Банер
526813_445903392152965_1386684995_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ШИБЕНДО ЛАХИРИ ЗА КРИЯ ЙОГА
Написано от Маг Селена   
Вторник, 02 Януари 2007 00:00

Различни умствени замърсявания се разпространяват в името на Крия Йога, тъй като тя има голяма пазарна стойност вследствие на известната книга на Йогананда

- Какво представлява Крия Йога и каква е нейната цел?

Нека кажа какво тя не е:
* Тя не е физкултурна програма;
* Тя не изисква принадлежност към която и да било система от вярвания;
* Тя не подкрепя нито една секта или култ;
* Тя не подкрепя Гурутата като личности, от които можем да получим бързо утешение и евтина психологическа сигурност.


Гуру - това е процес и енергия, която разпръсва тъмнината на ума. Гуру не трябва да предоставят успокоения, чрез които да останем да се забавляваме в нашия умствен затвор.


Крия Йога е наука за вътрешното съществуване (битие):
* Тя е центростремително действие, а не центрофужна дейност на ума.
* В Крия Йога разбирането е, че умът и неговите ирационални дейности, основаващи се на страх и фантазии, са основната причина за нашата болка и страдание.


Умът е наш приятел в техническия свят, но е наш враг на арената на тщеславието, користните интереси и емоционалните удоволствия.
А егото, което е злокачественото проявление на ума, е само полезна фикция за целите на всекидневната ни дейност. В противен случай войните и убийствата не са нищо друго освен крайната точка на разрастване на егото.
Крия Йога ни дава възможност да разберем, че е възможно да бъдем освободени от ума, като той ще работи тогава, когато това е необходимо.
Крия Йога е интеграция (Крия означава действие, Йога означава интеграция) между действието, породено от чистото разбиране (което не е установяване в удобни заключения и идеи), и дейностите на ума. Тя е ИНТЕГРАЦИЯ между свободата и ограниченията. Тя е отвъд ограниченията, а не против ограниченията.


Целта на Крия Йога е да бъдем в естественото си състояние, което означава, че тялото е освободено от мъртвата хватка на ума. Така тялото бива инструктирано от жлезите и чакрите, а не от мислите.
В естественото ни състояние мисълта не е в отчайваща непрекъснатост. Една необхватна тишина е възможна в пролуката между мислите.

- Каква е най-висшата човешка цел за човечеството?


Ако се опитвате да намерите значение и цел в живота на човека, вие призовавате към убийства и самоубийства. Животът съществува така красиво, защото няма какъвто и да било смисъл. Той е нелогичността на чудото на сътворението. Той не е някаква удобна логика на ума.
Целта на живота е да живеем и да живеем мирно на всяко ниво на съществуването (индивидуално, семейно, обществено, национално и международно) и това е единствената цел на живота. Всички други цели са продукт на алчността на претенциозния ни малък ум.

- Какво е егото?

Егото е фикция, която е полезна за паспорта, шофьорската книжка, кредитната карта и т.н. Когато егото служи само за справка, то не е проблем. Когато служи за самоусилване, то става злокачествеността на ума и неговите емоции и сантименталност. Интелектът е изразното средство на паметта. Умът е пристрастността към нещата в паметта. А неговото върхово проявление е егото.

- Какво представлява невежството?

Трябва да правите разлика между невежество и невинност. Крия Йога е движение от невинност към невинност и следователно тя разпръсква невежеството на ума и неговите митове и болести.

- Кой може да практикува Крия Йога?


Всеки, който се чувства преситен от живота, изпълнен с фантазии и страх, и от повърхностното живуркане, създадено от обществения морал, основаващ се на импулсите на ума към придобиване и натрупване и на неговите условни рефлекси, е готов да практикува Крия Йога.

- Какви са пречките да се практикува Крия Йога?


Крия Йога се рекламира на духовния пазар чрез всички видове очаквания и страхове. Някои от хората, които идват, за да получат нещо чрез Крия Йога, са такива, които пазаруват на духовния пазар. Те се интересуват от забавления и вълнения. Те не се интересуват от благословията и благодатта. Така че те не продължават с Крия Йога. Основните пречки са алчността, наивността, стремежът към задоволство, страхът и фантасмагоричните идеи.

- Какво е Самадхи?


* Това не е да изпаднеш в кома и след това да казваш, че по време на Самадхи си имал такова или онакова изживяване.
* Реалността е движение в енергията на съществуването, а не оплитането в изживявания.
* Така наречените духовни изживявания са условни рефлекси от резервоара на културните наслоения и ангажираността с определени традиции.
* Самият факт на изживяване е доказателство, че това, което се изживява, не е истинско, защото изживяването се случва чрез процеса на познание. А познанието е възможно само когато то вече е в паметта. Познанието се превежда на езика на изживяването чрез вербализация и думи.
* Самадхи означава да бъдете установени в равновесие и спокойствие.
* Тогава умът не създава проблеми от потока на живота. Той преминава през всяка ситуация в абсолютно безгрижие.
Умът вирее чрез проблеми и преследвания. Самадхи е състояние, в което няма проблеми и преследвания. То е състояние на не-ум - най-висшата интелигентност и възприемане.

- Какво е Вашето послание?

Аз нямам послание. Моето послание сте вие. Вгледайте се в себе си. Бъдете светлина сами за себе си. Започнете едно центростремително пътуване. Практикувайте Крия Йога. Бъдете достъпни за възприемането, а не просто за жадуване на изживявания.

Егото е фикция, която е полезна за паспорта, шофьорската книжка, кредитната карта и т.н. Когато егото служи само за справка, то не е проблем. Когато служи за самоусилване, то става злокачествеността на ума и неговите емоции и сантименталност. Интелектът е изразното средство на паметта. Умът е пристрастността към нещата в паметта. А неговото върхово проявление е егото.

 

 


.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .