Банер
1508650_1607588082786016_7066274021345149782_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

АЛКОХОЛИЗМЪТ ВЕЧЕ Е ЛЕЧИМ С КУДЗУ
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 16 Април 2009 18:44

АЛКОХОЛИЗМЪТ ВЕЧЕ Е ЛЕЧИМ С КУДЗУ

КУДЗУ - наричат този корен още "пуерария" - лечебна лиана, от семейство бобови.Родните места на лековитото растение Kudzu са Япония и Китай. В Китай още няколко хиляди години преди нашата ера са използвали лечебното растение като най-ефикасно и изпитано средство за лечение на алкохолизъм. А в Япония е започнало да се прилага в тази насока преди повече от над 2500 г. Едва към края на 1800 г. то бива пренесено в САЩ, а по-късно се разпространява в Европа, включително и на някои места в България.

Пушенето и злоупотребата с алкохол оказват мощно разрушително действие върху организма на човека...


До скоро във фармацевтичната индустрия не съществуваше ефективно лекарство, което да може да избави човека от тази порочна зависимост. Кудзу корен е най-невероятната триумфираща в света лековита билка без аналог, изцеряваща алкохолизма напълно. Тя е най-доброто и мощно средство във фитотерапията за отказване от алкохолизъм и тютюнопушене, наложило се дори в рамките на официалната медицина. Призната, утвърдена и с доказани качества като лечебно растение от най-висока класа със световно значение, кудзу не само прекратява алкохолната и никотинова зависимост, но ликвидира и тежките последици от тях.

В Харвардският университет са проведени медицински изследвания, които са доказали, че биологично активните вещества на кудзу (Pueraria hirsuta) изразено намаляват влечението към алкохола при болните от хроничен алкохолизъм. Съвременните изследвания в Сащ, Япония, Китай, Германия и много други страни по света отдавна са потвърдили безопасното и абсолютно ефективно въздействие на Кудзу в прекъсването на болезнената зависимост от спиртните напитки.

Дори нещо повече: завеждащите лекари в една от най-големите Пекински болница са се произнесли за екстракта от Кудзу, че той е най-доброто средство в света за лечение на алкохолизъм. А в Европа Кудзу все повече намира широкото си приложение в прекратяването на никотинова зависимост. В това направление Кудзу се позиционира като най-изумителното средство за отвикване от тютюнопушенето.

Фактически Кудзу триумфално се налага във фитотерапията като най-доброто средство в света против алкохолизъм и тютюнопушене, вземайки връх над синтетичните традиционни лекарства в медицината.


Още повече, че повечето от лекарствата в традиционната медицина сенсибилизират и се отлагат в организма под токсичното въздействие на алкохола за да могат да предизвикат отвращение при приемането му. Така те увреждат и усложняват допълнително органичната функция. Това естествено не решава проблема тотално, доколкото чувството на неудовлетвореност без прием на алкохол си остава.

Алкохолизмът е тежко заболяване, което се съпровожда с нарастващо разстройство на всички органи в организма като нанася дълбоки поражения на черния дроб, стомашно-чревния тракт, сърдечната дейност и други функционални вериги. За пръв път терминът "алколизъм" е бил използван през 1849 г. от шведския лекар М. Гусе за обозначаване на набор от болестотворни изменения в организма на човека под въздействието на алкохола. Известно е, че той оказва силно негативно въздействие на различните видове системи в организма до не повече от две седмици време.

Ето някои цифри от медицинската статистика: 83% от постоянно пиещите алкохол страдат от разстройства на сърдечната дейност, 60% от панкреатит, 20% от гастрит и язва на стомаха, а 15% от туберкулоза. Злоупотребата със спиртни напитки съкращава живота на човека средно с 15-20 години. При децата на алкохолиците по правило преобладава много крехкото здраве и не рядко имат изразена предразположеност към тежки нервни заболявания като епилепсия и изостанало умствено развитие, както и много други психични болести.

Алкохолът в организма на човека се разгражда с помощта на особена ферментация (алкохолдехидрогеназа) до вода и въглероден двуокис.


Съдържанието на ферментацията не е еднакво при различните хора и зависи от тяхното генетично наследство. При хора с генетично заложено ниско съдържание на този фермент погълнатия алкохол не се разгражда изцяло, а образува много отровно съединение, ацеталдехид, което се явява основната причина за болестите на храносмилателната система, сърдечно-съдовата, репродуктивната и нервната системи.

Нещо повече, ацеталдехида се съединява с белтъка в кръвта и образува наркотик, който подтиква и предразполага човека към още по-голяма употреба на алкохол. Ето защо преодоляването на желанието към повторно напиване се оказва твърде мъчителна.

Точно в този момент Кудзу корен се намесва най-активно, тъй като в него преобладава наличието на биологично активна съставка, която отстранява физическата и психическа зависимост от алкохола, възникнала в процеса на дългата му злоупотреба.


Известно е, че болшинството от пристрастените към алкохола са раздразнителни и агресивни, страдат от рязка промяна в настроението. В повечето случаи тези техни проявления биват съпътствани от изразено напълняване вследствие на компенсаторната им предразположеност към употребата на сладка храна и тлъсти меса. Останалата част от алкохолно зависимите са склонни към изтощително отслабване поради факта, че се превръщат в страстни пушачи.

В случая може да се каже, че те преминават от битовият антидепресант - алкохола, към друга не по-малко "вкусна храна" за тях - никотина. Дори нещо повече - много голям брой от зависимите и привикнали с алкохола хора (особено тези, които живеят в стрес и продължават да бъдат в тесен контакт със старото си алкохолно обкръжение) след краткотрайно отказване рухват и отново изпадат в тежък запой.

Именно върху тези негативни обстоятелства Кудзу действа абсолютно безотказно, перфектно и най-ефективно.


Принципно въздействието му се изразява под формата на специален подход, при това без да лишава алкохолно зависимия от изживяването му на удоволствие от приемането на алкохол. Напротив, Кудзу го подсилва! В този случай е достатъчно човек, който е приел дори и съвсем малко количество алкохол да стигне до необходимата "точка на насищане".

Отдавна е известно, че хората в зависимост от тяхната лична генетика се делят на две групи по отношение на алкохола. Хората, принадлежащи към "европейският генотип" мога да пият голямо количество алкохол, като при това изпитват чувство на душевен еуфоричен подем, а последствията от токсичните поражения в организма им да настъпят години след това. Докато при хората от Изтока (японци, китайци др. подобни) токсичния ефект на алкохола е почти незабавен и те не могат да пият много. Обяснението на този феномен е следното: в черният дроб под ферметното въздействие на алкохолдехидрогеназата (АДГ) алкохола се превръща във високотоксичен кисел алдехид.

При хората от "европейския генотип" АДГ е нискоактивен, така че след приема на алкохола той дълго се съхранява в кръвта като оказва над тях еуфорично въздействие, активирайки особено силно центъра на удоволствие в главния мозък. А при хората от "източният генотип" АДГ е високоактивен, поради което алкохола бълзо се превръща в токсичен метаболит, оказвайки върху тях дисфорично въздействие (твърде неприятно усещане) като бързо поразява черния дроб, сърцето, мозъка и др. органи.

Изследванията на редица световно известни учени, в това число и психиатъра д-р Р. Андрю Соуел, от Иейлският факултет по медицина в щата Кънектикът са доказали, че изофлавоновия компонент съдържащ се в корените на Кудзу (пуерарин, дейдзеин и дейдзин) снижава активността на "азиатската форма" на АДГ като за нейна сметка оптимизира метаболзма на етанола в черния дроб.


Именно това е фактора за снижаването на токсичния алкохолен ефект, който повишавайки действието на еуфоризацията. На фонът на намалената токсичност при едновременното увеличаване на ефекта от алкохолното опиянение се увеличава и потребността от нова, още по-силна употреба на алкохол, но Кудзу корен елеминира проблема, провокиращ тоталния срив при алкохолно зависимите.

Коя е все пак тайната на вълшебството наречено Кудзу корен?


Здраве и КрасотаКорените и цветовете на Кудзу (пуерария) съдържат изофлавоноидите дайдзин, дайдзеин и пуерарин - вещества, които снижават и елеминират потребността от алкохол. Кудзу корен притежава способността да облегчава трескавите състояния, както и да извежда от организма токсините (особено тези при алкохолното отравяне) като нормализира и дейността на стомашно-чревния тракт.

Пуерарина сигнализира за развитието на угнетяващите състояния (анксиогенния ефект) и социалната дезадаптация асоциираща се с доброволното отказване от хроничната употреба на алкохол. Този изофлавон участва в регулацията на температурата на тялото, подобрява и стимулира притока на кръв към сърдечно-съдовата система, възстановява еластичността и проходимостта на коронарните съдове, понижава високото кръвно налягане, въздейства върху слуха, отпуска гладката мускулатура, коригира, регулира и укрепва метаболичнете процеси в костната тъкан, притежават хормон с ефект на онкопротекторна и биоантиоксидантна активност.

Дайдзин също снижава и потушава патологичното влечение към алкохола. Контролните изследвания потвърждават, че екстракта на Кудзу корен има по-висока ефективност в снижаването на алкохолната зависимост в сравнение с плацебо алтернативата.

Освен изброените действия свързани изцяло с алкохолната зависимост, които са 100% съотнесени и към никотинова, Кудзу корен притежава и много други също така високо ефективни функционални действия, които участват най-активно в оздравителните процеси на тялото - последици от самата нея.

Възпроизводството на ендогенния етанол съществено се увеличава по време на почивка или отпускане. Почивката е изключително важна за здравето на човека. Когато човек отпочива и спи достатъчно, природата го награждава за доброто поведение - в неговия организъм се възпроизвежда достатъчно количество алкохол, който да активира центровете на удоволствията. Обилното хранене и пиене повишава активността на АДГ (алкохолдехидрогеназата) в черния дроб така, че ендогенния етанол силно намалява.

Много е полезно вечер да се пие Кудзу корен! По този начин възпроизводството на ендогенния етанол съществено нараства, което от своя страна води до същественото нарастване концентрацията на ендорфини и под закрилата на Морфей човек сънува приятни и благотворни сънища. Доказано е, че виртуалните щастливи изживявания по време на сън диктуват душевното равновесие при човека като намаляват у него желанието за употребата на алкохол. Нещо повече, изработването на ендорфини подмладява организма, повишава стресовата му устойчивост, подсилва имунитета и регулира високото кръвно налягане в нормите му.

Отдавна е известно, че здравият човек е и най-щастливия. Да помогне на много хора да изпитат това велико състояние може не само толкова популярната в наше време смехотерапия, но и приемането на Кудзу корен през нощта!

Основните показания на Кудзу корен:

 • мощно подтискащо въздействие по отношение на влечението към алкохола и тютюнопушенето;
 • ликвидира изцяло синдрома на махмурлука;
 • забавя развитието на физическата зависимост от алкохол и никотин;
 • снижава алкохолната интоксикация;
 • отстранява депресия;
 • адаптогенно, антиоксидантно, хепатопротекторно (изчистващо и защитаващо черния дроб) въздействие;

Показания на Кудзу корен лидвидиращи основните последици от алкохолизма:

 • снижава нивата на глюкозата в кръвта, като повишава поносимостта към въглеводорода;
 • стимулира и контролира сърдечната дейност;
 • възстановява изработването на инсулин;
 • понижава високото кръвно налягане (хипертония);
 • възпрепятства развитието на атеросклероза и особено нейните сърдечни проявления;
 • подобрява качеството на съня;
 • стимулира мозъчното кръвообращение и оросяване с кислород;

Други действащи показания на Кудзу корен:

 • въздейства при диабет от 1 и 2 тип;
 • отстранява главоболието и шума в ушите;
 • възпрепятства развитието на предменструален синдром и дисхормоналната хиперплазия при жените чрез контролирането на естрогенните нива (мастопатия, миома);
 • аденом на простатата;
 • въздейства върху доброкачествената хиперплазия и раковите образования на млечната жлеза;
 • възпрепятства развитието на предменструалния синдром;
 • подпомага отстраняването на рака на млечната жлеза;
 • подсилва метаболитните процеси в костната тъкан и възпрепятства развитието на остеопорозата.

Противопоказанията на Кудзу корен са:

 • Индивидуална непоносимост към определени компонети от активните вещества; при бременност и лактация.
©СЕЛЕНА


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2022 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .