Банер
jQsjxWRg8tE.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ТУБУРКУЛОЗАТА ОТНОВО Е ТУК
Написано от Маг Селена   
Събота, 08 Септември 2007 00:00
ЖЪЛТАТА ГОСТЕНКА - ТУБЕРКУЛОЗАТА - ОТНОВО АТАКУВА СЕРИОЗНО!

Бацилът на туберкулозата може да съсипе белите дробове.
Децата и възрастните са най-застрашени от жълтата гостенка

Преди 30 години се смяташе, че туберкулозата е победена. Обаче се оказа обратното. През последните години се наблюдава увеличаване на заболяемостта в цял свят, дори и в най-добре развитите в социално-икономическо отношение страни.
Как да помогнем на близък човек, ако е болен от туберкулоза? Ще се опитаме да предадем съветите и препоръките на нашите специалисти.

ДЕЗИНФЕКЦИЯ, ПРОВЕТРЕНА СТАЯ И ОТДЕЛНИ ПРИБОРИ ЗА ХРАНЕНЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ

В различните периоди от своя живот човек е различно възприемчив към туберкулозата. Най-застрашени от тази болест са децата до 3-годишна възраст, следват подрастващите и накрая старите хора. По принцип хората в трудоспособна възраст са по-устойчиви към заболяването.
Ако има болен от туберкулоза в семейството, най-напред трябва в цялата къща да се извърши дезинфекция. Ако болният се намира у дома, неговите предмети за лична хигиена (кърпа, сапун, четка за зъби и др.) да се държат на отделно място.

Също така на болния да се приготвят отделни съдове, които след ядене се попарват, и тогава се измиват.
Стаята да се проветрява постоянно. Изключително важно е всички останали членове на семейството да се изследват редовно, както и самият болен, разбира се. При децата задължително се прави тест за реакция на манту.

Самата болест не се предава по наследство, но някои хора притежават гени, определящи склонността към туберкулоза. Ако тези гени ги има у един от родителите, съществува вероятност детето да ги унаследи.По същия начин то може да наследи от другия родител гени, определящи устойчивостта към туберкулоза. В такъв случай не го заплашва риск от туберкулоза.В институтите по генетика могат да определят дали родителите притежават “лоши” гени, за да имат възможност след това внимателно да следят здравето на детето си.

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СТОИТЕ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ

Болният от туберкулоза може да избегне обострянията и усложненията на болестта, ако изпълнява всички съвети на лекуващия лекар. Той може да работи, но ритмично, без да бърза.
В свободното си време, през почивните дни непременно да прекарва на чист въздух. Това е много важно условие.
Друго важно условие за предотвратяване на обострянията е строго спазване режим на хранене. И не вярвайте на слуховете, че спиртът (алкохолът) лекува туберкулоза. Ако се подведете по този мит, ще загазите.
Разпространено е мнението, че туберкулозата е прекалено заразна и е достатъчно дори краткотраен контакт с болен - и човек вече се е разболял.
Това е абсолютна заблуда! В крайна сметка здрав човек няма да се разболее при непродължителен контакт с болен от туберкулоза, защото неговата имунна система е способна да унищожи попадналите в организма туберкулозни бацили.
Но при продължителен тесен контакт с болен човек рискът, естествено, се повишава.

ЛЕЧЕНИЕТО НА ТУБЕРКУЛОЗАТА

Туберкулозата може да бъде наречена социално-опасна инфекция и затова грижите за болните са по-либерални.
Всички болни имат достъп до лечение, като на всеки заразен се съставя индивидуален план, изписват му се необходимите лекарства.
За болните с туберкулоза е полезно и курортното лечение.
Всъщност болният от туберкулоза трябва само да спазва препоръките на лекуващия лекар.

ПРЕДЛАГАМЕ ВИ И ЕДНА РЕЦЕПТА ОТ НАРОДНАТА МЕДИЦИНА, МНОГО ПОЛЕЗНА ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ
• Разтопете в емайлирана тенджера по 100 г свинска мас, масло и мед. След това добавете една супена лъжица сок от алое (две седмици преди това спрете да поливате растението, от което ще отрежете лист). Добавете и 50 г какао на прах. Така готовото лекарство се пази в стъклен буркан в хладилника. Приемайте сутрин и вечер по една супена лъжица от маста, разтворена в чаша горещо мляко. Това средство помага не само при туберкулоза, но и при хроничен бронхит.

от в-к "Доктор"



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .