Банер
Макош-2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ПОМАГА ИЛИ ВРЕДИ САМОДЕЛНАТА МАГИЯ
Написано от Маг Живин   
Сряда, 04 Юни 2008 00:00

 

- Маг Живин, във ваши интервюта неведнъж споменавате, че е възможно всеки сам да направи магия за себе си, защото всеки човек е магьосник. Тогава необходими ли са магьосниците, които се обявяват в пресата, в електронните медии и т.н.?

МАГ ЖИВИН: В деветдесет и девет процента от случаите обявените магьосници са по-скоро набедени магьосници и са ненужни, доколкото са или чисти мошеници, или луди за връзване, а доста често и двете заедно. Но ако трябва да отговоря точно на въпроса ви, ще кажа, че понякога е напълно достатъчно човекът да направи някакво магическо действие, за да развали чужда зловредна магия или да постигне нещо повече в дадена ситуация, но в някои случаи това само влошава нещата допълнително. Различно е...

- Бихте ли ни казали нещо повече по въпроса.

МАГ ЖИВИН: С удоволствие. Както неведнъж съм споменавал правенето на някои по-прости магически действия е по силите на почти всеки човек. Но не е по силите на всеки човек да предвиди или провиди крайният резултат от магията.

По книги, вестници, сайтове и всякакви други информационни средства е пълно с рецепти за това как да си направим магия за еди-какво си. Но рецептата свършва до това как се прави магията за постигане на нещо, но не и как се разваля, ако нещата се объркат. Нужно ли е да споменавам, че най-често се търсят любовни магии, магии за пари, магии за здраве и други. Няма лошо – кой каквото му е на сърце, но не всичко в този живот може и бива да се постига чрез магия, защото постигнатото чрез сляпа магия се плаща по други начини и понякога не най-приятните.

- Искате да кажете, че е по-добре да не се занимаваме с готови магически рецепти.

МАГ ЖИВИН: Не искам, а направо го казвам. Ако нямате вътък на магьосник, по-добре стойте настрана от тези неща. Магьосник не се става след една прочетена статия или книжка, макар мнозина от рекламиращите се да са точно такива. Всъщност ви лъжа – доста голяма част от тях едва пишат и четат... Просто са сметнали, че в това поприще могат да лапат луди пари – това и правят, а не магия.

Но да се върнем на въпроса. Защо е по-добре да не се правят „волни изпълнения“ в магията. Защото тя е наука и изкуство и се усвоява бавно с години трупане на опит и познание. Дарбата е само едната страна на медала. Тя е нещо като спортен автомобил – можеш да печелиш състезания с нея, но за да го постигнеш, трябва първо да се научиш да караш, после да се научиш да караш добре и трето – да се научиш да караш съвършено – едва тогава автомобилът може да разкрие истинския си шампионски потенциал.

Защо примерно мъжът или жената решили да понаправят някоя магия не отидат да направят някому мозъчна операция, ей-така, само веднъж в живота?! Ще се уплашат, че нещо ще сбъркат и ще убият човека, защото нямат нужните знания и умения, опит специализации и т.н. В магията е същото, но хората си мислят или се преструват, че не е, защото им е по-изгодно да напъхат глава в пясъка за малко – колкото „да им се сбъдне желанието“.

- А попадали ли ли сте на случаи, в които някой си е навредил, чрез магия?

МАГ ЖИВИН: Попадал съм и на други случаи... Ако говорим сериозно това е доста честа история. Ето например, наскоро при мен беше дошла г-ца М. Била влюбена в съседско момче, била на възраст за женене. Момчето обаче не й обръщало внимание. Класическа ситуация за самоделна любовна магия. Позавъртяла се насам-натам и попаднала на някакъв „многоучен магьосник“ от малцинствата, който за добър ден й продал два три талисмана, след което срещу допълнително заплащане й прошушнал какво да направи, за да спечели любовта на момчето. Ходила по пресни гробове, копала пръст, мъкнала вода от разни извори и т.н. Направила каквото й казали и момчето взело да й обръща внимание, после да й обръща още повече внимание, накрая вече не можела да се отърве от вниманието му - и така близо година. Уж това искала, а вече не го искала.

Между нас казано точно това е най-честият случай на „заплащане“ за черната магия, която си сторил или поръчал – дава ти се исканото в най-пълна мяра, но ти се взема желанието за него, съответно и насладата от него. Да ви кажа честно, мъчението е невероятно. Набързо оправих нещата, но сблъсъкът на младата жена с магическата реалност наистина я беше разтърсил из основи.

- А не трябва ли магьосникът, след като взема пари да направи магията сам?

МАГ ЖИВИН: Трябва – щом взема... Но за това първо трябва да е магьосник. На второ място ще спомена, че има един клас магии, които човек трябва да си направи единствено сам, като по този начин поема отговорност за действията си. Това са магии „на парче“. Те могат да влошат доста съществено живота на правещия, както и на неговата жертва, ако има такава. За да ви го обясня по-добре ще ви кажа, че роденият магьосник, този който живее с магията, диша с нея..., който вижда света като магьосник, никога не вкарва магия „на парче“ в живота си, защото много добре знае какво означава подобна позорна кръпка.

Той няма да седне да си прави любовна магия за тази или онази, няма да си прави магия за пари или за гардероб, защото просто пред очите му е мирозданието в своята реалност и той знае кои потоци от него да използва, за да постигне нещо, ако иска и ако все пак го вълнува нещо за постигане. Не ви говоря за безумците от еди кое си посвещение или лудите лелки, оглавяващи измислени световни класации на екстрасенси. Подобни панаирджийски изпълнения могат да впечатлят единствено идиот, а смятам, че все пак говорим за сериозни неща.

- А вие все пак не работите ли понякога магия „на парче“, макар и за други, а не за вас?

МАГ ЖИВИН: Ще се задоволя да кажа, че понякога може и да изглежда, че работя „на парче“, но привидността винаги лъже.

- Споменахте, че е важно човекът сам да си поеме отговорността. Бихте ли ни обяснили по-подробно...

МАГ ЖИВИН: Вижте, аз не работя по този начин. При мен идва човек и търси помощ – ако е възможно да се помогне чрез магия, помагам му. Обаче рецепти не раздавам – не че не зная подобни магийки, но просто не подсторвам човека. Но мнозина се изкушават да вземат пари и да дадат готова магическа рецепта, без да предупредят за последствията.

Сега ми идва в главата един скорошен случай. Г-жа И. ме беше потърсила за разваляне на черна магия. Първо си била поръчала водосвет на къщата, тъй като болестите и несретите прекалено зачестили в дома й. Резултатът бил кратко подобрение и последвало тежко влошаване. Решила да се примири, но когато уволнили от работа мъжа й, а дъщеря й се развела и се пренесла при тях с двете си деца, г-жа И., решила да отиде при магьосник за изчистване.

Първо попаднала на някаква „велика“ тетка, която й набутала лъжичка захар увита в плат и й отупала парите без да направи нищо. След това отишла при някакъв друг, който за много по-малко пари и дал готова рецепта как да си изчисти дома от всякакви магии. Направила го и, о чудо, светът и се разлетял на съставните си части. Както самата жена споманя в разговора с мен: „Допреди това чистене мислех, че по-лошо не може да стане...“ Започнали скандали, побоища всяка вечер, мъжът и започнал да се заседява в кръчмата. Бившият зет дошъл една вечер и за нула време потрошил прозорците до един.... Приказка без край.

По време на анализа установих, че при нея става въпрос за професионално изработена магия, която тя беше подлютила допълнително с „изчистването“. След взетите от мен мерки нещастията бързо стихнаха и постепенно настъпи желаното и търсено подобрение.

- Ако ви разбирам правилно, не препоръчвате самодейни магии?

МАГ ЖИВИН: Не мога да препоръчвам или да забранявам. Мога само да кажа как изглеждат нещата. Все пак, ако се поставите на мястото на г-жа И., няма да ви е много весело. Да ви дам магия, с която да се справите сама в подобно положение е като да ви пратя да разгоните сама с клечка за зъби, група развилнели се главорези с ножове. Във всяка ситуация трябва да се спазва принципът на съответствието. Народът го казва по-простичко, но пък е валидно във всеки аспект на самоделната магия: „Каквото повикало, такова се обадило“



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .