Банер
ВОДЕН ДУХ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Аромотерапията – лек за душата и тялото
Написано от Румяна Алексиева   
Сряда, 25 Април 2007 00:00
Българска лавандула срещу безсъние, препоръчва американска специалистка.

Едновременно изкуство и наука, аромотерапията лекува тялото, душата и ума с натурални етерични масла. Това обяснява Марджи Кларк, аромотерапевт от Медисън, Тенеси, с над 15 години практика. Бързо-изпаряващите се ароматични масла са извлечени от растения и се прилагат за подобряване или постигане на физическо и психическо благосъстояние. «Маслата са най-ефективни, когато се вдишват – всяка друга употреба е вторична”, обяснява още Кларк и разкрива тайни на аромотерапията за специфични нужди.
Срещу стрес: Цитрусовите масла често помагат за облекчаване симптомите на стреса – всички те имат ефект да повдигат настроението. Успокояващи и повдигащи духа са бергамот, мандарина, портокал. Маслата, които енергизират, като същевременно премахват стреса, са от розов грейпфрут и лимон.
За материално благополучие и щастие:”Ако говорим конкретно за финансов просперитет, има масла, които го “окуражават” и те са от джинджифил, босилек и канела”, твърди Кларк. Има и масла, които се препоръчват за употреба при медитация – например тамян – за да се “види” какво, вътре в нас, ни пречи да станем по-богати. Маслото от растението желтак има изключително мощен ефект върху емоциите, така че внимавайте, ако решите да го употребявате, съветва още аромотерапевтката.
Срещу безсъние: Успокояващият аромат на лавандулата е първият избор на Кларк при безсъние. “Експериментирайте с няколко капки масло от българска лавандула в топла вана или върху възглавницата – това е мощно успокоително средство”, казва Кларк. Масло от червена мандарина, вдишано или пръснато с дифузер, както и няколко капки масло от лайка върху кърпичка, поставена в калъвката на възглавницата, също могат да помогнат.
За подтискане на апетита: Тук нещата са по-индивидуални – по същия начин както вкусовете за храна са различни. Например, обяснява Кларк, при някои хора ароматът на маслото от розов грейпфрут подтиска чувството за глад, но при други действа точно обратното. Пробвайте също с ванилия, розово масло , ментово, от копър или кориандър, за да откриете кой аромат “работи” за вас.

По материали от Glee Magazine



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .