Банер
526813_445903392152965_1386684995_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

БОЛЕСТТА Е ПЪТ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВОТО
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 17 Януари 2008 00:00
Когато едно прозрение е вярно, то смущава!

ЗА СОБСТВЕНАТА СЛЕПОТА

При описанието на болестните картини по-нататък би било особено полезно, ако за всяка отделна картина си представяте мислено някой ваш познат или близък, който проявява или е проявявал съответните симптоми.

Така ще имате възможност да подложите на проверка обяснените взаимовръзки. В тези случаи много бързо ще можете да проследите верността на тълкуванията. Между другото, подобно занимание допринася и за по-доброто опознаване на хората.

Всичко това, обаче, трябва да сторите само в мислите си и в никакъв случай да не се натрапвате на околните с някакво тълкуване. Защото, в края на краищата, нито симптомите, нито проблемите на другите ви засягат лично и всяка забележка, която правите без да са ви питали, вече е вмешателство.

Всеки човек е в правото си сам да се грижи за собствените си проблеми - така или иначе, той не може да допринесе с нищо за усъвършенстването на Вселената.

Ако все пак ви препоръчваме да проверите болестните картини на други хора, това е само с цел да ви убедим във верността на метода и на взаимовръзките. Защото разглеждайки собствения си симптом, много е вероятно да установите, че в този „твърде специален случай" обяснението изобщо не е вярно, дори напротив.

В това се състои най-големият проблем на нашето начинание - „слепотата за собствените грешки и недостатъци".

Теоретично тази слепота лесно може да се обясни. Даден симптом е признак за липсващ в съзнанието принцип - нашето тълкуване назовава този принцип и посочва, че той се корени у човека, но в случая е разположен в сянката и следователно не може да се види.

Пациентът, обаче, винаги сравнява подобни твърдения със съзнателните си съдържания и констатира, че такъв принцип няма. Обикновено той смята това за доказателство, че в неговия случай тълкуването не съвпада.

Той пренебрегва факта, че именно за това става дума -тъй като не може да види този принцип, трябва да се научи да го вижда чрез обиколния път на симптома! Това обаче изисква съзнателен труд, полемика със себе си и не може да се осъществи с един бегъл поглед.

Следователно, ако един симптом въплъщава агресивност, той се е появил именно защото притежателят му или не вижда у себе си агресивността, или дори не я изживява.

Научи ли този човек нещо повече за тълкуването на агресивността, той ще се съпротивлява яростно срещу нея, както се е съпротивлявал винаги срещу тази тема - иначе тя не би се намирала в сянката.

Ето защо не е чудно, че той не открива у себе си агресивност - ако я беше открил, изобщо нямаше да има такъв симптом. От тази реципрочна връзка не е трудно да се изведе правилото, че по силата на изненадата може да се съди доколко сполучливо е дадено тълкуване.

Верните тълкувания отначало предизвикват неприятно чувство, страх, а оттук - и съпротивата.

В подобни случаи би било полезно човек да има близък партньор или приятел, когото може да разпита и който притежава смелостта открито да му посочи слабостите. Още по-сигурно е да се вслушваме в изявленията и критиките на своите врагове - те почти винаги имат право.


ПРАВИЛО:

Когато едно прозрение е вярно, то смущава!


ОБОБЩЕНИЕ НА ТЕОРИЯТА

1. Човешкото съзнание е двуполюсно. Това, от една страна, ни дава познавателна способност, а от друга - прави ни нездрави и несъвършени.

2. Човекът е болен. Болестта е израз на неговото несъвършенство и в рамките на полярността е неизбежна.

3. Болестното състояние на човека се изразява чрез симптоми. Симптомите са реализирани в материална форма елементи от сянката на съзнанието.

4. Човекът, като микрокосмос, съдържа латентно в съзнанието си всички принципи на макрокосмоса. Тъй като, въз основа на способността си да взема решения, човекът се идентифицира винаги само с половината от всички принципи, другата половина попада в сянката и той не я осъзнава.

5. Един неизживян в съзнанието принцип си извоюва право на живот и съществуване чрез обиколния път на телесния симптом. В симптома човек винаги изживява и осъществява това, на което в действителност се е съпротивлявал. По този начин симптоматиката компенсира всички едностранчивости.

6. Симптомът прави човека искрен!

7. Като симптом човекът има това, което липсва в съзнанието му!

8. Изцелението е възможно само тогава, когато човек осъзнае и интегрира скрития в симптома елемент на сянката. Намери ли човек онова, което му липсва, симптомът става излишен.

9. Изцелението има за цел да постигне цялост и единство. Човекът е здрав, когато е открил истинското си Аз и се е слял с всичко, което е.

10. Болестта принуждава човека да не напуска пътя към единството - ето защо БОЛЕСТТА Е ПЪТ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВОТО.

"Болестта като път"
Торвалд Детлефсен, Д-р Рюдигер Далке


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .