Банер
В ВАЛЬХАЛЛУ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ПОСЛАНИЕ 117 НА МАХАРИШИ ШИБЕНДО ЛАХИРИ
Написано от Маг Селена   
Събота, 02 Юни 2007 00:00
Но никой не разбира значението на пътуването, насочено навътре, и вглеждането в множеството психологически регистрации, които съставляват илюзията, наречена „аз”.

Послание 117

Париж, 14 април 2007г.

Варанаси Ганга

Свещената река Ганг започва пътуването си от Хималаите на север и свършва на юг в Индийския океан. Свещеният поклонически град Варанаси е разположен на брега на Ганг в тази част от течението й, където реката прави обратен (U) завой и потича на север по посока на своя извор - Хималаите. Това е покана за навлизане в науката за вътрешното разбиране, в която „азът” е илюзия. Хората, уловени в илюзията, не разбират. Някои идват отново и отново, за да се потопят в тази свещена река, някои идват само веднъж и повече никога не се връщат, други идват понякога, от време на време според своето себично удобство. Но никой не разбира значението на пътуването, насочено навътре, и вглеждането в множеството психологически регистрации, които съставляват илюзията, наречена „аз”.

Много хора идват при Шибенду единствено, за да го обиждат. Някой остават шокирани, понеже не намират утешителни думи, които да им дават приспиваща сигурност, и затова никога не идват отново. Други все още продължават да се връщат, надявайки се безнадеждно, че някой ден може да бъдат възнаградени. Но тези, които са озарени от истинско разбиране, незамърсено от разделителния процес в човешкото съзнание, само те остават постоянни в споделянето на енергията на разбирането с Шибенду година след година. Макар че тази група е много малка, тя все пак е достатъчно голяма и отговаря за непрекъснатите пътувания на Шибенду по цял свят, въпреки тежките препятствия като извънмерната ишиасна болка, хирургическите операции, нуждата от почивка и възстановяване, други терапии и т.н. И така огънят на виждането на „това, което е” се разпространява и изгаря много от боклука на търсенето на „това, което би трябвало да бъде”.

Има и непоправимо глупави мозъци, които също продължават да идват отново и отново. Познавайки ги добре, Шибенду продължава да ги „пощипва” от време на време, за да покаже финото и дълбоко замаскирано объркване, което спира разбирането и свободата от игото на самомнението. Но тогава котката си показва ноктите. Те започват да пищят като ужилени: „Шибенду е изпълнен с критицизъм и спорове в името на истината, което наранява много хора и затова те повече не идват.” Оставете ги, нека не идват отново и да вървят по дяволите с тяхното лицемерие, лъжливост и лукавство. Шибенду не е политик, копнеещ за подкрепа от огромно мнозинство. Той не прави каквато и да било пропаганда от ничие име и не убеждава никого в нищо. Шибенду няма гледна точка, така че не става дума за приемане или отхвърляне на друга гледна точка. Нека глупостта се забавлява с добри и лоши идеи за каквото и да е, включително идеи относно Шибенду, йога, криите и ученията.

Посланието е в отговор на писмо от един дългогодишен ученик от Франция, което бе прочетено току що след повече от месец, тъй като Шибенду пътуваше, като разтърсваше и взривяваше хората из Испания. Слава богу, че те са схватливи и сетивни в живота (не глупави и сантиментални в ума). Tе помолиха за двумесечна обиколка в Испания догодина, а не само месец, както се случи тази година.

Крайно време е за този стар приятел на Шибенду да прекъсне връзките си с ученията. Нека си остане напълно захласнат в своите умствени построения и формулировки. Нека се забавлява, като преустройва илюзията, наречена „аз”, с помощта на неспирни идеи. Много хора са изоставили Шибенду, нека той добави още един към техния брой. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Любовта от тялото на Шибенду е също огънят (рудра) на Шива (не-ума). За да укрепи своите фрагментации, умът трябва да избяга от огъня колкото може по-бързо, в противен случай ще бъде изпепелен, което е най-любимата козметика на Шива.

ДЖАЙ ОГЪН



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .