Банер
10616142_10203031146567150_5063189959696038187_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ОЩЕ ЗА МАХАВАТАР БАБАДЖИ
Написано от Маг Селена   
Събота, 10 Ноември 2007 00:00
През септември 1970 г. се изкачил на планината Кайлаш и в близост до малък храм, в поза "лотос" прекарал 45 дни в медитация, а накрая възвестил посланието, заради което дошъл на този свят.

Махаватар е яваването на Бог в човешко тяло без човешко раждане.

За пореден път Шри Бабаджи се явил във физическо тяло през юни 1970 г. в една пещера, която съществува от хиляди години в подножието на планината Кумаон Кайлаш, зад свещената река Гаутама Ганга, срещу неизвестното селце Хайдакан в щата Утар Прадеш.

Не се знае нищо за произхода и семейството му.

От самото начало 18-годишен младеж, Бабаджи показал своите божествени способности - голяма мъдрост и духовно излъчване. Той знаел наизуст свещените писания на хинди и санскрит, без да личи, че е бил обучаван някъде. Месеци наред почти не ядял, но имал неизчерпаема енергия.

През септември 1970 г. се изкачил на планината Кайлаш и в близост до малък храм, в поза "лотос" прекарал 45 дни в медитация, а накрая възвестил посланието, заради което дошъл на този свят.

Идването му било предсказано в старите писания от светеца Махендра Баба.

Последователите на Бабаджи го почитат като вечно божествено същество. Големите и малки чудеса, които извършвал всеки ден - четене на мисли, лекуване на всякакъв вид страдания - надхвърлят човешките възможности.

Много западни ученици на Бабаджи го смятат за голям психолог, а много индийци го виждат в съвсем друга светлина: като аватар на Шива.
Шива е един от трите аспекта на Бога в индийската космология. Брахма е сътворяващият, Вишну - запазващият, а Шива - разрушаващият аспект.
Индусите вярват, че тези аспекти на Бога могат да бъдат материализирани в човешка форма. Въплъщенията на Вишну са смъртни, а на Шива - безсмъртни.

Махендра Баба често споменавал на своите ученици, че и двамата - техният любим Хайдакан Баба и Бабаджи на Йогананда - са въплъщения на Шива. Освен това било предсказано, че когато следващият път Шива се яви в човешка форма, той ще има белег на десния прасец, на лявата ръка, символи на Шива и зодиакални знаци по стъпалото.

След известно противене Бабаджи позволил краката му да бъдат оцветени и фотографирани; на снимките се видяли телец, кобра, тризъбецът на Шива, ОМ с брамински шрифт, и знаците на Лъва и Овена.

Бабаджи препоръчвал повтарянето на древната мантра ОМ НАМАХ ШИВАЯ. Това е молитва на санскрит, която означава отдавам се, прекланям се пред Теб, търся закрила в Теб, да бъде волята Ти.

Веднъж той казал, че чрез повтарянето на тази мантра, която е единственият лек за болния дух, човек може да бъде пречистен ... Той посочвал и други мантри, и учел да се повтаря Божието име и всички вярващи да живеят в истина, простота и любов.

Бабаджи често казвал, че физическата работа, извършена безкористно, води до промяна на съзнанието. Затова считал работата за богослужение. В Хайдакан карма йога заема няколко часа сутрин и следобед.

Всеки върши това, което умее - в кухнята, в градината, в болницата, при строеж или ремонт на някоя сграда. По време на пребиваването на Бабаджи тук се извършва неимоверно много работа: построяват се храмове, жилищни сгради, регулира се реката - и всичко това без технически средства. С енергията си той мобилизира неподозирани сили у всекиго.

Той подчертава и важността на крия йога. Всекидневната ни работа от сутрин до вечер е истинска крия йога. Няма нищо на този свят, което да не е крия йога. Даже яденето и спането, и процесът на храносмилане са крия йога. Молитвата е крия йога. Да служиш на хората е крия йога.

От всички страни, с които Бабаджи ни се представя, най-смущаваща е идеята за разрушението. Той предрича тежка световна природна катастрофа и войни. Индийските ученици на Бабаджи даже считат, че той е натарадж - най-ужасния аспект на Шива. Той трябва да разруши незнанието, за да дойде нова духовна ера.

Бабаджи събира учениците си от предишни прераждания, за да ги научи на новата крия - повтарянето на ОМ намах шивай - с което да се спасят от идващите събития.

Даджо Неф от САЩ разказва:
"Знаех за предсказанието още преди да дойда в Хайдакан. Познавам дивия и войнствен натарадж Шива, представян в индийското изкуство и митология, но Бабаджи по нищо не прилича на духа на разрушението. Мислено го помолих да разреши загадката и след няколко дни сънувах странен сън.

В едно сърце видях да гори пламък на свещ. Знаех, че това означава любов и себеотдаване. Пламъкът се увеличаваше и виждах, че той изгаря и пречиства всичко, което не е любов. Всички тъмни неща, които не отговаряха на силата на любовта на пламъка, бяха погълнати от него, за да сторят място на доброто, което искаше да дойде.

Така разбрах, че "разрушаващият" аспект на Бога е всъщност изключително интензивна вибрация на любов, която не унищожава нищо със същата вибрация, но разрушава всичко, състоящо се от по-низши вибрации - алчност, жестокост, егоизъм. Разбрах дълбокия смисъл на Ом НАМАХ ШИВАЯ като защитна мантра.

Ако ведическата представа за мантрата е правилна и повторението й предизвиква в човека аспекта на Шива, то той би оцелял, ако през него премине енергията на Шива, защото в него вече има от тази енергия."

Превод: Стефка Никанорова


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .