват подробно как според тях човешката цивилизация ще бъде засегната от това катастрофално събитие, което трябва да очакваме да се случи в близките 70 години.

ПРОМЯНАТА НА КЛИМАТА

Според Ник Брукс (научен ръководител на изследователския екип към Центъра за проучвания на климата в Тиндалския Университет в Източна Англия) в края на това столетие парниковият ефект ще се увеличи 2 пъти и средните температури на планетата ще се покачат най-малко с 2 градуса.

На Земята ще настъпи едно постоянно горещо лято, каквото не е имало от половин милион години насам. В най-лошия сценарий това ще засегне климата на повечето континенти, което ще доведе до глобален недостиг на хранителни запаси и разпад на съществуващите социални структури, масови миграции, непреодолими конфликти за ресурси, тъй като някои части от света ще се превърнат в почти необитаеми земи.

Може би промяната в климата на планетата няма да е последният камбанен звън, предвещаваш края й, но със сигурност ще предизвика масови опустушения и гибел на растителния и животинския свят.


КРАЯТ НА ЕВОЛЮЦИЯТА

Рейнхард Стиндъл е доктор по медицина в Университета във Виена. Неговата теория за края на света обяснява, че всеки биологичен вид има нещо като "вграден часовник на еволюцията", който тик-так-а и преброява всяко едно поколение, докато неизбежно стигне до фаталната дата на своя край.

"В края си всяка животинска хромозома е защитена от т.нар. теломери. Без тях нашите хромозоми биха били неустойчиви." - обяснява хипотезата си д-р Стиндъл. При всяко делене на клетката, обаче, копията на теломерите остават непълни и до края на живота ни те стават все по-къси и по-къси с мултиплицирането на клетките.

Накрая, когато те станат критично къси, организмът ни започва да боледува от синдромите на възрастта - Алцхаймер, инфаркт, инсулт или рак, например. Според теорията на Стиндъл, всяко следващо поколение наследява по-къси хромозоми, което след по-малко от век ще доведе до разпад на хромозомите.

Като доказателство за това си твърдение ученият посочва изчезването на цели биологични видове в историята на планетата, което според него не може да се обясни или оправдае само с промените в климата.


ВИРУСНА ПАНДЕМИЯ

Според проф. Мария Замбон, която е специалист по вирусология и е завеждащ Здравната Агенция по заразни болести във Великобритания, през последното столетие сме свидетели на 4 големи вирусни епидемии, включително СПИН, а историята показва, че всеки век затваря страницата на времето с някоя покосяваща човечеството пандемия.

Неизбежно е това да ни подмине и през XXI век, въпреки напредъка на медицината и микробиологията. В момента най-сериозен е проблемът с птичия грип H5, от който страда голяма част от Югоизточна Азия. През 1918 г. този грип покосява над 20 милиона души за 1 година - повече от всички жертви на Първата Световна Война.

Според проф. Замбон се очаква подобна епидемия да се разрази съвсем скоро и то с много по-мащабно въздействие. Вирусът няма интерес да убива всички свои гостоприемници, така че той няма да погуби цялото човечество, но може да предизвика сериозни проблеми за десетилетия напред.

"Ние никога не можем да бъдем напълно подготвени за една такава голяма вирусна атака. Природата в крайна сметка се оказва най-големият естествен биотерорист." - заключва проф. Замбер.


УНИЩОЖИТЕЛНИЯТ ТЕРОРИЗЪМ

"Съвременното общество е по-уязвимо за терористични заплахи, защото много по-лесно можеш да манипулираш и озлобиш група недоволни хора, да ги снабдиш с необходимите материали и технологии и да ги превърнеш в оръжие за масово изтребление.

Най-голямата заплаха за човечеството сега и за в бъдеще си остава тероризмът с биологично или химическо оръжие." - твърди проф. Пол Уилкинсън, председател на Консултативния борд към Центъра за проучване на тероризма и политическото насилие в Университета "Сейнт Андрюс" във Великобритания.

 Неща като антраксът и вирусите на едрата шарка или чумата, според професора, много бързо биха постигнали ужасяващия си ефект в едно модерно глобално общество на комуникациите, технологиите - свят без пространства и граници. Затова тероризмът трябва да се разглежда като транснационален проблем на XXI век.


ЯДРЕНА ВОЙНА

Според маршала от въздушните кралски сили Лорд Гардън, който е и автор на излязлата наскоро на книжния пазара "Можем ли да ударим спирачката на ядрените оръжия?", ядрената война на теория би могла да унижощи човешката цивилизация, но на практика, като че ли това време е отминало.

Все още обаче планетата е под заплахата на 3 взривоопастни точки - Средния Изток, Северна Кория и Индо-Пакистан. От тях най-притеснителна според Лорд Гардън е Северна Корея, заради бързореагиращата си армия, която е готова да започне война при всеки малък инцидент.

Въпреки това вероятността ядрена война да сложи край ва живота на Земята е много по-малка днес, освен ако не говорим за някоя акция на фанатизирани екстремисти, въоръжени с ядрени оръжия.


СБЛЪСЪК С МЕТЕОРИТ

Доналд Йеманс е ръководител на Програмата за близки до Земята обекти, по която се работи в лабораторията на НАСА в Калифорния. Реалният риск Земята да се сблъска с близколетящи обекти в космическото пространство, според него, е почти равен на вероятността да загинеш в самолетна катастрофа.

За да бъде това сериозна заплаха за планетата, летящият обект трябва да бъде с диаметър поне 1,5 км и повече. Подобно катастрофално събитие се очаква на всеки 1 милион години. Опасността идва не само от самия сблъсък, но и от огромното количество прах, който ще насити атмосферата и ще закрие слънчевата светлина за седмици наред, като с това ще унищожи голяма част от растителния свят на Земята.

Освен това сблъсъкът ще предизвика огромни пожари, като резултат от горещото изригване и унищожителен киселинен дъжд. Всичко това ще се случи за доста кратък период от време, така че по-приспособимите видове може би ще оцелеят, ако това изобщо може да прозвучи успокояващо, щом като планетата ще се превърне в най-ужасното и нежелано място за живеене.


РОБОТИЗИРАНА АТАКА

Според теорията на проф. Ханс Моравиц, изследовател към Университета Карнеги Мелън в Питсбърг, вероятността да се допусне грешка в контрола над робо-системите и технологиите всяка година или в период от 2 години е наистина голяма и това може да се окаже катастрофално за живота на Земята.

Той предвижда, че до 2050 г. вече ще са създадени роботи от човешки вид, които ще бъдат разумни същества, с ограничени способности за мислене, но широко разпространени в бита на хората. Тези интелигентни машини ще бъдат създадени, за да ни служат, ще владеят всички наши умения, ще работят за постигането на всички наши цели и изобщо ще бъдат нещо като деца, създадени от човешкия разум.

Те ще имат приложение не само в домакинството, но и ще бъдат натоварени с много отговорни задачи, като диагностика на здравето, лечение и терапия. Те ще бъдат наши наследници във всички професионални сфери. Въпросът, който тревожи професор Моравиц, е какво ще се случи, ако на този така добре хармонизиран технологичен свят изведнъж му се дръпне шалтера?


ВЗРИВ ОТ БЛИЗКА ДО СЛЪНЦЕТО ЗВЕЗДА

Нир Шавив е преподавател по физика в Университета Хебрю в Йерусалим. Той твърди, че на няколко десетилетия по една зведа-гигант от нашата галактика експлоадира, като Супернова.

Космическите лъчи (носители на високоенергийни частици като гама-лъчите) се разпръскват във всички посоки и ако се случи Земята да преминава в близост, те биха могли да предизвикат нова ледена епоха.

Най-голямата опасност за Земята от подобна катастрофална случайност има, когато планетата преминава през спираловидните ръкави на Млечния път, където се намират повечето Супернови.

Това се случва приблизително всеки 150 милиона години. Индикаторите от палеоклимата показват, че на Земята е имало такъв период, с много повече лед на полюсите и дълги ледени епохи по нова време.

В момента планетата излиза от Стрелец-Карина в Млечния пт, което обяснява и по-топлия климат на Земята за няколко милиона години. Но след около 60 години Земята ще навлезе в Персей и леденият климат отново ще има своя шанс да скове планетата, според Нир Шавив.


СУПЕР ВУЛКАНИ

Според професор Бил Макгир (ръководител на Изследователския Център Бенфийлд за научни догадки към Лондонския Университет) приблизително на всеки 50 000 години на Земята изригва супер вулкан. В резултат на което повече от 1 000 кв. км от сушата бива унищожена от вулканичен прах, а континентите се забулват с прах и серни газове, изхвърлени в атмосферата.

Това пречи на слънчевата светлина да достига до земната повърхност, в следствие на което земните дни заприличват по-скоро на пълнолунни нощи. Таупо в Нова Зеландия е последният супер вулкан, изригнал преди около 26 500 години.

Най-разрушителният в човешката история обаче е вулканът Тоба в Суматра (Индонезия), който е вилнял за последно преди 74 000 години. Тъй като се намира близо до екватора, под пагубната му власт са попаднали и двете полукълба.

Според професор Макгир вероятността Земята да погине от супер вулкан е 12 пъти по-голяма от теорията за метеоритния сблъсък. А шансът това да се случи в близките 70 години надвишава 15%. Взривоопасните места, за които трябва да се внимава, са онези, създавали плоблеми на Земята и преди - Йелоустоун в Щатите и разбира се, Тоба.

 Но още по-притеснителното е, че супер вулкан може да изригне и от някоя нова точка, за която въобще нямаме данни, че е съществувала досега - например под джунглата на Амазонка.


ЗАПЛАХАТА ОТ ЧЕРНИ ДУПКИ

Ричърд Уилсън е професор-изследовател към факултета по физика в Харвардския Университет. Той обяснява теорията си за унищожението на Земята от черна дупка със съществуването на най-големият ускорител на частици, създаден преди около 7 години в Националната лаборатория Брукхевън в Ню Йорк.

"Рискът, произтичащ от този факт, се крие в това, че поради небрежност е възможно мощният ускорител да създаде достатъчно голяма черна дупка, с поле, способно да погълне Брукхевънската лаборатория, а защо не и останалата част от планетата." - твърди проф. Уилсън.

Използвайки информацията за черните дупки в космическото пространство, учените правят някои изчисления и установяват, че Брукхевънският ускорител наистина е способен да произведе такава черна дупка. Затова може би нюйоркчани си разказват черни вицове, че бъдещето на града и на цялата планета зависи от добрата концентрация и ведрото настроение на изследователите физици в Брукхевън.



Автор Илиана Димова


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .