Банер
360089-e1328879401623.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Нов ориентир за свободата
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 10 Май 2012 14:30
Какъв е звукът на свободата, възлюбени мои? То е нещото, което току-що чухте (има се предвид диктовката, прочетена непосредствено преди тази), то е нарастваща радост, усещането за това, как Бог минава през цялото ви енергийно поле. И вие сте готови да се слеете с него, вие сте отворената врата за Пламъците на Свободата, които искат да текат и изразяват себе си в този свят.

И така, сигурно няколко пъти си задавате въпроса: „Не се ли уморих вече от диктовки?”, „Имам ли сила да чета диктовки?”. За вас, възлюбени мои, имам простичко предложение, тъй като съм Бог на Свободата и искам да бъда изразен чрез физическия проводник на Земята. Затова вместо да седите тук и да мислите, че сте длъжни да четете диктовки, просто ме поканете да чета диктовките чрез вас. Свободно ще се влея във вас според способността ви да бъдете отворена врата и да задържате светлината.

Физическият глас, който чувате, разбира се, не е моят физически глас, защото е нещото, извън което всеки човешки глас може да се възпроизведе сам по себе си – това е потокът свобода, струящ чрез физическия проводник. И това го казвам, не за да поставя един проводник над друг, а за да разберете, че всички можете да бъдете отворена врата за потока на свободата.


Свободата не е пасивно качество

Защото, какво е свободата? Дали тя е пасивното нещо, при което си седите и си мислите, че ако нещо външно не ви пречи, то би трябвало да сте свободни?

Не, възлюбени мои. Съвременните държави може и да ви показват, че са гарантирани всички свободи в демократичното общество – да имате пари и всичко, необходимо от материалния свят, но означава ли това, че вие ще се чувствате свободни? Не, казвам ви!

Вижте хората в тази страна и в други богати страни от света. Наистина ли са свободни? Тече ли потокът на свободата през енергийните им полета? Не, те са обременени от едно или друго нещо. Те имат всички видове проблеми в психиката си, когато мислят, че дори външно да имат свободата, не могат да изразят вътрешната си свобода заради едно или друго условие, каквото и да е то.

Тогава това не е свобода. И това е нещото, което трябва да осъзнаете. А как го осъзнавате – чрез усещането за свобода, за това, какво е АЗ СЪМ наистина. Идвам, за да ви дам новият ориентир относно това, какво е свободата?

Това е вечен поток, винаги кипящ и превъзхождащ себе си, който иска да бъде изразен и и да тече. Той не признава ограничения и прегради – и вие не трябва да признавате никакви замени. Защото свободата е най-висшият израз на творческата радост в Бог.

Не е съвпадение, че свободата е седмият лъч. Защото, когато сте преминали другите шест лъча, сте стигнали до точката, в която вече трябва да се ускорите. Не можете да седите и да чакате пасивно свободата да ви намери, да се напаснат точните външни условия, с които предполагате, че ще сте свободни.

Не, свободата – това е избор. Свободата е решението да се ускорите извън пределите на ограниченията, които мислите, че ще ограничат духа ви, защото сте решили: „АЗ СЪМ Дух и няма условия в материалния свят, които могат да задържат духа ми и изразяването на Духа на свободата чрез мен”.


Какво не ви достига в „свободния” свят?

Дали това е този ориентир, който не достига на процъфтяващите страни с отдавна утвърдена демокрация, и които не са били под нацисткия, комунистически или гнета на силата. Те дълги години се наричат свободни, защото повечето хора, които днес живеят в тези страни, са израснали, когато страните им са били свободни.

И въпреки това не се усещат свободни, защото не са постигнали осъзнаването, че свободата не започва с решението – нужно е след това и да имаш готовността да се ускориш. Това не означава, че се ускорявате със собствени сили, но сте готови да позволите на потока на сободата да тече през вас и да ви ускори, което той и непременно ще направи.

Свободата не е пасивна сила. Тя е активна сила, която иска да бъде изразена и то само поради една причина – тя
 иска да освободи целия живот, за да се издигне по-нагоре, да превземе ограниченията и ограниченото състояние, от които ви се струва, че не можете да излезете. Защото сте повярвали на лъжата, разпространена от паднали същества, които всъщност са най-малко свободните хора в света, че трябва да приемете ограниченията за Духа си.

Това е безмислено по времето, когато най-после се утвърждавате в пламъка на свободата и когато гледате на живота от перспективата на седмия лъч и Пламъка на Свободата. Мои възлюбени, всяка обител си има ниво „забавачница”, когато преминалите през посвещението на предишния лъч отиват към следващия, където първоначално се научават да различават изкривяването на свободата.

И едно от първите неща, с които им се налага да се сблъскат, е точно убеждението, че свободата е нещо, което не зависи от вътрешните условия, което значи, че ако не ви гнетят външните условия, значи сте свободни. Това е пасивен начин на мислене, когато хората си мислят, че трябва да чакат свободата, защото не са дошли подходящите условия.
 
А на още по-изкривено ниво си мислят, че трябва да се сражават за свободата – винаги да възстават срещу нещо или някого. Вие никога няма да постигнете свободата си, докато си мислите, че трябва да се сражавате с друга частица живот. Чувствате ли, че трябва да се сражавате с друго самоосъзнаващо същество, значи не можете да бъдете свободни.


Вие сами се заключвате в затвора

Не сте свободни, защото се вкарвате в мисловни рамки, които ви лишават от свободата и то само заради едно-единствено нещо. Възможно ли е да сте против някого и да пропускате през себе си потока на Духа? Духът е единен и идва от единството. Ако искате да унижите някаква частица живот, то Духът няма да тече през вас. Поне няма да е духа на Светлината и на Възнесените Учители.

Несъмнено, има и тъмни духове, маскирани като светли, които ще преминават през тези, които воюват. Това и наблюдавате при много вярващи, които мислят, че духа или Бог ги води в битката с другите. Но това не е истински бог и не е истински дух.

Само когато сте готови да извисите целия си живот, през вас ще тече Духът на Свободата и само тогава ще сте свободни. И така – налага ви се да бъдете в общности от моята обител, където хората се сражават и спорят относно свободата и това, какво значи да си свободен. И докато не прекратят споровете и унижението на каквато и да е частица живот и докато определят условията, на които трябва да съответствате, с което ограничават свободата на другите, те няма да помръднат от нивото си.

Но успеят ли да се придвижат напред, когато разберат, че най-сетне са се сънастроили с Пламъка на Свободата, е голяма радост да се види, как хората се разтварят и разцъфтяват, как внезапно в очите им се появява нова искра. Тогава ще знаете, че те са разбрали.
 
Но какво е необходимо, за да достигнат жизнепотоците до тази точка? Нужно е да сте срещали с Духа ми. И каращите се, и спорещите, не са готови за това. Защото аз наистина им се явих дори и чрез друг проводник (както го правя в момента), но те не възприемат вибрациите ми.

Някои от вас след като прочетат или прослушат тази диктовка, ще почувстват вълнение заради елементите анти-свобода, които ограничават вас и изразяването на Духа чрез вас.
 
И така, бъдете готови да се срещнете очи в очи с това, ако искате да бъдете свободни. Ако ли не, разбира се, ще уважа свободната ви воля. Но при такъв случай нямате нужда от мен, защото аз съм Богът на Свободата. И аз мога да науча само тези, които са готови да се посветят на седмия лъч.

Това не е критика, но няма смисъл да обучаваш някого, как да бъде свободен, докато не поиска да бъде такъв. Настоява ли да има някакви ограничения, защото иска да изпита такъв опит, то аз няма да му преча да изживее това.

Нямам желанието да преча на някого за придобиването на някакъв опит, но когато хората са готови, желанието ми е да им дам ориентир, който ще ги надари със силата да познаят, що е свободата. Да знаят, какво им е нужно, за да се ускорят до точката на свободата. Защото сега те са отворени, те са готови да текат заедно с потока на Свободата, с Реката на Живота, с потока на Светия Дух.

Нека видя духовните ученици, които иската да бъдат свободни и да бъдат портал на свободата. Нека видя народите, които искат да бъдат отворени за свободата и разбират, че това не е въпрос на борба с някого. Не трябва да воювате в Либия, тук или там, да влизате в конфликти в Близкия изток, или където и да било другаде.

Не, просто трябва да откриете в себе си Духа на Свободата, да ускорите разбирането си за свободата до по-висше ниво, където да разберете, че свободата не е материално състояние, а духовно. Това осъзнаване е духовната промяна, чрез която можете да се издигнете на по-ново и висше ниво свобода.

Благодарен съм ви и радостен, че бях с хора, които не просто седят и пасивно слушат, а са готови да бъдат част от това освобождаване действието на Алфата и Омегата между мен и вас.

Сен Жермен
 
 
26.11.2011 – диктовка е предадена на срещата в Снике, Холандия
Превод: Анита
Източници: universalpath.org
yosif.net


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .