Банер
10369601_723667421039571_6902133006729156366_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Болестите се броят наесен
Написано от Катерина Найденова   
Неделя, 14 Октомври 2007 00:00

Почти всеки над 30-те през есента страда от 2-3 хронични заболявания.

 

Така типичното за есента мрачно настроение е способно бързо да пробуди гастрита и язвата, половите инфекции и заболяванията на ставите, да предизвика различни възпаления и дори да се отрази на външността.
Болестите са разнообразни, но всички те имат нещо общо - провокират се от отпадналост, слабост в нервната система и имунитет и от неправилния начин на живот особено през есента.

Всички психози, неврози и депресията се изострят през есенните месеци. През този сезон се извършва сериозна промяна в природата – съответно организмът се опитва да се приспособи към застудяването и намаляването на слънчевите часове, а главата трябва да свикне с мисълта, че трябва да се работи, а лятната отпуска е твърде далече. На мнозина това се отразява негативно и то се вижда.

Отделните хора реагират на есента по различен начин. На едни им се спи, на други настроението е все лошо и сякаш всички наоколо са им виновни.
Статистиката показва, че освен от нервни и психически разстройства почти всеки човек над 30 години през този сезон страда от 2-3 хронични заболявания.

Най-силно подвластни на нервно -психичните фактори са болестите на стомашно-чревния тракт.
Гастритът и язвата могат да се изострят при някои хора буквално за часове. Появява се усещането за тежест в стомаха, киселини, гадене , повръщане. За гастрита е характерна т.нар. "безсистемна" болка – и от глад, и след хранене. Ако болката се появява 2-3 часа след хранене, потърсете лекар.

Често през този период се наблюдава и т.нар. патогенна флора в червата. Пациентите се оплакват от внезапната поява на обрив, акне или мрежа от кръвоносни съдове по лицето, които са основателна причина за тяхната тревога. След лечение, назначено от гастроентеролог, обривът изчезва, но мрежата от съдове остава. За нейното премахване трябва да се назначи друг курс на лечение - прием на препарати, които възстановяват работата на нервната система. Понякога накрая се прилага и индивидуално подбрана козметика. По този начин ясно може да се проследи веригата: нерви – стомашно-чревен тракт – кожа на лицето и не е трудно да се определи кой ще страда най-много през есента.

Редица хронични заболявания "уши - нос – гърло" също "обичат" през лошото време:

- Остеохондрозата - към нея е предразположена практически всяка жена над 30 години. Преохлаждането в условията на повишена влажност и резките промени на времето, по-малко подвижният начин на живот са благоприятна почва за изостряне на това заболяване.

- Безсънието – то се развива по-често при жените на фона на стрес (60%), отколкото при мъжете (40%) и води до хронично изтощаване.

- Заболяванията, предизвикани от полови инфекции (те приличат на възпалителните). Най-разпространените оплаквания са цистит, микоплазмоза, херпес. Хламидиозата е най-коварното сред тези заболявания, защото нейният възбудител прониква във всички тъкани на организма, мускулите и костите.

Учените предполагат, че причината за изострянето на хроничните заболявания през есента е нарушението на концентрацията на мелатонин – хормонът, който се произвежда от епифизата.

Есенни съвети

1. Глезете се. Ако потиснатото настроение през есента ви е познато, планирайте отпуската си именно през този сезон и се порадвайте на морето и слънцето в някоя друга по-топла страна.
Ако мрачното настроение се появи внезапно, поглезете се с някакви дреболии и се опитайте положителните емоции да бъдат повече от отрицателните.

2. Взимайте валериана. Освободете се от мрачните мисли, а вечер приемайте според инструкцията валериан (таблетки, а може и чай). Подходящи са и таблетките с комбиниран състав "глог – мента - валериана".

3. Не си правете експерименти, като се замолекувате! Не вземайте сода за язвата, а потърсете своя лекар. Забравете и за хранителните добавки и билковите комплекси, ако вярвате, че те ще решат сериозните ви проблеми.

4. Пазете си ставите. Ако почувствате сезонна болка в ставите, приемайте витамини от група В и калций.

 



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .