Банер
img_185893_2114043_l.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Чакра-медитация срещу стрес и пренапрежение
Написано от Румяна Алексиева   
Четвъртък, 19 Ноември 2009 20:55

Техники, които могат да ви бъдат от полза винаги и особено, когато сте в стрес или се чувствате объркани

Чакра-медитацияАко не сте запознати с енергийната система на чакрите, медитацията е чудесен начин да разберете силата й. Според древни хиндуистки учения чакрите (в превод от санскритската дума за колело или диск) са “въртящите се колела на светлината”, намиращи се на седем различни места по човешкото тяло.

Възприемането на човешкото тяло като редица от енергийни чакри е полезен начин за постигане на вътрешен мир и за откриване на щастието.

Следващите техники за медитация могат да се използват съвместно за изравняване на чакрите или по отделно за индивидуална концентрация. За да започнете, намерете си удобно място и бавно затворете очи.

Трябва да се съсредоточите дълбоко в себе си, за да можете да се обърнете към всяка една част от тялото си – от пръстите на краката до върха на главата, като по пътя отпускате всяка една част. Отделете няколко минути да се съсредоточите в себе си. После използвайте упътването по-долу за медитация върху чакрите.

Корен (червено) – Тази част се фокусира върху храносмилането и репродуктивното благополучие. Представете си нарастващ червен фонтан от светлина, излъчващ се от корема ви. Разширете светлината и я вдишайте. Преживейте блокажите и нежно кажете на себе си, че енергията тече свободно през корема ви. Концентрирайте се върху промяната на яркостта и структурата на тази червена светлина. Кажете си, че сте в безопасност и здрави в корена на своето съществуване.

Далак (оранжево) – Тази част от тялото, точно над коренната чакра, е мястото на креативността и се отнася до пикочния мехур, бъбреците и надбъбречната жлеза. След блестящия червен фонтан на коренната чакра вижте как светлината се разширява леко нагоре по тялото ви и променя цвета си в искрящо оранжево. Вдишайте. Сменяйте интензитета на светлината с всяко вдишване. Погледнете надолу през нея и вижте къде оранжевата и червената светлина се срещат. Насочете чувствата си в тази посока и кажете на себе си, че сте изключително, креативно същество.

Слънчев сплит (жълто) – Намиращ се приблизително два пръста под центъра на ребрата, той е свързан с усвояването на храната от тялото, здравето на черния дроб и панкреаса. Вижте как оранжевият фонтан от светлина се разширява нагоре по тялото ви, за да запълни следващата чакра с ярка, жълта светлина. Това е свързано с начина, по който се отнасяте към света и хората в него. За момент се върнете мислено към предизвикателствата, които имате в работата или с други хора. Освободете ги през тази светлина и ги оставете да излязат през върха на главата ви към Вселената. Кажете на себе си, че заслужавате доверие и имате вяра в живота си. Погледнете надолу през жълтото към оранжевото и червеното. Представете си всяка цветна светлина перфектно подредена.

Сърце (зелено) – Намираща се точно зад сърцето, на гръбначния стълб, тази чакра е свързана със сърцето, щитовидната жлеза и имунната система. Това е мястото на емоциите, лечението и духовната връзка. Вдишайте и си представете как жълтата светлина се разширява нагоре и пълни сърдечната област с успокояваща, трептяща зелена светлина. Накарайте тази светлина да пулсира с ритъма на сърцето ви. Вие сте обичани и живи. Разширете зелената светлина извън тялото си, след което отново я подравнете с другите. За момент само дишайте и чувствайте.

Гърло (синьо) – Тази точка по пътя нагоре по шията се отнася до ларинкса, щитовидните и слуховите функции. Това е точката на интелекта и себеизразяването. Вдишайте в тази област и си представете как се пълни с блестяща синя светлина. Може да искате да издадете звук или да въздъхнете, докато преживявате потока от синя светлина. Това е чудесен момент да се сетите за всички страхове, които имате и да ги освободите с пристъп на смях. Вдишайте и погледнете надолу през синьото към зеленото, към жълтото, към оранжевото, към червеното и си ги представете в перфектна линия.

Третото око (индиго) – На челото между веждите се намира окото на мъдростта, мястото на Божествения интелект. Отговаряща за умствената дейност, оптичните нерви и хипофизната жлеза, тази точка е мястото, където съзнателното и безсъзнателното се срещат. Вижте как индиговата светлина се понася към Вселената, преодолявайки всяко препятствие и се свързва с Божественото. Всичко е добре тук. Това е вашата възможност да се презаредите с енергия. Кажете на себе си, че това е времето да успокоите съзнанието си, да му позволите да се учи и да последва божественото водачество. Вслушайте се във всички интуитивни идеи, които ви хрумват. Затворете светлината отново в тялото си и я насочете нагоре към върха на главата си.

Корона (виолетово) – Представете си небе от златна светлина. Изстреляйте виолетов сноп лъчи през върха на главата си, за да се свържете с това небе от златна светлина. Почувствайте радостта и мира. Оставете ги да пулсират през чакрите ви, давайки нов живот на всеки цвят. Заявете пред себе си, че сте свързани с всичко, че сте здрави, в безопасност, богати, креативни, обичани, уважавани и обгрижени. Останете в този момент колкото пожелаете. Когато сте готови, бавно се върнете “тук и сега” и отворете очи.

Използвайте техниките за чакра-медитация, когато изпитвате стрес или объркване.

www.tiabg.com


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .